Ik ben gek op de Urban Jungle trend maar heb de grootste moeite om alle planten levend te houden. Helaas heb ik geen groene vingers en hoe ik ook mijn best doe, sommige planten redden het gewoon niet. Een app die voor mij aangeeft wanneer en hoeveel water een plant nodig heeft zou dan ook een ideale oplossing zijn. Omdat ik echt niet de enige ben zonder groene vingers bedacht ik mij dat er vast iemand zo slim was om zo’n app te ontwikkelen. En jawel hoor, ik heb de ideale app gevonden! Deze app wil ik natuurlijk graag met jullie delen, vandaag vertel ik er alles over

Plantsome: de app die aangeeft wanneer je jouw planten water moet geven

Na even zoeken in de App Store heb ik de perfecte app gevonden: Plantsome. Deze app geeft een melding wanneer en hoeveel water je aan je planten moet geven.

Na het installeren van de app geef je aan waar je woont, zodat Plantsome het weer bij jou in de buurt kan afstemmen op de waterbehoefte van de planten. Daarna geef je aan hoe laat je een melding wilt ontvangen dat je je planten water moet geven. Bijvoorbeeld ‘s ochtends, als je thuis komt van het werk of ‘s avonds.

Nu je de basisinstellingen hebt ingevoerd kan je je planten gaan invoeren. Via zoeken kan je de naam intoetsen van je plant of scrollen door een lijst met namen en plantenfoto’s. Als je je plant hebt gevonden krijg je eerst wat informatie over je plant. Daarna geef je de hoogte van de plant aan en het aantal uren per dag dat je plant direct zonlicht krijgt. Je kan je plant zelfs een leuke bijnaam geven!

app planten water geven

Als je deze gegevens hebt ingevuld geeft Plantsome daarna automatisch een melding wanneer je plant water nodig heeft. En wat helemaal handig is: de app geeft ook aan hoeveel water je plant nodig heeft. Voor mij is dat echt een meerwaarde, want ik gok vaak maar een beetje hoeveel water een plant nodig heeft.

Nooit meer een plantennaam vergeten

Weet je de naam van je plant niet meer? Via de app kan je een mailtje of WhatsApp met foto van je plant naar Plantsome sturen en Plantsome laat jou de naam van de plant weten. Binnen een paar uur na het opsturen kreeg ik de naam van de plant gemaild, met tip dat de bladeren ook wel een sproeibeurt zouden waarderen. Een gratis tip als extraatje erbij, super fijn!

Het leuke aan de app is dat hij erg gebruiksvriendelijk en mooi vormgegeven is. En hij is nog gratis te gebruiken ook! Ik moet nog een stuk of 30 planten invoeren want mijn urban jungle is een beetje uit de hand gelopen, maar als ze er eenmaal allemaal in staan wordt planten water geven een makkie!

Nog op zoek naar planteninspiratie? Ga dan naar Plantsome.nl.

Dit zijn een aantal van mijn favorieten:

Ga jij de app Plantsome ook gebruiken? Hier kan je de app downloaden.

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

 

Disclaimer: InteriorTwin.com maakt gebruik van affiliate links. Ik ontvang een kleine commissie als je iets besteld via één van deze links. Ik link alleen naar producten die ik vertrouw en waarvan ik denk dat jij ze ook interessant vind.

Wil jij de wekelijkse wooninspiratie ontvangen? Meld je dan nu aan!
* Je gegevens worden gebruikt voor het versturen van de wekelijkse wooninspiratie. Je kunt je ten aller tijde uitschrijven. Bekijk voor meer informatie ook de disclaimer en privacy statement