Make-over: Binnenkijken bij Kimmy (deel 1) - InteriorTwin
binnenkijken Scandinavisch, kleurrijk en stoer

Make-over: Binnenkijken bij Kimmy (deel 1)

Een paar weken geleden was ik op bezoek bij Kimmy in Rotterdam. Ongeveer een jaar geleden schakelde zij namelijk mijn hulp als interieurstylist in voor de inrichting van haar nieuwe appartement. Vandaag kan ik jullie deel 1 van het resultaat laten zien. Over een paar weken volgt deel 2.

Naast de woonkamer en keuken heb ik namelijk ook geadviseerd over de inrichting van de slaapkamer, werkkamer en serre. Omdat het anders wel erg veel foto’s zouden worden heb ik de binnenkijker in twee delen opgesplitst.

Een nieuwe inrichting

De inrichting van de vorige bewoners was niet Kimmy’s smaak. Maar hoe ze het appartement dan wel zo kon inrichting dat het bij haar zou passen, daar kwam ze niet helemaal uit. Toen ik Kimmy de eerste keer sprak over haar wensen vertelde ze mij dat ze mij via Instagram had gevonden en het liefst net zo’n inrichting als mij wilde hebben.

Tijdens het kennismakingsgesprek ben ik dieper op de wensen van Kimmy ingegaan. Daar kwamen we er op uit dat de nieuwe inrichting stoer, kleurrijk en Scandinavisch moest worden. Kimmy gaf mij verder de vrije hand voor het interieuradvies.

Na het kennismakingsgesprek ben ik eerst aan de slag gegaan met een moodboard. Dit zou het uitgangspunt voor het hele appartement worden. Want naast een totaal advies voor de woonkamer en keuken had Kimmy mij ook gevraagd te adviseren over de slaapkamer, werkkamer, serre/balkon en badkamer.

Als uitgangspunt voor alle ruimtes komen de kleuren blauw, zwart, grijs en wit terug, aangevuld met een toefje goud en cognac. Door deze kleuren, in verschillende samenstellingen, in alle ruimtes te gebruiken ontstaat er een mooi en rustig geheel.

Woonkamer

Kimmy nam de bank mee uit haar vorige woning. Ook zou de vloer blijven liggen. Verder mocht eigenlijk alles anders. Alleen bij de verhuizing bleek dat het vloerkleed van de vorige bewoners voor een verkleuring in de vloer had gezorgd. En de bank paste qua kleur eigenlijk net niet helemaal bij de vloer. De grootste uitdaging zat hem dan ook in het vinden van een groot vloerkleed waardoor de verkleuring zou verdwijnen en de bank en vloer beter bij elkaar zouden passen. Met dit xxl vloerkleed is dat gelukkig helemaal gelukt.

grijs wit groot vloerkleed met grijze bank en grijze vloer

De muur achter de bank kreeg een opvallende kleur met Blurry Blue van Wood & Wall. Ook koos ik voor twee IKEA ps kasten als dressoir waar een aantal mooie accessoires op geplaatst konden worden. De andere kant van de zithoek werd net wat stoerder door er een industriële salontafel en tvmeubel te plaatsen. Naast het tvmeubel koos ik voor een witte hangstoel. Vanaf deze plek kan Kimmy over het water uitkijken, of als er bezoek is, betrekken bij de zithoek.

scandinavische inrichting appartement
stoer industrieel tv meubel van hout en staal

Naast het dressoir kwam een eethoek met een ronde tafel. Ik koos hier voor net even anders door een eetkamerbank tegen de muur uit te kiezen.

doorkijkje woonkamer
blurry blue wood & wall gamma
zwarte zithoek met blauwe muur en ikea ps dressoir
zwarte stoelen en barkrukken

Keuken

Voor de keuken had Kimmy zelf al een witte keuken met houten blad uitgekozen. De lamp boven de bar had Kimmy ook al gekocht, maar ze had eigenlijk nog geen idee waar deze te plaatsen. Boven de bar, gecombineerd met stoere barkrukken, komt deze lamp nu helemaal tot zijn recht.

Voor aan de muur kozen we voor hexagontegels met marmerlook. Door de tegels tot het plafond te betegelen heeft dit een hele mooie uitstraling gekregen.

Wat vinden jullie van het resultaat? Binnenkort laat ik jullie ook nog het resultaat van de overige kamers zien. En kom je er ook niet helemaal uit met de inrichting van jouw interieur? Bekijk dan de pagina interieuradvies voor meer informatie of mail mij met je interieurvraag.

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

Op zoek naar nog meer inspiratie? Lees dan ook dit:

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

2 gedachten over “Make-over: Binnenkijken bij Kimmy (deel 1)”

  1. Hoi,

    Ik vroeg me af hoeveel lagen van de verf Blurry Blue van Gamma je hebt gebruikt. Als ik erover opzoek (pinterest) komt de kleur telkens donkerder (en iets grijziger blauw) over. Op jouw foto’s lijkt het heel licht en feller blauw. Klopt dat? Misschien maar 1 laag op witte muur of zie ik dat verkeerd, of zijn je foto’s lichter?

    1. Hoi, de hoeveelheid licht is van invloed op de kleur. Het appartement van Kimmy is heel erg licht met grote raampartijen van diverse kanten waardoor de kleur hier waarschijnlijk lichter uitpakt dan in het gemiddelde Nederlandse huis. Succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven