Make-over: studeerkamer wordt kantoor aan huis | InteriorTwin
urban jungle industrieel

Make-over: Studeerkamer wordt kantoor aan huis

Eindelijk kan ik jullie ook het andere gedeelte van de studeerkamer laten zien! Of beter gezegd kantoor aan huis, want een studeerkamer dat is het niet echt meer. Hoe het bureau een andere plek met een nieuw kleurtje op de muur kreeg heb ik jullie pas al laten zien. Vandaag laat ik jullie de rest van de ruimte zien en vertel ik over het verhaal achter de makeover.

Studeerkamer wordt kantoor aan huis

Sinds een half jaar werk ik fulltime als ondernemer. Regelmatig heb ik gesprekken thuis met klanten en ondernemers uit mijn netwerk. En alhoewel ik het helemaal geen probleem vind om foto’s van ons huis te delen op Instagram, voelde het toch niet helemaal goed om zakelijke gesprekken aan de keukentafel te hebben.

Een tijdje heb ik getwijfeld om een kantoorruimte te huren. Dit zou alleen niet zo praktisch zijn, vaak moet ik vanuit huis fotograferen en ook kan ik Jackie, onze hond, geen hele dagen alleen laten. En om de hele dag op en neer tussen kantoor en huis te reizen zag ik niet zitten.

Al snel was ik er dan ook over uit dat de studeerkamer omgebouwd zou worden naar kantoor aan huis. Een grote tafel die ik ook zou kunnen gebruiken om mijn trainingen social media en workshops moodboard maken aan te geven was daarbij uitgangspunt.

Aan de slag met DIY

Naast de industriële schuifdeur wilde ik in de rest van de ruimte graag nog een aantal DIY projecten toevoegen. Ik word namelijk altijd erg blij van projecten die ik zelf maak. Ze hoeven niet perfect te zijn, maar het idee dat iets niet kant en klaar uit de winkel komt maar zelf bedacht en gemaakt is geeft mij een fijn gevoel. De lange bank, die gedeeltelijk ook gebruikt kan worden als stylinghoek, en de eettafel maakte ik helemaal zelf. Binnenkort zal ik de werkbeschrijving van de eettafel op de blog delen. Ik ben er super trots op en blij dat het resultaat ook echt uitpakte zoals gehoopt.

industriele werkplek

Industrieel en kleurrijk met Histor

De overlegruimte wilde ik graag een industriële look geven, maar ook mocht een beetje kleur niet ontbreken. Op de muur koos ik voor de kleuren Raaf (zwart), Juist (groen) en Rijst (wit) van Histor. Ook de bank is in Histor Raaf geschilderd.

zwarte eetkamerstoelen

De kussens op de bank had ik al in huis en heb ik overal en nergens vandaan. De stoelen zijn van Ikea, Vintagelab en Oh My Goody. De lamp is van Loftbar en stond al heel lang op mijn verlanglijstje. Gezien de prijs van de lamp heb ik heel lang getwijfeld, maar omdat ik met de zelfgemaakte bank en eettafel geld heb bespaard mocht ik de lamp als beloning kopen ; – )

stoere industriele eetkamer

Wat vinden jullie van het resultaat? En ben je op zoek naar nog meer inspiratie voor het inrichten van je kantoor aan huis? Ook Joyce van mamsatwork.nl ging aan de slag met het inrichten van haar kantoor aan huis.

Liefs,

Ilse

samenwerking bedrijven

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven