Nieuwe wanddecoratie (de trend van dit moment!) - InteriorTwin
woonkamer

Nieuwe wanddecoratie (de trend van dit moment!)

Na drie jaar was het tijd voor wat anders op de muur boven de bank. Onze trouwfoto als ixxi hing al die tijd boven de bank en het was tijd voor verandering. De ixxi verdwijnt niet uit huis, maar krijgt straks een nieuw plekje. In deze blog laat ik jullie de nieuwe wanddecoratie zien en vertel ik jullie alles over de nieuwste trend van dit moment: de juju hat!

Een nieuw kleurtje op de muur

Ik heb er heel lang over getwijfeld, maar ik was eruit: de muur achter de bank ging een nieuwe kleur krijgen. Eigenlijk vind ik de kleur op de muur nog heel mooi. Maar in combinatie met een donkere vloer, zwarte shutters en een schaduwrijke plek in huis oogde het geheel toch wat kil.

Ik had nog een pot verf over van de nieuwe kleur in de studeerkamer. Deze besloot ik te mengen met wit, omdat de muur achter de bank een donkere plek is. Het zal jullie niet verrassen dat, met mijn liefde voor groen, de muur weer in een groentint geverfd is. Maar de kleur is net wat warmer en zachter dan de vorige tint en matcht daardoor beter bij de rest. Ook besloot ik deze keer geen lambrisering meer te verven, maar ervoor te kiezen de hele muur te verven.

Een industriële letter aan de muur

Ik heb ook eindelijk iets in huis wat al heel lang op mijn wensenlijstje stond: een industriële letter, vroeger gebruikt als gevelreclame. De letter N heeft geen speciale betekenis voor ons, maar kozen we uit omdat de vorm ons aansprak. Het maakt het geheel net wat stoerder en strakker, I like it!

grote industriele letter groene muur
grote industriele letter

De nieuwste trend: de juju hat

Ook vertelde ik jullie dat ik de nieuwste trend in huis haalde: de juju hat. Ik spotte hem al op meerdere plekken en was meteen verliefd! Eén probleempje: hij is meestal te verkrijgen in zachte kleuren voor een boho interieur. En ik wilde hem het liefst in het zwart en dan ook nog met een diameter van 50 cm. Klaas en Anja, de eigenaren van Koya Living, waren zo lief om voor mij in Bali op zoek te gaan naar zo’n exemplaar. Klaas was toevallig op dat moment in Bali en tikte deze mooie juju hat op de kop. Dit is waarom ik winkelen bij kleine webwinkels zo leuk vindt: zo fijn hoe er met je meegedacht wordt!

jujuhat zwart
jujuhat zwart en groene muur

De juju hat werd oorspronkelijk gemaakt van papegaaienveren. Hij werd gebruikt als hoofdtooi door stamhoofden in Kameroen tijdens bruiloften en bijzondere gelegenheden. En tegenwoordig hangt hij dus in steeds meer huizen: in allerlei bonte kleuren en afmetingen. Bij mij op speciaal verzoek in het zwart. De meeste juju hats die we tegenwoordig zien zijn gemaakt van kippenveren en worden gemaakt in allerlei verschillende kleuren.

Als je het mij vraagt is de juju hat de nieuwste trend en gaan we die op nog veel meer plekken zien. Ik ben er in ieder geval blij mee!

Wat vinden jullie van de make-over? Wil je nog meer inspiratie voor wanddecoratie? Bekijk dan ook dan ook deze ideeën voor goedkope wanddecoratie aan de muur of deze 18 muurdecoratie ideeën om zelf te maken.

Liefs,

Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

4 gedachten over “Nieuwe wanddecoratie (de trend van dit moment!)”

  1. Heel erg mooi ? Bij ons blijft het ook bij groen, in alle schakeringen ?.
    De letter N is prachtig en spreekt mij natuurlijk erg aan ?. De juni hat past prachtig in het geheel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven