Zo breng je de botanische sfeer in huis | InteriorTwin
hk-living-rieten-hanglamp

Zo breng je de botanische sfeer in huis

Ik ben gek op de botanische sfeer! Gelukkig is de botanische look al een tijdje een trend en is er ontzettend veel leuks in deze stijl voor in huis te koop. Vandaag laat ik je zien hoe je de botanische trend in huis haalt en geef ik je een aantal stylingtips.

Botanisch vs Urban Jungle

Is de botanische stijl nou hetzelfde als de Urban Jungle trend? Nou bijna, maar niet helemaal. Waar de Urban Jungle net wat stoerder is met robuust hout en veel zwart is de botanische trend iets romantischer en landelijker. Denk aan blank hout, rotan stoelen en vintage schoolkaarten met planten erop. In beide woontrends zie je natuurlijk heel veel planten in het interieur, dus een tripje naar het tuincentrum mag zeker niet ontbreken om deze woonstijlen in huis te halen!

Zo breng je de botanische sfeer in huis

1. Kies voor rotan meubels

Wil je de botanische sfeer in huis halen? Kies dan een aantal grote eyecatchers uit i.p.v. alleen maar kleine accessoires. Door een aantal meubels in huis te halen in de botanische stijl, zoals deze leuke Sweet Living rotan stoel, creëer je binnen no time een bijzondere sfeer.

sweet-living-rotan-stoel-44x55xh83-cm

2. Een licht en luchtig huis

Waar de Urban Jungle trend iets robuuster en stoerder is, draait het bij botanisch wonen juist om licht en luchtige meubels. Een mooie houten spiegel past hier perfect bij. Zelf ben ik verliefd geworden op deze handgesneden teakhouten spiegel, een bijzonder ontwerp vol met kleine details!

hk-living-handgesneden-teakhouten-spiegel-1

3. Haal meubels en accessoires van natuurlijke materialen in huis

Bij de botanische woonstijl passen meubels en accessoires van natuurlijke materialen. Probeer materialen als kunststof, glas en metaal zoveel mogelijk te vermijden. Dit zijn namelijk harde materialen en passen niet goed bij deze natuurlijke woontrend. Bijzettafel Boom van HK Living is een mooi voorbeeld van een tafeltje wat precies bij de botanische sfeer aansluit; helemaal van hout en niet te strak vormgegeven!

hk-living-bijzettafel-boom-naturel-33xh31-cm

4. Oog voor details

Ook in de details kan je de botanische woonstijl doorvoeren. Kies bijvoorbeeld voor een rieten hanglamp, groene vazen, kussens met plantenprint of een houten ladder. Hierbij geldt ook weer: kies voor natuurlijke, lichte materialen.

hk-living-rieten-hanglamp-medium-60xh20-cm

5. Kies voor wanddecoratie in de botanische stijl

Ook met wanddecoratie kan je een statement maken in huis, wat dacht je bijvoorbeeld van oude vintage schoolkaarten met planten- en bloemennamen erop? Of een mooi wandkleed met cactussen, gemaakt van stof. Lekker retro en weer helemaal van nu!

sweet-living-wandkleed-cactus-90xh60-cm

Wil je nog meer inspiratie? Bij Sweet Living Shop vind je alles voor je huis. De leukste Nederlandse merken, zoals HK Living, By-Boo, Zusss en het eigen label Sweet Living shop je bij ze online.

Hoe haal jij de botanische sfeer in huis?

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

samenwerking bedrijven

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven