De verbouwing van de studeerkamer is nog in volle gang, maar ik kan jullie alvast een voorproefje van het resultaat laten zien. Met een toffe DIY en een nieuw kleurtje op de muur! In deze blog vertel ik jullie er alles over.

Let’s paint it green, again…

Op de geschilderde lambrisering achter het bureau was ik wel een beetje uitgekeken. Don’t worry, er komt straks een andere lambrisering met een heel tof effect voor terug in de studeerkamer. Maar de wand achter het bureau kreeg dus een nieuw kleurtje. En omdat groen mijn favoriete kleur is, kwam ik daar weer op uit. Hij verschilt niet eens zo veel met de vorige kleur, maar hij is net iets koeler. Hierdoor oogt het iets frisser en stoerder en combineert het perfect met mijn bureaustoelen. Ik koos voor de kleur Juist van Histor. De muur bij het raam kreeg ook weer een frisse look met Rijst van Histor. En voor de oplettende kijker, het bureau is verplaatst naar de andere kant van de kamer en staat nu naast de zelfgemaakt schuifdeur. Met de verbouwing in de studeerkamer is deze plek veel praktischer. En stiekem vind ik het wel leuk dat ik nu steeds op de deur uit kijk.

urban jungle studeerkamer

DIY: Memobord van draadstaal

Op Pinterest viel het mij op dat ik heel vaak een studeerkamer met een memobord van draadstaal pinde. Niet zo gek dus dat ik besloot dat er hier ook één in de studeerkamer moest komen!

Dit is volgens mij de meest simpele DIY ooit. Het enige wat je hoeft te doen is draadstaal in de bouwmarkt te kopen. Schroef hem vast aan twee haakjes en hij hangt. Zelf heb ik het draadstaal voor een extra stoer effect eerst nog zwart gespoten, maar dit hoeft natuurlijk niet.

juist histor

En dan kan het stylen van het memobord beginnen. Varieer zoveel mogelijk om het een beetje leuk te maken. Kies dus niet alleen voor kaarten, maar hang er ook ander leuks aan op. Zo heb ik er bijvoorbeeld een nep klimop, wat haken, een schaar en een rolletje koord aan het draadstaal opgehangen. Ook in de kaarten kan je variëren: met materiaalsoort, afmetingen en kleuren. En ook met de clips om ze te bevestigen kan je afwisselen, zo koos ik voor zwarte en zilveren klemmen. Waarschijnlijk komt het memobord in de toekomst nog een stuk voller te hangen. Elke keer als ik weer iets inspirerend zie kan het er bij gehangen worden. Zo wordt het tegelijkertijd een soort herinneringenbord, hartstikke leuk!

closeup draadrek 3

closeup draadrek 2

Ik ben helemaal blij met mijn ‘nieuwe’ werkplek. Nog steeds in de Scandinavische stijl waar ik zo van hou, maar gecombineerd met wat stoere industriële effecten en een mini urban jungle is deze plek weer helemaal van nu. Zo zie je maar weer dat het niet altijd duur hoeft te zijn om een kamer een nieuwe look te geven, met een paar potten verf en een beetje DIY kom je een heel eind!

draadrek studeerkamer

Productinformatie

Kleur op de muur: Histor Juist & Rijst

Draadstaal: bouwmarkt

Bureau: schragen en ladeblokken IKEA, werkblad zelfgemaakt.

Stoelen en bureaulamp: Woonexpress

Kaarten en accessoires memobord: divers

En zoals ik al zei: er wordt nog druk geklust in de studeerkamer. Binnenkort hoop ik jullie de rest van het resultaat te kunnen laten zien!

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

 

samenwerking bedrijven

BewarenBewarenBewarenBewaren

Wil jij de wekelijkse wooninspiratie in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan!


* Je gegevens worden gebruikt voor het versturen van de wekelijkse wooninspiratie. Je kunt je ten aller tijde uitschrijven. Bekijk voor meer informatie ook de disclaimer en privacy statement

 

Disclaimer: InteriorTwin.com maakt gebruik van affiliate en gesponsorde links. Ik ontvang een kleine commissie als je iets besteld via één van deze links. Ik link alleen naar producten die ik vertrouw en waarvan ik denk dat jij ze ook interessant vind.