8 x de beste planten voor je badkamer | InteriorTwin
terracotta histor clean voorspoed

8 x de beste planten voor je badkamer

Op Instagram zie ik regelmatig de meest mooie badkamers voorbij komen vol met planten. Nu onze badkamer een nieuw kleurtje heeft gekregen heb ik er ook iets meer groen aan toegevoegd, maar een echte urban jungle is het nog niet echt. Het liefst zet ik nog meer planten in de badkamer, maar voor ik dat doe wil ik eerst weten welke planten geschikt zijn om in de badkamer te plaatsen. Of je nou kiest voor klein of groot: er is meer dan genoeg keuze om de badkamer om te toveren tot urban jungle. Ik deel een aantal favorieten met jullie.

De beste planten voor in je badkamer

Wist je dat het goed is voor je gezondheid om planten in de badkamer te plaatsen? Veel kamerplanten filteren de lucht van schadelijke stoffen en zuiveren de vochtige lucht. Maar door de hoge luchtvochtigheid in de badkamer kan niet elke plant in de badkamer geplaatst worden. Ook is in de badkamer vaak wat minder daglicht en moet je hiermee rekening houden bij de keuze van je planten. Gelukkig is er nog volop keuze in planten die hier wel tegen kunnen.

1. Aloë Vera

De Aloë Vera is een vetplant en daarmee perfect voor in de badkamer. Hij heeft niet veel water nodig en is makkelijk in onderhoud.

2. Vrouwentong / Sanseveria

Nog zo’n perfect plantje voor in de badkamer: de sanseveria. De Sanseveria is ijzersterk en heeft niet veel nodig. Ook groeit hij hij heel snel, waardoor het een ideaal plantje is om te stekken!

sansevieria moonlight
Sansevieria: € 9,50
3. Graslelie

De graslelie, ook wel bekend als de chlorophytum comosum of spinnenplant, zorgt ervoor dat de lucht gezuiverd wordt. Deze populaire plant kan je het beste op een lichte plaats neerzetten. Hij houdt niet van direct zonlicht.

4. Varen

Nog zo’n fijne plant: de varen. Door zijn formaat een echte eyecatcher in de badkamer. Hij doet het het beste bij indirect zonlicht en een hoge luchtvochtigheid, de ideale plant voor in de badkamer dus!

5. Klimop

De klimop is mijn persoonlijke favoriet. De Hedera is verkrijgbaar in verschillende soorten en ijzersterk. Ideaal als hangplant en hij zuivert ook nog eens de lucht. Hier in huis hangt hij niet alleen in de badkamer, maar heeft hij ook een mooi plekje in de keuken.

midden oosten gevoel badkamer
6. Bamboe

Heb jij een grote badkamer dan mag een bamboe plant in de badkamer eigenlijk niet ontbreken. Met bamboe creëer je het echte zen gevoel. Bamboe heeft weinig licht nodig en past zich makkelijk aan in de badkamer.

7. Drakenplant

Nog zo’n fijne plant voor in de badkamer: de drakenplant. De Dracaena is verkrijgbaar in verschillende soorten en kan er goed tegen om op een donker plek gezet te worden. Wist je dat deze plant goed tegen een hoge luchtvochtigheid kan? Juist bij een te lage luchtvochtigheid krijg je bruine plekken op de bladeren. Bij ons staat hij in de woonkamer omdat we maar een kleine badkamer hebben, maar ook in de woonkamer overleeft hij prima.

8. Lepelplant

Nog zo’n plant die makkelijk in onderhoud is: de lepelplant! Bij weinig zonlicht en een vochtige ondergrond komen er als het goed is witte bloemen uit. Bloeiende kamerplanten zijn sowieso hier favoriet voor in de badkamer.

Hebben jullie ook planten in de badkamer? En welke is jullie favoriet? Zelf heb ik ook nog de Calanthea, Hertshoornvaren en de Aporocactus melanie in de badkamer. Plantjes die het tot nu toe gelukkig ook heel goed doen.

Liefs,

Ilse BewarenBewaren

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Deel dit artikel of sla het op:

5 gedachten over “8 x de beste planten voor je badkamer”

 1. Hier helaas geen planten in de badkamer. Onze badkamer is nl inpandig en heeft geen raam. In de rest van ons huis staan en hangen wel overal planten ?.
  Mag ik vragen wat er bij jullie op de muur zit in de badkamer? Is dat stuc?
  De kleur die je gekozen hebt s prachtig!

  1. Wat jammer dat je nog geen planten hebt in de badkamer! Een aantal van deze planten kunnen ook prima in een inpandige badkamer overleven, wie weet het proberen waard 🙂 We hebben inderdaad stuc in de badkamer zitten en daarover heen geverfd met Histor Clean, dat is afwasbare muurverf. Super handig voor in de badkamer! De kleur op de muur is trouwens Voorspoed, mooi he 🙂

   1. Hoi Carla en Chantal,
    Zonder daglicht kunnen planten inderdaad niet eeuwig overleven. Maar er zijn wel planten die minder daglicht nodig hebben dan de meeste planten. Je kunt deze planten gerust een tijd in de inpandige badkamer zetten, maar moet ze af en toe even verplaatsen om toch wat daglicht te ‘vangen’. Google maar eens op bijvoorbeeld ‘planten weinig licht’ en je krijgt genoeg suggesties! En geen zin om je planten af en toe te verplaatsen? 🙂 Dan zijn er ook hele mooie nepperds te koop!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens:

Scroll naar boven