Q&A: antwoord op de 7 meest gestelde vragen - InteriorTwin
ilse van elleswijk_

Q&A: antwoord op de 7 meest gestelde vragen

Op Instagram, Facebook en in het echte leven stellen jullie mij een heleboel vragen. Het leek mij daarom leuk om de meest gestelde vragen te beantwoorden in deze blog.

1. Waar komt je bank, tafel, vloerkleed, etc vandaan?

Ik krijg heel vaak vragen waar ik iets gekocht heb. Regelmatig schrijf ik hier een blog over en op Instagram tag ik zoveel mogelijk de bedrijven in de foto. Dus zie je iets op Instagram? Klik dan eerst even op de foto. Zie je het er niet bijstaan? Dan mag je mij natuurlijk altijd een berichtje sturen.

Over deze producten krijg ik de meeste vragen:

tvmeubel en grote poster
tuin

2. Ik wil ook graag zoveel volgers op Instagram. Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?

Door heel veel tijd en geduld te hebben en natuurlijk door mooie foto’s te maken. Maar daarnaast komt er ook een hele strategie bij kijken, die niet in 1 of 2 zinnen is uit te leggen. Wist je dat ik een cursus geef aan bedrijven en ondernemers om te helpen meer bereik te creëren op Instagram en Facebook?

3. Wat is het gekste wat je ooit hebt meegemaakt op Instagram?

Dit vind ik een hele moeilijke vraag en ik heb er heel lang over moeten nadenken. Heel veel echt rare dingen heb ik persoonlijk gelukkig niet meegemaakt. Wel zie ik soms rare dingen bij anderen voorbij komen. Het gekste? Iemand die foto’s van een ander kopieerde en net deed of dit haar huis was!

woonkamer vol bloemen

4. Heb je alweer wat veranderd in huis? Is het dan nooit af?

Oke, dit is de meest gestelde vraag door mijn man…. Maar nee, het is nooit af. Ik geloof niet in een huis als statisch geheel. Daarnaast vind ik het heerlijk om te stylen en te veranderen. Dat is meestal niet omdat ik niet tevreden ben met hoe het eruit ziet. Ik hou er van om te experimenteren en te veranderen.

5. Hoe is het om zo’n droombaan te hebben?

Mijn werk als interieurstylist en blogger is inderdaad een droombaan! Elke week ziet er weer anders uit. Er komen veel mooie projecten op mijn pad en ik mag leuke mensen helpen bij de inrichting van hun huis. Daar haal ik veel energie uit. Maar om heel eerlijk te zijn is het ondernemerschap niet alleen maar leuk en relaxt. Het is ook gewoon heel hard werken, want het leven als ondernemer is nooit rustig. En het is elke maand weer spannend of ik genoeg interieuradviezen en samenwerkingen binnenhaal.

Met mijn achtergrond als businesscoach (bij de gemeente) weet ik gelukkig hoe je proactief zaken moet aanpakken. En wat ik waard ben. Want als creatief ondernemer zijn er altijd wel mensen die zo goedkoop mogelijk iets van je willen. En als je zelf niet weet wat je waard bent, en dat ook uitstraalt, hoe vertel je dat je (mogelijke) opdrachtgevers dan? Ik zie om mij heen dan veel collega bloggers en interieurstylisten hier moeite mee hebben. Daarom coach ik sinds kort een aantal collega’s, zodat ook zij verdienen wat ze waard zijn. Zou jij ook willen leren hoe jij je zakelijker inzet en onderhandelt met klanten over wat jij waard bent? Zonder daarbij concessies te hoeven doen aan je creativiteit? Stuur mij dan een mailtje zodat we samen kunnen kijken hoe ik jou het beste kan helpen.

6. Heb je nog tips voor mensen die ook graag een eigen bedrijf willen beginnen?

Ja, doen! Er is altijd wel een reden om het niet te doen. Want het is eng en spannend en zekerheden heb je niet. Daarom durven veel mensen de stap niet aan. Zorg ervoor dat je daarom mensen in je omgeving hebben die je inspireren en energie geven en je steunen in deze keuze. Het is al spannend genoeg, dus als je alleen mensen om je heen hebt die je tegen willen houden kost dit je heel veel energie. Mensen die jou inspireren en steunen maken de stap naar het ondernemerschap een stuk makkelijker. Als je eenmaal de stap hebt gemaakt zul je zien dat je er veel positieve energie voor terug krijgt en heb je hopelijk geen moment spijt!

5. Ilse, kan je mij helpen met de inrichting van ons huis?

Ja, natuurlijk kan ik dat! Op deze pagina lees je meer over de mogelijkheden voor een interieuradvies en de tarieven. Ook kan je mijn portfolio bekijken of recensies van anderen lezen. Regelmatig krijg ik ook de vraag of ik gratis interieuradvies wil geven. Hier moet ik altijd nee op zeggen. Niet omdat ik je niet wil helpen, maar wel omdat ik mijn kennis, ervaring en tijd niet gratis kan weggeven. Heb je geen budget? Er is meer dan genoeg gratis inspiratie op de blog terug te vinden!

Dit waren de 7 meest gestelde vragen voor nu! En heb je nog een vraag waar ik nog geen antwoord op heb gegeven? Laat dan gerust een berichtje achter en ik beantwoord hem alsnog.

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Deel dit artikel of sla het op:

2 gedachten over “Q&A: antwoord op de 7 meest gestelde vragen”

    1. Hoi Stella, ik heb bij Linnartz in Nijmegen de opleiding interieurdesign gevolgd. Deze opleiding is, in tegenstelling tot andere, erg uitgebreid en bereidt je goed voor op de verschillende kanten van het beroep.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens:

Scroll naar boven