Zijn jullie ook zo gek op IKEA hacks? Van een simpele IKEA kast tot chique eyecatcher, van saaie bank tot blikvanger in de eethoek. Met een beetje DIY en geduld maak je iets bijzonders van die standaard IKEA meubels. Vandaag op de blog de leukste IKEA hacks.

IKEA hack 1: BILLY boekenkast en plantenbak in 1

Op de coverfoto zie je hoe blogger Tanja van Hoogdalem van een saaie BILLY boekenkast een boekenkast en plantenbak in één maakte. Zo ziet hij er niet alleen een stuk mooier en origineler uit, maar heb je ook een extra plekje voor je favoriete planten. Op de onderste 2 planken is plek voor al je boeken en tijdschriften en op de bovenste plank is door de IKEA hack nu een plekje voor je urban jungle. De werkbeschrijving vind je op de website van Tanja.

IKEA hack 2: Vittsjö kast van basic wit naar chique goud

Interieurstylist Sabine van Styled by Sabine bedacht voor één van haar klanten een budget oplossing voor een gouden kast van 600 euro: een IKEA hack van de Vittsjö kast. Door twee basic witte kasten (samen € 69,95) goud te spuiten bespaarde Sabine’s klant ruim 500 euro! Benieuwd naar de werkbeschrijving? Je leest er hier alles over.

ikea hack styled by sabine

Foto: Styled by Sabine

IKEA hack 3: Stuva opbergbank wordt gezellige eetkamerbank

Blogger Mirjam laat ons zien hoe je van een saaie Stuva opbergbank een gezellige eetkamerbank maakt. Ideaal met kinderen of als je klein woont, want in deze bank kan je heel veel spullen opbergen. En alhoewel het idee van een Stuva bankje aan de eettafel echt niet meer nieuw is heeft Mirjam er wel een originele twist aan gegeven met originele greepjes en unieke kussens. Mirjam vertelt hier hoe ook jij zo’n leuke opbergbank maakt.

mirjam hart een goed verhaal ikea hack

Foto: Mirjam Hart – Een goed verhaal

IKEA hack 4: IKEA PS kast wordt bureau

Marielle van Huisjeaandehaven maakte speciaal voor haar katten een speelkamer. Ze verfde o.a. twee lockerkasten in een stoere kleur en maakte hier een (mini) bureau van. Nu heeft natuurlijk niet bij iedereen de kat een eigen speelkamer, maar dit idee is ook heel stoer voor in bijvoorbeeld de kinderkamer. Maak een IKEA hack van twee IKEA PS kasten. Een IKEA PS kast pimp je heel makkelijk in een ander kleurtje en met een stoere plank erboven heb je een uniek bureau. Meer over de speelkamer van Marielle’s katten lees je hier.

ikea hack huisjeaandehaven

Foto: Huisjeaandehaven

IKEA hack 5: pimp de MOPPE miniladekast

De MOPPE miniladekast is ideaal voor op het bureau voor alle bureauaccessoires. Maar echt mooi dat is hij niet. Met een likje verf ziet hij er al een stuk mooier uit. Hier is hij niet meer weg te denken van het bureau. En ook het bureau is zelfgemaakt van de IKEA LERBERG, ALEX en een mooie houten plank. Ik vertelde jullie al eerder hoe je zelf een bureau op maat maakt.

diy bureau

Welke hack is jullie favoriet? En misschien hebben jullie zelf wel een IKEA hack in huis?

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

Op zoek naar nog meer inspiratie? Bekijk dan ook:de leukste ikea hacks van billy boekenkast tot stuva bank

Wil jij de wekelijkse wooninspiratie in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan!


* Je gegevens worden gebruikt voor het versturen van de wekelijkse wooninspiratie. Je kunt je ten aller tijde uitschrijven. Bekijk voor meer informatie ook de disclaimer en privacy statement

 

Disclaimer: InteriorTwin.com maakt gebruik van affiliate links. Ik ontvang een kleine commissie als je iets besteld via één van deze links. Ik link alleen naar producten die ik vertrouw en waarvan ik denk dat jij ze ook interessant vind.