Wil jij ook meer volgers op Instagram? Maar heb jij geen idee hoe je dit het beste aan kan pakken? Ik heb 7 tips voor jullie om te groeien op Instagram. Ook ik, met meer dan 33.000 volgers op Instagram, maak gebruik van deze tactieken. Vroeger was het nog genoeg om alleen een mooie foto te plaatsen, maar nu steeds meer mensen op Instagram zitten komt er meer bij kijken dan alleen leuke plaatjes. Tijdens de cursus Social Media help ik ondernemers hoe ze kunnen groeien op Instagram, maar ook voor jullie heb ik alvast een aantal tips.

Plaats regelmatig een foto

Door 1 keer per week een foto op Instagram te plaatsen zal je waarschijnlijk niet hard groeien. Om echt mensen te kunnen bereiken op social media kan je het beste dagelijks, of zelfs 2 keer per dag, een foto plaatsen op Instagram. Doe dit op vaste tijden, zodat jouw volgers weten wanneer je actief bent. Welke tijden het beste zijn om te plaatsen, en hoe je ervoor zorgt dat je niet de hele dag door met Instagram bezig bent, dat leg ik uit tijdens de cursus Social Media.

Blijf persoonlijk

Mensen volgen graag een persoon, en niet een bedrijf. Als je een Instagramaccount hebt als hobby zal dit niet zo moeilijk zijn. Maar ook als je Instagram gebruikt als bedrijf is het dus belangrijk je account een persoonlijk tintje te geven. Hoe je dat doet, en toch ook je producten en diensten kan promoten, is zoeken naar de juiste balans. Gelukkig zijn er een aantal handige basisregels om hierbij te hanteren. Ook hier vertel ik meer over tijdens de cursus Social Media.

Plaats alleen je mooiste foto’s

Instagram draait om de plaatjes en het is dus zaak dat jij alleen je mooiste foto’s in je feed plaatst. Heb je een keer een minder mooie foto en wil je die toch graag delen? Gebruik hier dan Instastories voor. Je feed, de ‘homepage’ waarin je alle foto’s ziet, is echt bedoeld voor de mooiste foto’s. Plaats je hier een foto die minder ‘picture perfect’ is dan zal je hier voor afgestraft worden omdat je minder hard zal groeien en misschien zelfs volgers verliest.

Ken je volgers

Al eerder vertelde ik over het belang om je volgers te kennen. Het is belangrijk dat jij je volgers blijft inspireren en weet wat voor foto’s ze het liefst zien. Hoe beter jij hierop inspeelt, hoe harder jij zal groeien.

Interactie op Instagram

Op Instagram is interactie heel belangrijk, het is niet voor niets een ‘social’ platform. Reageer dus op mensen die een reactie onder je foto achterlaten. En like ook eens foto’s die jou inspireren of nog beter, laat een reactie achter. Je zult zien dat dit gewaardeerd wordt en dat dit helpt om te groeien op Instagram.

Strategie

Wil je echt groot worden op Instagram? Dan is een strategie belangrijk. Op basis van je favoriete volger bepaal jij wat voor soort foto’s je wanneer, hoe vaak en met welke tekst plaatst. Dit doe je o.a. door naar je statistieken te kijken, maar er komt nog veel meer bij kijken. Ook hierover vertel ik je meer tijdens de cursus Social Media.

Geef niet op

Rome is niet in één dag gebouwd. Ook jouw Instagramaccount zal niet van de een op andere dag duizenden volgers hebben. Dit kost tijd. En ook accounts met tienduizenden volgers hebben periodes dat ze minder hard groeien of zelfs volgers verliezen. De logica van Instagram is wat dat betreft niet altijd te volgen. Maar door deze tips toe te passen zal je op de lange termijn toch resultaat moeten gaan zien.

Wil jij nu echt serieus aan de slag met Instagram? En wil je hier graag meer over weten? Op 17 april a.s. staat er weer een cursus Social Media gepland in Nieuwegein waarin ik ondernemers in één dag tijd de basis leer om te groeien op Instagram en Facebook. Aanmelden kan via deze link.

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

Wil jij de wekelijkse wooninspiratie in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan!


* Je gegevens worden gebruikt voor het versturen van de wekelijkse wooninspiratie. Je kunt je ten aller tijde uitschrijven. Bekijk voor meer informatie ook de disclaimer en privacy statement

 

Disclaimer: InteriorTwin.com maakt gebruik van affiliate en gesponsorde links. Ik ontvang een kleine commissie als je iets besteld via één van deze links. Ik link alleen naar producten die ik vertrouw en waarvan ik denk dat jij ze ook interessant vind.