Werken als interieurblogger & stylist: zo ziet mijn werkweek eruit - InteriorTwin
ilse blogger interieurstylist

Werken als interieurblogger & stylist: zo ziet mijn werkweek eruit

Het leek mij leuk om jullie een keer een kijkje te geven in mijn werkweek. Want wat doet een blogger & stylist nou eigenlijk? Hoe ziet mijn week eruit? Het leuke aan mijn werk is dat geen één week hetzelfde is, elke keer komt er weer wat anders voorbij. Komende week ziet er dus weer heel anders dan de week die ik beschrijf in deze blog. Ik hou van de veelzijdigheid van dit werk. Ik vertel jullie hoe mijn werkweek eruit zag.

Maandag

Normaal is het op maandagochtend tijd voor administratie, heel saai eigenlijk. Maar toevallig heb ik deze week op maandag een samenwerkdag gepland met Sabine. Ik vind het belangrijk om zo nu en dan samen te werken met collega’s. Niet alleen hartstikke gezellig, maar ook leerzaam.

Zo hebben we aan onze website gesleuteld, opdrachten besproken en elkaar tips gegeven op werkgebied. We werken namelijk allebei als blogger en interieurstylist en kunnen veel van elkaar leren. En natuurlijk hebben we ook heel veel gekletst over van alles en nog wat. Deze keer werkten we bij Stan & Co in Utrecht, maar eigenlijk spreek ik elke keer op andere locaties af. Leuk en afwisselend!

Dinsdag

Omdat ik op maandag geen tijd voor de administratie had, moest ik er op dinsdag toch echt mee aan de slag. Facturen schrijven, betalingen controleren, mailtjes beantwoorden (je zou er van versteld staan hoeveel ik die binnenkrijg), urenregistratie bijwerken en nog meer van dat soort minder leuke dingen. Voor je het weet is de ochtend dan weer voorbij.

‘s Middags ben ik aan de slag gegaan met het schrijven van blogs en het inplannen van social media. Ik ben actief op Instagram, Facebook en Pinterest en om wat rust in te bouwen plan ik vaste momenten om daar mee aan de slag te gaan. Het kost best wat tijd om te bedenken welke foto en tekst ik dagelijks plaats, een goede foto te maken en alles online te zetten.

Natuurlijk plaats ik ook nog spontaan foto’s op de momenten dat ik daar zin in heb, maar ik vind het fijn om foto’s en teksten achter de hand te hebben voor de momenten dat ik geen inspiratie en geen tijd heb.

Woensdag

De ochtend ben ik druk met het uitwerken van een interieuradvies voor een klant. Het begint met inspiratie opdoen op Pinterest. De inspiratie wordt in een moodboard uitgewerkt en op basis daarvan ga ik kleuren en materialen uitzoeken (dit doe ik zowel online als in fysieke winkels).

Daarna ga ik aan de slag met een inrichtingsplan hoe de indeling van de ruimte eruit komt te zien.

In de middag heb ik een afspraak met twee collega interieuradviseurs. We hebben namelijk plannen om een workshop Moodboard maken te gaan organiseren en werken dit gezamenlijk uit. Binnenkort kan ik jullie hier meer over vertellen, dus stay tuned!

Donderdag

Donderdag staat vooral in het teken van de tuin. Ik heb namelijk een leuke opdracht op de planning staan, maar die moet wel gefotografeerd worden in de tuin. Dat betekent werk aan de winkel! Normaal heb ik alle tijd om de tuin klaar voor het voorjaar te maken, maar nu moet de tuin binnen 2 weken klaar zijn om te fotograferen.

Ook heb ik nog wat tijd om laatste dingen te regelen voor de workshop Instagram & fotostyling en moeten er nog wat andere administratieve zaken geregeld worden. De mail gaat bijvoorbeeld dagelijks door en daar ben ik per dag gemiddeld een half uur tot een uur mee bezig.

Vrijdag

Ik start de dag met wat administratieve zaken en ga daarna de laatste dingen inkopen voor de workshop Instagram & Fotostyling. De rest van de dag stond namelijk in het teken van de workshop. Samen met Ilse Witjes heb ik een enthousiaste groep de basics geleerd over Instagram, styling en fotografie met de mobiel.

Daarna mochten de cursisten zelf aan de slag met het stylen van een tafel en het oefenen met fotografie. Het was een ontzettend leuke middag. Ik vind het zo leuk anderen enthousiast te maken over social media. Op 17 april staat er trouwens weer een cursus Instagram en Facebook gepland!

Zaterdag & zondag

Ook in het weekend gaat het werk gewoon door, gelukkig wel wat rustiger dan doordeweeks. In de tuin moet er nog wat werk verricht worden en ook is het tijd om nog wat foto’s te maken. Maar gelukkig is er ook ruim voldoende tijd om te relaxen en van het weekend te genieten.

Zoals ik al zei is elke week anders, maar hopelijk hebben jullie zo een beetje een beeld hoe mijn werk eruit ziet. En nu heb ik nog niet eens verteld dat ik elke dag wel druk ben met Instagram, maar Instagram is voor mij vooral hobby en een klein beetje werk. Vonden jullie het leuk om een kijkje in mijn werkweek te krijgen?

Kijk voor nog meer informatie over mijn werk ook bij deze weetjes over mijn werk als interieurblogger.

Liefs,

Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven