Wandborden ophangen zonder te boren: zo doe je dat - InteriorTwin
tesa klevende spijker voor wandborden en vaasjes

Wandborden ophangen zonder te boren: zo doe je dat

Wist je dat het helemaal niet nodig is om gaten te boren in de muur om iets op te hangen? Zo kan je bijvoorbeeld wandborden en wandvaasjes heel makkelijk ophangen zonder te hoeven boren. Maar ook voor posters hoef je niet langer te boren. Hoe je dit doet? Met de tesa klevende spijker. Ik vertel jullie graag hoe je iets kan ophangen zonder te boren.

Geen gaten meer in de muur

Misschien hou je er, net als ik, van om regelmatig wat te veranderen in huis. Grote kans dan dat de muur er als één groot maanlandschap uitziet. En dat is zonde, want dat is niet langer nodig. Wanddecoratie tot 1 kilo, zoals wandbordjes, wandvaasjes en kleinere posters, kan je heel makkelijk ophangen met 1 klevende spijker. Zwaardere wanddecoratie, tot 2 kilo, kan je ophangen met twee klevende spijkers. Een goed alternatief voor schroeven en spijkers om wanddecoratie snel, eenvoudig en veilig op te hangen zonder de ondergrond te beschadigen. Niet meer boren, maar plakken: iets ophangen aan de muur was nog nooit zo makkelijk.

wandbordje ophangen zonder boren kleef spijker

Tesa klevende spijker, zo werkt het:

  • Reinig de wand met een stofvrije doek.
  • Plak de strip op de muur met de verwijderlip naar beneden gericht. Druk de strip goed aan voor minstens 5 seconden zodat deze zich goed aan de muur hecht.
  • Daarna kan je de klevende spijker aan de voorzijde bevestigen. Hoe langer en steviger je dit aandrukt, hoe beter de plaknagel blijft zitten.
  • Controleer of de plaknagel goed vast zit en hang dan de wanddecoratie eraan op.

De klevende wandnagels kunnen bevestigd worden op verschillende ondergronden, zelfs als deze licht oneffen zijn. Raadpleeg de bijgeleverde gebruiksaanwijzing voor welk type ondergrond de tesa powerstrip geschikt is.

klevende spijker bevestigen

Het verwijderen van de klevende spijker

Wil je weer wat anders? Dan is, volgende de gebruiksaanwijzing van de klevende spijker, deze makkelijk te verwijderen. Ik heb het zelf nog niet uitgetest en hoor ook verhalen dat de ondergrond wat kan beschadigen, maar volgens de gebruiksaanwijzing hoeft dit niet zo te zijn als je de instructie goed opvolgt.

Pak goed de zijkanten van het lipje vast, zonder deze tegen de wand te drukken. Trek dan de strip heel langzaam, evenwijdig aan de wand, omlaag tot ca 35 cm. Tijdens het verwijderen kan je het beste de klevende strip goed vasthouden, om te voorkomen dat deze tegen je hand aanschiet.

Ik ben zelf erg blij met de klevende spijkers. In ons nieuwbouwhuis durf ik zelf niet in de betonnen muren te boren en nu hoef ik mijn man in de meeste gevallen niet meer om hulp te vragen. Voor mij is deze oplossing om iets op te hangen zonder te boren dus een echte uitkomst.

Voor gipsen muren maak ik wel nog gebruik van schroeven en spijkers, omdat dit een stuk goedkoper is dan een kleefnagel. Dat is dan ook een groot nadeel wat mij betreft: de prijs van een kleefnagel is stukken hoger dan die van een schroef of spijker. Toch heb ik standaard klevende spijkers in huis. Benieuwd wat voor klusspullen ik nog meer standaard in huis heb? Neem dan een kijkje in mijn werkruimte.

Liefs,

Ilse

Op zoek naar nog meer inspiratie? Lees dan ook:

pinterest afbeelding tesa

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven