Een half jaar fulltime ondernemen: hoe gaat het nu? | InteriorTwin
ilse van elleswijk blogger

Een half jaar fulltime ondernemen: hoe gaat het nu?

Het is weer tijd voor een persoonlijke terugblik. Op 17 november 2017 had ik mijn laatste werkdag in loondienst. Daarna kon ik eindelijk fulltime aan de slag met InteriorTwin. Deze week ben ik precies een half jaar fulltime ondernemer! Hoe dat bevalt? Ik vertel het jullie in deze blog.

Van je hobby je werk maken

Door mijn baan op te zeggen en vol voor InteriorTwin te gaan kon ik eindelijk van mijn hobby mijn werk maken. Tegen iedereen die twijfelt over deze stap kan ik alleen maar zeggen: doen! Tuurlijk, in de meeste gevallen zal je financieel een stap terug moeten doen, maar het geluk en werkplezier wat het met zich mee brengt is het dubbel en dwars waard. Nu moet ik wel eerlijk opbiechten dat ook aan een droombaan natuurlijk minder leuke kanten zitten. De administratie om maar een voorbeeld te noemen, ugh!

Onverwachtse kansen

Het leuke aan ondernemen is dat zich soms onverwachte kansen voor doen. Toen ik ontslag nam liep ik al met het idee om een cursus social media voor ondernemers op te gaan zetten, om naast het bloggen en interieuradvies nog iets anders te gaan doen. Die cursus loopt inmiddels als een trein, maar hoe leuk is het dat ik ook steeds vaker door bedrijven gevraagd wordt om maatwerk cursussen en workshops te geven op het gebied van Instagram, Facebook, interieurstyling en fotografie? Ook interesse? Stuur mij dan een mailtje of bel mij op 06-10056969 om de mogelijkheden te bespreken.

Alles wat je aandacht geeft groeit

Als influencer en blogger komen er geweldige opdrachten op mijn pad die veel tijd kosten. Ook de cursussen kosten veel tijd. Toen ik ervoor koos om ondernemer te worden koos ik ook voor vrijheid. Een 50 urige werkweek zie ik namelijk niet zitten. Daardoor heb ik niet altijd even veel tijd voor mijn werk als interieurstylist, iets wat ik heel jammer vind. Gelukkig komen er wel regelmatig opdrachten voor interieuradviezen binnen, maar actief netwerken voor opdrachten schiet er helaas bij in. Om toch wat meer met interieuradvies bezig te zijn organiseer ik sinds kort de workshop moodboard maken. Voor slechts 29,50 leer je in 2,5 uur de basis om van je huis een fijne plek te maken.

In de zomer hoop ik ook weer wat meer tijd te hebben om te focussen op interieuradviezen. Dus wil jij je interieur van de zomer gaan aanpakken en kan je daarbij wel wat advies gebruiken? Laat het mij dan gerust weten.

Balans vinden

Die balans vinden als ondernemer, dat vind ik nog wel het allermoeilijkste. Ik vertelde jullie al dat ik geen 50 uur per week wil werken, maar in de praktijk werk ik wel 6 a 7 dagen in de week. Mijn werk is mijn hobby en ik zit altijd vol ideeën, waardoor ik ook altijd door ga. Op zich niet erg, maar ik probeer wel vaste rustmomenten in te stellen. Ook heb ik een maximaal doel qua omzet ingesteld. Mijn bedrijf loopt boven verwachting goed en ik kan wel altijd meer opdrachten aannemen, maar waar blijft de rust en vrijheid dan die ik juist als ondernemer zoek? Mijn maximale omzetdoel heb ik (helaas) nog niet gehaald hoor, maar het houd mij wel scherp op wat echt belangrijk voor mij is.

Gezondheid

Misschien kunnen jullie het je nog wel herinneren, het besluit om fulltime ondernemer te worden had voor een groot deel te maken omdat ik chronisch ziek ben (CVS / ME). Dus hoe gaat het nu met mij? De ziekte die ik heb is chronisch, dus ik ben helaas echt niet opeens beter. Maar, door ontslag te nemen van een baan die ik niet leuk vind, voel ik mij wel een stuk beter en ervaar ik veel minder stress. Ook is het fijn dat ik geen verantwoording over mijn werkuren meer hoef af te leggen. In de praktijk werk ik gemiddeld 4 a 7 uur op een dag, met meestal een lange rustpauze tussen de middag. Ook werk ik in de weekenden dan soms nog wat extra. Heb ik een hele dag afspraken staan dan gaat dat prima, als ik de dag erna maar rustig aan doe. Die vrijheid om zelf mijn uren in te delen vind ik super fijn en ik zou echt niet meer anders willen!

Het is een heel verhaal geworden, maar eigenlijk gaat het dus gewoon goed met mij! Ik heb nu al zin in alle opdrachten de komende tijd en ben benieuwd op wat er komen gaat!

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Deel dit artikel of sla het op:

1 gedachte over “Een half jaar fulltime ondernemen: hoe gaat het nu?”

  1. Wat fijn om te lezen dat het goed met je gaat,zowel lichamelijk als al de rest.En dat je eerlijk vertelt dat er ook nadelen zijn aan zelfstandige zijn.Doe zo verder,je komt er wel,bij dat doel van je!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens:

Scroll naar boven