Hoe een ronde eettafel een grote verbouwing voorkwam! - InteriorTwin
jeannette ronde eettafel

Hoe een ronde eettafel een grote verbouwing voorkwam!

We kennen allemaal wel hoekjes in huis, die net niet lekker uitkomen qua indeling in de beschikbare ruimte. Of naar gelang je leven en/of gezinssamenstelling verandert, functioneren sommige hoekjes in huis niet meer zo lekker als voorheen. Helaas is dit probleem mij ook niet vreemd.

In deze blogpost zal ik jullie uitleggen hoe een ronde eettafel een grote verbouwing voorkwam! Dus lees snel verder als je benieuwd bent 😉

Ons woonprobleem

Wij hebben een L-vormige woonkamer, waarbij de keuken met de eetkamer in de lange smallere pijp zit. De vorige bewoners hadden een mega groot keukeneiland geplaatst, van 360 cm lang en 120 cm breed. Daaraan hadden zij ook een bar gemaakt wat zij gebruikten als eettafel. Omdat de bar best hoog was, vonden wij dit minder praktisch voor ons gezin met een jong kindje.

We hadden toen een rechthoekige eettafel met vier poten, drie eetkamerstoelen aan de ene kant en een bankje (om ruimte te besparen) tegen de muur aan de andere kant. De eettafel stond toen recht tegenover het keukeneiland. Als de tafel aan beide kanten gebruikt werd, kon je er niet meer achter door lopen.

Plus door de krappe ruimte en tafel met vier poten kon je ook niet handig op het bankje gaan zitten. Helaas heb ik hier geen foto’s van, want dit was nog van voor mijn start op Instagram.

rechte eettafel keuken
rechte eettafel keuken 2

Eerste stap in de goede richting

Als eerste hebben we het keukenblad ingekort en het eetgedeelte eraf gehaald. Over dit avontuur, want dat was het zeker, zal ik in een latere blog post meer vertellen 😉 Hierdoor konden we de eettafel achter in de keuken zetten, waar voorheen het bar gedeelde stond.

Dit gaf al iets meer ruimte rondom de eettafel, maar nog steeds geen riante zit.

Ook hadden we een andere eettafel gekocht met één poot in het midden. Hierdoor werd het makkelijker om op het bankje te gaan zitten. Toch bleef de krappe zit bij de eetkamer een klein irritatie puntje.

wit grijze inrichting
eettafel in keuken

Verbouwen of niet verbouwen?

Na uitbreiding van ons gezin met onze dochter, veranderde onze leefsituatie weer. Daarmee werd het irritatie puntje wat betreft het krappe eetkamergedeelte weer groter. Mijn man wilde een grote verbouwing doorvoeren, waarbij de keuken naar de voorkant van het huis zou worden verplaatst en de zithoek naar achteren.

Na wat puzzelen bleek dat we door deze verbouwing nog steeds geen riante zit zouden hebben rondom de eettafel.

Opeens dacht ik aan een ronde eettafel. Hiermee houd je meer ruimte over rondom de tafel en stoelen.

Eerst heb ik een paar mensen op Instagram benaderd die ook een ronde eettafel hebben en hen gevraagd wat hun ervaringen daarmee zijn. Die waren allemaal erg positief.

Ook gaf iedereen aan dat een ronde tafel ook zo gezellig zit, omdat je iedereen aan tafel kan aankijken. Hierdoor werd ik nog enthousiaster voor het idee van een ronde eettafel, maar manlief moest nog overtuigd worden.

Per slot van rekening hadden we de eettafel met de poot in het midden nog niet zo lang.

ronde eettafel cognac en zwarte stoelen
eethoek chic naturel

De doorslag gevende factor was dat we veel geld zouden besparen als een ronde eettafel ons de ruimte bod die we zochten en daardoor de verbouwing niet nodig zou zijn.

Daarbij had ik bedacht, als we een online winkel vinden die de tafel gratis levert en gratis retour haalt, kunnen we het gewoon eens uitproberen zonder extra kosten te maken.

De perfecte ronde tafel

Ik ben gaan uitmeten wat een goede maat voor de ronde tafel zou zijn, want we wilde wel met 6 tot 8 mensen aan tafel kunnen zitten. Ik kwam toen uit op een doorsnede van 140 cm. Na een zoektocht op internet vonden we beide de eettafel van HK Living de mooiste.

Deze hebben we online besteld, neergezet om te kijken of het echt werkte en de ronde tafel is gebleven! Nu hebben we eindelijke de ruimte die we zochten rondom de eettafel en dat zonder die grote verbouwing 😉

ronde eettafel keuken

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

4 gedachten over “Hoe een ronde eettafel een grote verbouwing voorkwam!”

  1. Echt heel gaaf!
    Mag ik vragen waar de lamp vandaan komt? Zoek zoiets voor boven onze ronde eettafel?
    Alvast bedankt voor je reactie,

    Groetjes,
    Anouk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven