Dit weekend is het eindelijk lekker weer. Misschien is je tuin al klaar voor de lente, misschien nog niet. Voor iedereen die nog aan de slag moet heb ik een aantal tips om je tuin klaar te maken voor de lente.

Tip 1: Dag groene aanslag

Waarschijnlijk ergernis nummer 1: de groene aanslag in de tuin. Door de vele regen lijkt het dit jaar ook wel erger dan andere jaren. Mijn tovermiddel is natuurazijn. 1 deel natuurazijn op 2 delen water en schrobben maar. Het is even een rotklus, maar daarna zien je tegels er een stuk mooier uit. Zelf gebruik ik liever geen chemische middelen of hogedrukspuit in de tuin en is natuurazijn DE oplossing voor mij.

Tip 2: Tijd voor nieuwe planten

Er is altijd wel plek voor wat vrolijke voorjaarsplanten. En er gaat niks boven een tripje naar het tuincentrum natuurlijk. Let bij het kopen van de planten goed op welke planten in de volle zon of juist in de schaduw mogen staan. Meestal staan deze in groepjes bij elkaar opgesteld, zodat je makkelijk de juiste planten voor het juiste deel van de tuin kan uitkiezen.

Tip 3: De tuinmeubels mogen weer naar buiten

Nu de vorst voorbij is en de zon gaat schijnen kunnen de tuinmeubels weer naar buiten worden gehaald. Eerder vertelde ik jullie al hoe je de tuinmeubels het beste kan opbergen in de winter. Nu is het een kwestie van een poetsdoek er over heen, kussens erop en klaar.

Tip 4: Vergeet de accessoires niet

Een tuin ziet er pas echt gezellig uit als er voldoende aandacht aan de accessoires is besteed. Van vloerkleden, sierkussens, tuinposters en lantaarns: er zijn genoeg leuke woonaccessoires te koop voor in de tuin. Ik ga zelf nog op zoek naar mooie lantaarns en een vlaggenlijn met zwarte rechthoekige vlaggen. Misschien hebben jullie wel de tip voor mij?

Tip 5: Genieten

En dit is natuurlijk de allerbelangrijkste tip: vergeet niet te genieten! Een mooie tuin is fijn, maar de tuin hoeft echt niet klaar te zijn bij de eerste zonnestralen. Het allerbelangrijkste is dat er een lekkere stoel klaar staat in de zon en dat jij kan ontspannen. Als het goed is komen er nog genoeg mooie dagen aan om in de tuin te werken.

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

Wil jij de wekelijkse wooninspiratie in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan!


* Je gegevens worden gebruikt voor het versturen van de wekelijkse wooninspiratie. Je kunt je ten aller tijde uitschrijven. Bekijk voor meer informatie ook de disclaimer en privacy statement

 

Disclaimer: InteriorTwin.com maakt gebruik van affiliate links. Ik ontvang een kleine commissie als je iets besteld via één van deze links. Ik link alleen naar producten die ik vertrouw en waarvan ik denk dat jij ze ook interessant vind.