Badkamer make-over: groots resultaat met het verven van de voegen
badkamer make-over

Badkamer make-over: groots resultaat met het verven van de voegen

‘Sfeervolle jaren ’30 woning met moderne badkamer’. Dat stond er – onder andere – op Funda bij de omschrijving van ons huis. Jaren ’30, yes! Sfeervol, alleen als je ouderwetse plavuizen sfeervol noemt. Misschien omdat het je doet denken aan een mooie vakantie in Spanje.. De enige plek ter wereld waar wat mij betreft deze tegels verkocht mogen worden.

En dan die moderne badkamer. Op zich waren we niet ontevreden. Grijze vloertegels en witte wandtegels. En dat mozaïek randje is echt niet verkeerd. Toch gaven we de badkamer een make-over. Ik ging op onderzoek uit om wat te doen aan de vloer- en wandtegels en voor de complete badkamer.

Onze ergernissen in de badkamer

Waarom? Ik ergerde me bijvoorbeeld aan het wastafelmeubel. Een groot log zwart ding met een grote deur aan de voorkant. Als ik de deur open doe moet ik een meter naar achteren stappen. En dan draait de deur ook nog eens de verkeerde kant op, namelijk linksom richting de muur.

Wat er in dit kastje stond? Eigenlijk alleen maar rommel die ik niet vaak nodig had. Het is helemaal niet handig om steeds achterin een kast te moeten zoeken naar spullen die je dagelijks gebruikt. Denk maar aan je keuken. Een lade zou dan veel handiger zijn, omdat je van bovenaf perfect zicht hebt op wat er staat. Resultaat? Ik had een klein wit ladekastje neergezet waar ik wel al mijn spullen in bewaarde.

De wasbak zelf is ongeveer 40cm vanaf de muur gemonteerd. Dit laat een loze ruimte over waar je net niks mee kan. Best wel zonde dus!

De spiegel is bevestigd op een grote zwarte plaat met aan de onderkant een plankje. Tandpasta, tandenborstels en deo. Dat stond allemaal op het plankje. Recht in je gezichtsveld. Stof te vangen.

Zeker op een zwarte ondergrond zie je heel veel stof liggen. Niet echt handig in een badkamer, waar je juist wil dat alles lekker fris en schoon is.

oude badkamer

De grootste ergernis: gele voegen

Als laatste, en voor mij belangrijkste ergernis; de vorige bewoner heeft alle voegen tussen de witte wandtegels met een oranje/geel gekleurd voegsel gevoegd. En dan zul je misschien denken, wat maakt voegsel voor verschil?

Denk dan aan een wand met kleine witte tegeltjes. En stel je deze wand voor met witte voegen en met grijze voegen. Bij ons zagen de voegen er altijd vies uit. En ze paste totaal niet bij de grijze en witte tinten in de ruimte.

Vieze voegen schoonmaken kan ook met azijn, maar omdat deze oranje/ geel gekleurd zijn zou het er altijd viezig uit blijven zien.

Daarom bedacht ik een plan; de voegen moesten grijs gemaakt worden, het witte kastje moest worden vervangen door een leuker rekje, het wastafelmeubel moest praktischer worden en de loze ruimte tussen de wasbak en de muur moest worden opgevuld.

Van dat lelijke zwarte meubel en zwarte plank onder de spiegel wilde ik af. Ook in de styling kon er wel wat verbeteren. Het is tenslotte de eerste ruimte die je ziet als je wakker wordt en de laatste voordat je naar bed gaat! Dat moet gewoon goed zijn.

Voegen verven

Bij de bouwmarkt kun je speciale voegen verf kopen. Dit zit een tube met een soort sponsje er bovenop. Je brengt de verf aan door in de tube te knijpen terwijl je met het sponsje over de voegen wrijft.

De voegenverf hecht alleen op het voegsel en niet op de tegels. Nadat je de voegenverf hebt aangebracht en het een tijdje hebt laten drogen, kun je de overtollige verf van de tegels afhalen met een spons.

We hebben een kleine badkamer, maar het was een hele klus! Toch is het een van de meest drastische veranderingen in een ruimte die ik heb aangepakt. Doordat de voegen nu grijs zijn, passen ze beter bij de rest van de ruimte, vallen ze minder op en oogt het een stuk frisser.

voegen verven badkamer

Nieuw meubel

Ik hou ervan om met zo min mogelijk middelen een zo goed mogelijk resultaat te krijgen. De wasbak is prima, dus die wilde ik behouden. Alleen het meubel moest worden vervangen.

Na wat zoeken op Pinterest vond ik een mooi houten kastje met twee lades en rvs grepen. Gelukkig heb ik een handige vriend die op basis van een plaatje een kastje in elkaar kan zetten. Hierdoor hebben we een creatieve oplossing kunnen bedenken voor de ruimte naast de wasbak. Meer bergruimte en een plek om de prullenmand te verstoppen.

Het kastje maakte Sven van grenen hout. Dit is geschilderd met een grey wash, waardoor het minder geel van kleur is. Ook zit er een beschermende coating overheen.

Omdat bovenin het kasje het sifon veel ruimte in de lade in beslag zou nemen, heeft Sven er een klep kastje van gemaakt. De grote lade eronder is een perfecte plek voor mijn toiletspullen die ik dagelijks gebruik.

Doordat het meubel praktischer ingericht kon worden, had ik het witte kastje niet meer nodig.

zelf badkamer meubel maken

Stoer rek en kleurige handdoeken

Toiletspullen zien er niet bijzonder fraai uit. Andere spullen zoals sieraden, parfum en een leuk toilettasje zijn het wel de moeite waard om leuk neer te zetten.

Dit stoere rek is misschien niet standaard voor de badkamer, maar wel een leuke manier om mooi gekleurde handdoeken en mijn parfum neer te zetten. Het kleed is een mooie aanvulling om de groene, blauwe en beige tinten nog eens terug te laten komen. Hierdoor is het een gezellige ruimte geworden!

accessoires badkamer

De badkamer is geen ruimte waar vaak mensen komen en daardoor niet de eerste ruimte waar je aan denkt als je met interieur bezig bent.

Toch ben ik elke ochtend – voor mij is dat vaak 5:30 – blij met onze badkamer en begin ik weer fris aan de dag (en koffie helpt ook :))!

Laura

p.s. Op zoek naar meer badkamerinspiratie? Lees meer over de do’s en don’t voor een duurzame badkamer.

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven