Roze in je interieur: van roze muur tot roze meubels in huis | InteriorTwin
roze accessoires

Roze in je interieur: van roze muur tot roze meubels in huis

Roze in je interieur: een onderwerp wat ik al een tijdje met jullie wilde delen. Maar met een voorliefde voor geel en groen, en als je zelf helemaal geen roze in huis hebt, dan is het soms gewoon beter om de expert aan het woord te laten. Daarom vertel Sabine, van de blog Styled by Sabine, jullie meer over roze in huis.

Dat ik dol ben op de kleur roze in het interieur, steek ik niet onder stoelen of banken. Bij ons in huis vind je dan ook veel van deze kleur terug. Roze is wel een kleur die je met beleid moet toepassen, om te voorkomen dat je huis in een Barbie paleis verandert. Ik geef je tips hoe ik dit aanpak en hoe je roze subtiel (maar wel aanwezig) kunt toepassen in je interieur.

roze huis

Roze muur

Als je een muur in huis roze wil verven, is het heel belangrijk dat je de juiste kleur weet te vinden. De ene roze tint is absoluut de andere niet. Als je té roze gaat, lijkt het al gauw of je een nieuwe babykamer aan het inrichten bent. Een volwassen roze tint is de oplossing. Aanraders zijn wat mij betreft de volgende kleuren:

  • Little Greene Light Peach Blossom. Deze is echt flink roze, maar wel met een vleugje grijs/taupe erin, waardoor het toch een volwassen uitstraling geeft.
  • Vtwonen Old Pink: deze heb ik ruim een halfjaar in de woonkamer op de muur gehad. Het is een mooie kleur, maar wel vrij roze. Voor mij iets te meisjesachtig.
  • Flexa Heart Wood: deze heb ik momenteel in de woonkamer. Volgens Flexa zelf is het een volwassen roze kleur. In mijn beleving is het meer paars dan roze, maar het is inderdaad wel een stoere tint.
  • Pure & Original Classico Skin Powder: wil je het iets minder heftig roze? Dan is dit een mooie subtiele roze tint. Deze zou ik nog wel ergens willen!
roze muur

Roze meubels

In plaats van het verven van een muurtje kun je de kleur roze natuurlijk ook terug laten komen in je meubilair. Zo heb ik gekozen voor een roze eetkamerstoel. Om het subtiel te houden, heb ik de rest van de stoelen, de eettafel en het bankje in neutrale tinten gehouden. Als ik zin heb, leuk ik de boel nog wat op met roze kussens of een roze schapenvacht, maar dit hoeft niet. Zo kun je het roze mooi subtiel in je huis terug laten komen.

Een roze fauteuil of bank vind ik persoonlijk ook erg leuk. Hierbij is het natuurlijk wel handig om even goed te bedenken of je dit na een halfjaar nog steeds leuk gaat vinden. Een stoeltje is zo gewisseld, maar je bank wil je vast wat langer mee doen.

roze meubels

Roze accessoires

Wil je het allemaal iets subtieler aanpakken, dan kun je natuurlijk voor roze accessoires gaan. Mijn favoriete accessoires in deze kleur zijn o.a. kussenhoesjes en plantenpotten. Recent kocht ik ook een knalroze schapenvacht. Dit is een echte eyecatcher en ik vind dit een enorm succes in huis.

Als je het roze op een paar verschillende plekken laat terugkomen in huis, creëer je echt een eenheid. Zo vond ik de open keuken in onze woonkamer nog niet helemaal bij de rest van het interieur passen. Toen ik de gewone handgrepen voor roze leren handgrepen verving, was het meteen meer een geheel.

Alles combineren

Zoals je al merkt, heb ik zowel de muur, als de meubels en accessoires in roze tinten met elkaar gecombineerd. Om toch een goede balans te creëeren, kies ik ervoor om het roze te combineren met veel natuurlijke materialen en tinten. Zo pas ik roze graag toe met hout, groen (o.a. in de vorm van planten) en neutrale tinten als taupe en wit.

Als je het iets stoerder aan wilt pakken, kun je ook voor een groot contrast gaan in de vorm van zwart als tegenhanger. Hoe dan ook, als je veel roze in huis wil toepassen, is het verstandig om dit door je huis te verspreiden en te zorgen voor andere tinten als contrast.

BewarenBewaren

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven