DIY: maak je eigen memobord + een nieuw kleurtje | InteriorTwin
juist en rijst histor

DIY: maak je eigen memobord + een nieuw kleurtje

De verbouwing van de studeerkamer is nog in volle gang, maar ik kan jullie alvast een voorproefje van het resultaat laten zien. Met een toffe DIY en een nieuw kleurtje op de muur! In deze blog vertel ik jullie er alles over.

Let’s paint it green, again…

Op de geschilderde lambrisering achter het bureau was ik wel een beetje uitgekeken. Don’t worry, er komt straks een andere lambrisering met een heel tof effect voor terug in de studeerkamer. Maar de wand achter het bureau kreeg dus een nieuw kleurtje.

En omdat groen mijn favoriete kleur is, kwam ik daar weer op uit. Hij verschilt niet eens zo veel met de vorige kleur, maar hij is net iets koeler. Hierdoor oogt het iets frisser en stoerder en combineert het perfect met mijn bureaustoelen.

Ik koos voor de kleur Juist van Histor. De muur bij het raam kreeg ook weer een frisse look met Rijst van Histor.

En voor de oplettende kijker, het bureau is verplaatst naar de andere kant van de kamer en staat nu naast de zelfgemaakt schuifdeur. Met de verbouwing in de studeerkamer is deze plek veel praktischer. En stiekem vind ik het wel leuk dat ik nu steeds op de deur uit kijk.

urban jungle studeerkamer

DIY: Memobord van draadstaal

Op Pinterest viel het mij op dat ik heel vaak een studeerkamer met een memobord van draadstaal pinde. Niet zo gek dus dat ik besloot dat er hier ook één in de studeerkamer moest komen!

Dit is volgens mij de meest simpele DIY ooit. Het enige wat je hoeft te doen is draadstaal in de bouwmarkt te kopen. Schroef hem vast aan twee haakjes en hij hangt.

Zelf heb ik het draadstaal voor een extra stoer effect eerst nog zwart gespoten, maar dit hoeft natuurlijk niet.

juist histor

En dan kan het stylen van het memobord beginnen. Varieer zoveel mogelijk om het een beetje leuk te maken. Kies dus niet alleen voor kaarten, maar hang er ook ander leuks aan op.

Zo heb ik er bijvoorbeeld een nep klimop, wat haken, een schaar en een rolletje koord aan het draadstaal opgehangen.

Ook in de kaarten kan je variëren: met materiaalsoort, afmetingen en kleuren. En ook met de clips om ze te bevestigen kan je afwisselen, zo koos ik voor zwarte en zilveren klemmen. Waarschijnlijk komt het memobord in de toekomst nog een stuk voller te hangen.

Elke keer als ik weer iets inspirerend zie kan het er bij gehangen worden. Zo wordt het tegelijkertijd een soort herinneringenbord, hartstikke leuk!

Ik ben helemaal blij met mijn ‘nieuwe’ werkplek. Nog steeds in de Scandinavische stijl waar ik zo van hou, maar gecombineerd met wat stoere industriële effecten en een mini urban jungle is deze plek weer helemaal van nu.

Zo zie je maar weer dat het niet altijd duur hoeft te zijn om een kamer een nieuwe look te geven, met een paar potten verf en een beetje DIY kom je een heel eind!

draadrek studeerkamer

Productinformatie

Kleur op de muur: Histor Juist & Rijst

Draadstaal: bouwmarkt

Bureau: schragen en ladeblokken IKEA, werkblad zelfgemaakt.

Stoelen en bureaulamp: Woonexpress

Kaarten en accessoires memobord: divers

En zoals ik al zei: er wordt nog druk geklust in de studeerkamer. Binnenkort hoop ik jullie de rest van het resultaat te kunnen laten zien!

Liefs,

Ilse

* Omdat ik van veranderen hou ziet de studeerkamer er 1,5 jaar later weer iets anders uit, in dit artikel laat ik je de kleine veranderingen in de studeerkamer zien.

samenwerking bedrijven

BewarenBewarenBewarenBewaren

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

2 gedachten over “DIY: maak je eigen memobord + een nieuw kleurtje”

  1. Hoi Ilse,

    Wat ontzettend leuk om te lezen. En een super leuke stijl!
    Ik was benieuwd hoe je het bureau precies hebt gemaakt. Welke materialen en waar gekocht?
    Ladekast en poten zag ik bij Ikea maar het blad?

    Groet Sharon

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven