Budget make-over van de voortuin + een nieuwe plant: de Kalanchoë
stoer plantenrek voortuin

Budget make-over van de voortuin + een nieuwe plant: de Kalanchoë Garden

Veranderingen in en om huis hoeven niet altijd duur te zijn. Aan onze voortuin wilde ik niet teveel geld uitgeven en met wat simpele aanpassen creëerde ik een hele nieuwe look. Eigenlijk is het niet eens een voortuin, maar gewoon een stoep voor ons huis en omdat we daar natuurlijk niet teveel mogen plaatsen zijn de mogelijkheden beperkt.

Met wat aanpassingen en de Kalanchoë als eyecatcher heb ik toch een gezellig plekje weten te creëren. Ik vertel jullie er graag meer over.

Veelzijdige terrastopper: de Kalanchoë Garden

Omdat we aan de voorkant van het huis niet teveel planten kwijt kunnen wilde ik graag planten en bloemen die echt opvallen. Ook moesten de planten goed tegen veel zon kunnen, omdat een groot deel van de dag de zon op deze plek schijnt. De Kalanchoës zijn de perfecte planten voor deze plek!

De Kalanchoë groeit namelijk van oorsprong in droge savanneachtige gebieden met grote temperatuurverschillen. Hierdoor kunnen ze dag en nacht buiten staan. In de dikke blaadjes slaat de plant vocht op en dat betekent dat woestijnroosjes goed bestand zijn tegen droogte. Je hoeft dus veel minder vaak water te geven. Eens per week is normaal gesproken voldoende.

kalanchoes

Deze woestijnroosjes zijn sterke vetplantjes en hebben stevig, donkergroen, glanzend blad waartegen de bloempjes prachtig afsteken. Ze zijn in veel verschillende tinten verkrijgbaar. De hoofdkleuren zijn rood, roze, geel, wit en paars. De kleinste Kalanchoë ‘Garden’ is 10 cm hoog, de grootste 25 cm. Ik koos voor gele en witte roosjes om te combineren.

Als plantenbak koos ik voor een stoer wandrek aan de muur. Zo steken de veelzijdige woestijnroosjes schattig af tussen de industriele uitstraling van de voortuin. Dat is ook het grappige aan de Kalanchoë, of je nu een industriële, Scandinavische, retro of boho inrichting hebt, ze passen overal bij!

kalanchoe

Verzorging van de Kalanchoë

Het verzorgen van de Kalanchoës is super simpel.

– Geef de woestijnroosjes 1 keer per week wat water. Tijdens extreme droogte en hitte misschien een keertje extra.

– De Kalanchoë Garden kan van half mei tot half september buiten geplaatst worden.

– In het najaar en winter zet je de Kalanchoë gewoon binnen. Leuk weetje: de vetplantjes geven in de nachtelijke uren zuurstof af, waardoor deze plant perfect voor in de slaapkamer is. De nachtelijke zuurstofproductie zorgt namelijk voor een beter binnenklimaat in de slaapkamer. En dat bevordert een goede nachtrust. Wie wil dat nou niet?

De Kalanchoë Garden is te koop bij tuincentrum, bloemist, supermarkt en online vanaf € 1,99. Dat noem ik nog eens een koopje! Kijk voor meer informatie en inspiratie op www.kalanchoe.nl, Instagram en Facebook.

Makeover met budgetoplossingen

Ook voor de overige aanpassingen wilde ik niet teveel geld uitgeven. In het weekend zitten we regelmatig voor het huis, omdat we dan nog geen zon in de tuin hebben. Je snapt dat ik er dus wel graag een gezellig plekje van wilde maken. Maar omdat ik voor het huis niet al te dure spullen wil plaatsen ben ik op zoek gegaan naar budgetoplossingen.

makeover voortuin

Het bankje is al oud en zag er eigenlijk niet meer mooi uit. Vooral het kussen kon echt niet meer. Kunnen jullie je nog herinneren dat ik voor de loungehoek in de tuin goedkoop kussens maakte? Door een nieuwe hoes te maken van restjes stof ziet ook het bankje in de voortuin er weer een stuk leuker uit en kan het weer even mee. Het tafeltje kocht ik in de uitverkoop en kan makkelijk mee naar binnen genomen worden op de momenten dat we niet buiten zitten.

Oorspronkelijk stonden er twee buxussen naast de voordeur. Ik heb één van de buxussen vervangen voor een vijgenboom die al heel lang op mijn verlanglijstje stond. Daarnaast kwam een plant in pot die ik in de uitverkoop kocht. Ook kreeg ik een stoer naambordje van beton als vervroegd verjaardagskado en hingen we een nieuwe industriele lamp van Philips op.

bankje voortuin
budget voortuin makeover_

Hebben jullie Jackie trouwens al gespot op de foto’s? Ze wilde precies in de gaten houden wat ik aan het doen was, zo schattig!

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

samenwerking bedrijven

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven