Vier originele bloemstyling ideeën met de zomerse chrysant - InteriorTwin
chrysanten

Vier originele bloemstyling ideeën met de zomerse chrysant

Kunnen jullie ook zo vrolijk worden van een bos bloemen? De makkelijkste manier om de zomer in huis te halen is met een grote bos chrysanten: in vele vormen en kleuren te krijgen. Maak er een mooie mix van en deze zomer kan niet meer stuk! Vandaag heb ik vier originele stylingideeen met bloemen voor jullie met de zomerse chrysanten in de hoofdrol. En of dat nog niet genoeg is, mag ik ook nog eens drie chrysantenboeketten weggeven! Ik vertel jullie daar straks alles over, maar eerst meer over de veelzijdige chrysant.

Chrysanten

Wist je dat er in Nederland zo’n 250 verschillende soorten chrysanten gekweekt worden? De ene heeft een steel met minimaal vijf bloemen, terwijl de ander één grote bloem heeft. De chrysant heeft vele verschillende formaten en vormen. Bijvoorbeeld spinvormig, als bolletje of dubbelbloemig. Ook heeft elk seizoen z’n eigen kleurenpalet. In de zomermaanden is de chrysant in zowel felle kleuren als pasteltinten te koop.

De chrysant staat symbool voor ‘geluk’. Met de chrysant haal je dus eigenlijk een bosje geluk in huis!

Het verzorgen van chrysanten is niet moeilijk. Ook bij warme, zomerse dagen kun je makkelijk tien dagen genieten van chrysanten. Zorg wel voor schone vazen en helder water. Snij de steel schuin af tot de gewenste lengte. Als het water troebel begint te worden, kun je het beter verversen. Het beste kun je dan de steel opnieuw een klein stukje afsnijden.

Stylingidee 1: een kamer vol bloemen

Waarom zou jij je beperken tot maar één bos bloemen? Haal de zomer in huis door al je vazen te verzamelen, vul ze met chrysanten en verdeel de vazen door de ruimte. Het effect: een ware bloemenexplosie van de zomerse chrysant. Hier word je toch gelukkig van?!

woonkamer vol chrysanten
verschillende soorten chrysanten
woonkamer vol bloemen

Stylingidee 2: groepeer kleine vaasjes bij elkaar

Wil jij een speels en luchtig effect? Verzamel dan al je kleine vaasjes bij elkaar en vul ze met chrysanten. De kunst is om hierbij te variëren. Vul bijvoorbeeld één vaasje met een enkele mooie bloem, een ander vaasje vol met verschillende soorten chrysanten en nog eentje met een kleurexplosie van kleine chrysanten.

chrysanten in verschillende vaasjes
bloemen in verschillende kleine vaasjes

Stylingidee 3: chrysanten aan de wand

De trend van dit moment: wandvaasjes! En hoe fijn is het om de wandvaasjes te vullen met de mooiste chrysanten? Wandvaasjes kunnen overal: boven de bank, naast de tv, in de slaapkamer of boven je bureau. Ik koos voor glazen wandvaasjes, zodat de chrysanten zo goed mogelijk tot hun recht komen.

wandvaasjes voor bloemen
glazen wandvaasjes

Stylingidee 4: een schaal vol kleur

Dit stylingidee is mijn persoonlijke favoriet! Knip de mooiste chrysanten een centimer of 5 onder het kopje af en stop ze in een (diepe) schaal gevuld met water. Super leuk om op de eettafel of een dressoir te zetten. Ik koos ervoor om de schaal vol bloemen in de tuin op tafel te zetten. Nu het mooi weer is kunnen deze bloemen prima buiten staan. En wordt het weer iets minder mooi weer? Dan verplaats ik de schaal gewoon weer naar binnen.

verschillende chrysanten gemengd
chrysanten in de tuin
chrysanten in een schaal

Bekijk ook deze inspiratie om de chrysant met kerst in huis te halen. Zo kan de chrysant het hele jaar door. Of maak zelf een flowerbox voor je chrysanten, ook leuk om kado te geven! Bekijk ook voor meer inspiratie de Cymbidium, een echte powerbloem.

Liefs,

Ilse

samenwerking bedrijven

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven