Brabantia Bo | InteriorTwin
brabantia bo nieuw

Brabantia Bo

Vorige week vertelde ik jullie nog dat duurzaam wonen heel belangrijk voor ons is. En iets wat daar onlosmakelijk mee verbonden is, is het scheiden van ons afval. Alleen het aantal prullenbakken in huis groeit gestaag en daarmee wordt het er niet mooier op.

Gelukkig is daar de Brabantia Bo: de stijlvolle manier om afval te scheiden. Maar voor ik jullie daar meer over vertel eerst even terug naar de chaotische manier van afval scheiden tot nu toe.

Vijf prullenbakken en counting

Tja, dat afval scheiden. We zijn er graag mee bezig, maar toch ook weer niet. Want inmiddels telt ons huis vijf prullenbakken en her en der door huis staan ook nog bakken om het oud papier in te zamelen. Vooral in de woonkamer / keuken zorgt dit voor problemen.

Want die prullenbakken, die zijn niet bepaald mooi. Het liefst stop ik ze zo ver mogelijk weg in een hoekje. Anderhalf jaar geleden was ik dan ook super blij toen ik de mooie design prullenbak van Brabantia, ontworpen door Orla Kiely, op de kop wist te tikken. Eindelijk een prullenbak die in the picture mocht staan!

Maar ja, dat was prullenbak één. Er stond ook nog een bak voor het glaswerk, één voor het plastic, en een doos voor het oud papier beneden. In eerste instantie weggemoffeld in het hok onder de trap, maar als echte verzamelaar was er hier uiteindelijk ook geen plek meer voor. De bakken voor het glaswerk en plastic verplaatsen recent naar de hoek achter de oven.

Eén klein probleem: de bananenboom staat ervoor waardoor we ons letterlijk in allerlei bochten moeten wringen om ons plastic en glaswerk weg te gooien.

brabantia orla kiely
In dit hoekje stonden de bakken voor het glaswerk en plastic verstopt

1, 2, 3: Bo!

Gelukkig is daar de Brabantia Bo. Een stijlvolle pedaalemmer (in het geel, yes!) met de keuze uit 1, 2 of 3 binnenemmers. Je kunt dus zelf kiezen op welke manier je je afval scheidt. Voor het restafval kozen we voor een binnenbak van 11 liter.

Met het scheiden van ons afval hebben we nog heel weinig restafval, en alhoewel de Brabantia Bo zo is ontworpen dat het vieze geurtjes tegengaat, legen wij deze bak het liefst een paar keer per week.

Een bak van 11 liter is dan meer dan genoeg. In de grote binnenbak van 23 liter stoppen wij het plastic.

gele pedaalemmer

Dankzij de Brabantia Bo hebben wij niet alleen een stijlvolle en handige prullenbak, maar kan ook één prullenbak de deur uit.

Ons afval bestaat voornamelijk uit plastic en restafval, dus het is super handig dat wij nu een mooie prullenbak binnen handbereik hebben voor ons dagelijkse afval. Maar je kan bijvoorbeeld ook voor de combinatie van 3 binnenemmers gaan, waarbij je het plastic, gft en restafval scheidt.

gele prullenbak

En over duurzaam gesproken: de binnenbakken zijn gemaakt van 100 % gerecycled materiaal. Niet voor niets heeft de Bo Pedaalemmer namelijk een Bronzen Cradle-to-Cradle® certificering. Bo voldoet aan strenge eisen voor het (her)gebruik van materialen, hernieuwbare energie, watermanagement en sociale rechtvaardigheid. Bovendien doneert Brabantia voor iedere verkochte Bo Pedaalemmer een bedrag aan The Ocean Cleanup.

De Brabantia Bo is verkrijgbaar in 8 prachtige kleuren, dus als geel iets too much voor je is is er vast wel een kleur naar wens te vinden in de webshop. Wat is jullie favoriete kleur Bo?

Bekijk ook dit overzicht met handige prullenbakken voor het scheiden van afval voor meer inspiratie.

Liefs,

Ilse

samenwerking bedrijven

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven