Slaaplamer make-over van blogger Jeannette | InteriorTwin
slaapkamer makeover jeannette

Slaapkamer make-over van blogger Jeannette

Na een voorstelblog mag ik jullie vandaag de makeover van de slaapkamer laten zien! Ik vertel jullie graag hoe ik dit heb aangepakt. Normaal begin ik meteen met veranderen, zonder eerst na te denken over het totaal plaatje. Soms lukt het me dan niet meteen om een eenheid te creëren.

Deze keer dacht ik, laat ik eens wijs zijn en beginnen met een moodboard. Om daarmee gestructureerd mijn make-over verder te kunnen uitwerken en direct tot een eenheid te kunnen komen.

slaapkamer jeannette before
Zo zag mijn slaapkamer er eerst uit.

Moodboard voor de slaapkamer

Ik had vrij snel een beeld bij hoe het moodboard er uit moest gaan zien. Mooi wit beddengoed, een mooie grote sprei, een statement behang in mijn favoriete kleuren en groene planten. Na eventjes zoeken op Pinterest had ik precies de plaatjes gevonden die voor mij de juiste sfeer neerzetten: Sereen, hotelkamer gevoel, 1001 nacht, zwart/wit/groen.

Op basis van mijn moodboard had ik het beddengoed, de sprei en een statement behang zo uitgezocht. Omdat het een vrij heftig behang is, wilde ik eerst even kijken wat het behang met de ruimte zou doen. Het uitzoeken van de verdere accessoires had ik even uitgesteld tot na het behangen.

Het behangen van de muur

Daarna heb ik mijn vader heel lief aangekeken of hij samen met mij de klus wilde aanpakken. Eigenlijk is mijn vader niet zo’n fan van behangen. Gelukkig wilde hij mij helpen, want dit was voor mij de eerste keer behangen. Plus de muur die behangen moest worden loopt schuin met een balk erin. Hierbij kon ik het technische inzicht van mijn vader ook goed gebruiken.

Benodigdheden:

– 2 rollen behang;
– Behangtafel;
– Lijmkwast;
– Stanleymes;
– Waterpas;
– Winkel- en zweihaak, speciaal voor het opmeten van de hoeken;
– Kant-en-klare behanglijm, gehaald bij een verf- en behangspeciaalzaak;
– Emmer met water;
– Stapeltje wonderdoekjes.

Werkwijze

– Lezen van de bijgeleverde gebruiksaanwijzing van het behang;

– Mijn vader heeft eerst een loodlijn op de muur gezet met behulp van een waterpas. Door middel van de loodlijn zorg je ervoor dat de eerste baan behang mooi recht op de muur zit. Hiermee maak je een goede rechte basis voor de overige banen behang;

– Daarna heeft mijn vader de eerste baan behang op maat gesneden, met een klein stukje speling aan de onderkant. Deze hebben we later weggesneden toen alles klaar was;

– Het behang dat ik uitgezocht had, is een papieren behang. Hierbij moet je eerst het behang goed insmeren met lijm, even laten intrekken, en het dan op de muur bevestigen. Met het aanbrengen van de lijm heb ik er extra goed opgelet dat de randjes goed ingesmeerd waren. Dit om te voorkomen dat de randjes later open gaan staan;

– Na 10 minuten intrekken heeft mijn vader de baan behang op de muur bevestigd. Om het behang mooi glad op de muur te krijgen, gebruikte mijn vader een schoon wonderdoekje om de luchtbellen eruit te vegen. Ondertussen maakte ik de behangtafel schoon, zodat deze weer klaar was voor het op maat maken van de volgende baan behang;

– Stap 3, 4 en 5 hebben zich een aantal keren herhaald.

We zijn er samen een dagje mee bezig geweest en het resultaat mag er zijn! Al zeggen mijn vader en ik het zelf 😉

Het resultaat

Ik had direct een hotelkamer gevoel met dit behang en dat heb ik nog steeds! Om de 1001 nacht sfeer te creëren heb ik een mooie sprei met pompons en kussens met kelim prints op bed gelegd, en een schelpenhanger en zelfgemaakte macramé wandhanger opgehangen. Na toevoeging van wat planten was voor mij het plaatje compleet.

behang farrow and ball bamboo slaapkamer

Het enige wat ik nog zou willen aanpassen zijn de nachtkastjes. Helaas ben ik nog niet tegen de juiste aangelopen en er moet toch nog iets te dromen overblijven.

Nu ben ik heel benieuwd naar wat jij van deze make-over vind. Leuk als je me dat even laat weten!

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven