Een smeg koelkast in de keuken | InteriorTwin
witte smeg koelkast

Een smeg koelkast in de keuken

Toen wij gingen verhuizen wist ik 1 ding zeker: er moest een smeg koelkast in de keuken komen! Omdat wij een nieuwbouwwoning hadden gekocht konden we ons huis vanaf de basis indelen. De keuken is dan ook helemaal om de smeg koelkast heen ontworpen. Vandaag meer over de zoektocht naar de smeg koelkast, een tip om rekening mee te houden bij het plaatsen van de koelkast (je wilt niet tegen hetzelfde probleem aanlopen als ons!) en tips voor het stylen van de smeg koelkast.

plantjes bij witte smeg koelkast

Het uitzoeken van de smeg koelkast

Bij het uitzoeken van de keuken vertelden wij meteen dat de smeg koelkast het allerbelangrijkste in de keuken zou worden. Uren had ik al op internet naar de verschillende modellen en kleuren lopen kijken.

De mint groene smeg koelkast vond ik prachtig, maar uiteindelijk besloten wij gezien de prijs voor veilig te gaan en kozen wij voor een witte smeg. Alleen de prijs, daar schrokken wij toch wel van bij de keukenzaak! In overleg met de winkel besloten wij dan ook de smeg koelkast ergens anders te kopen.

Het is eventjes zoeken op internet, maar je zult zien dat je heel makkelijk geld kan besparen door de smeg koelkast niet standaard bij de eerste de beste keukenzaak te bestellen.

witte smeg koelkast accessoires

Voorkom problemen: maak een goed ontwerp van de keuken

Bij het plaatsen van de keuken liepen wij tegen één probleem aan: de smeg koelkast bleek groter dan een standaard koelkast! De deur van de koelkast is extra dik en heeft daardoor meer ruimte nodig bij het openen. Hier had de keukenverkoper bij ons geen rekening mee gehouden, waardoor onze stopcontacten achter de koelkast i.p.v. boven het aanrechtblad geplaatst waren.

In ons geval was het gelukkig een fout van de keukenzaak, wij hadden heel duidelijk aangegeven dat er een smeg koelkast geplaatst zou worden. Na een heleboel gedoe kwam de keukenzaak er dan ook voor zorgen dat het stopcontact verplaatst werd.

We hadden dit natuurlijk liever vooraf goed geregeld en daarom de tip voor jullie: vergeet niet om rekening te houden met de afwijkende maat van de smeg koelkast!

witte smeg koelkast zwarte keuken

Styling van de smeg koelkast

De witte smeg koelkast ziet er natuurlijk al prachtig uit, maar wat extra styling kan nooit kwaad. Met een magneet bevestigde ik er een mooie kaart aan de zijkant aan. Bovenop de koelkast staat een oud fruitkistje met een plantje. Ook aan de zijkant van de koelkast hangen een aantal planten in plantenhangers. Op het aanrechtblad naast de smeg koelkast stylde ik het koffiezetapparaat met een aantal mooie mokken van House Doctor op een Marokkaans tafeltje van Moodadventures. Achter het tafeltje staan een aantal houten planken. Ook boven de koelkast hangt nog een plankje met een aantal mooie accessoires.

Door de combinatie van houten accessoires en plantjes oogt de hoek rondom de smeg koelkast niet te kil. Door de styling rustig te houden gaat de aandacht automatisch uit naar de smeg koelkast, de eyecatcher in de keuken!

Ik ben nog elke dag blij met de keuze voor deze koelkast. Ooit zal de keuken ongetwijfeld veranderen, maar grote kans dat de keuken weer om de smeg koelkast gebouwd wordt!

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

SMEG koelkast in huis

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

2 gedachten over “Een smeg koelkast in de keuken”

  1. Hi Ilse! Ik ben ook van plan om een Smeg koelkast naast te nemen. Weet jij hoeveel cm ze van de muur moet staan zodat er genoeg ruimte is om de deur goed te openen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven