Make-over: Binnenkijken bij Kimmy (deel 2) | InteriorTwin
slaapkamer met ixxi

Make-over: Binnenkijken bij Kimmy (deel 2)

Een tijdje geleden liet ik jullie het resultaat zien van de make-over van de woonkamer en keuken bij Kimmy. Kimmy schakelde namelijk mijn hulp als interieurstyliste in bij de inrichting van haar appartement aan het water in Rotterdam. Naast de woonkamer en keuken heb ik ook interieuradvies gegeven voor de slaapkamer, werkkamer / logeerkamer en serre. Vandaag laat ik jullie hier het resultaat van zien.

De basis

Voor het hele appartement is één moodboard als uitgangspunt gebruikt, zodat er een rustige en eenduidige sfeer werd gecreëerd in het appartement. Uitgangspunt hierbij waren de kleuren wit, zwart grijs en blauw aangevuld met een toefje cognac en goud. Deze kleuren zijn ook doorgevoerd in de slaapkamer, werkkamer / logeerkamer en serre.

Slaapkamer

Kimmy wilde in de slaapkamer graag een grote kledingkast, twee nachtkastjes naast het tweepersoonsbed, een makeuphoekje en een warme en stoere sfeer met accessoires. In de kleine ruimte was dit een flinke uitdaging, maar door een aantal slimme keuzes is dat toch gelukt!

In de slaapkamer is besloten om de muren licht te houden, omdat de ruimte vrij donker is. Om het niet te saai te maken is gekozen voor een een lichtgrijze lambrisering in de kleur ‘iets grafiet’ van Flexa boven het bed. Het blauw komt in de slaapkamer terug in de gordijnen en accessoires en ook het goud komt terug in de accessoires, zoals in de lamp. De zwarte Pax Ikea kledingkast (uit de vorige woning van Kimmy) staat links tegen de muur. Omdat deze kast vrij heftig is in de slaapkamer is besloten deze in de hoek te zetten. Door er een zacht rond vloerkleed en plant ernaast te plaatsen past het toch perfect in de ruimte.

De houten stoere nachtkastjes, een houten bankje schuin tegenover het bed en een cognackleurige stoel bij het makeuphoekje zorgen, samen met de kleurrijke accessoires, voor warmte in de slaapkamer. De Ixxi boven het bed is de eyecatcher in de slaapkamer.

hannah lemholt slaapkamer ixxi
houten bankje in slaapkamer
ikea pax zwarte kledingkast

Werkkamer / logeerkamer

Ook de inrichting van de werkkamer / logeerkamer was een flinke uitdaging. Met mijn kennis als interieuradviseur is er gelukkig weer iets moois neergezet. Kim wilde graag een bureau waar je met twee personen aan kan werken, een logeerbed, voldoende opbergruimte en weer die warme en stoere sfeer. In de kleine ruimte is dit alles best een uitdaging.

Door te kiezen voor een logeerbed die ook als mooie zitbank opgeklapt kan worden is het in de kleine ruimte geen sta-in-de-weg. Omdat Kimmy gek was op mijn zelfgemaakte bureau hebben we gekozen voor een soortgelijke uitvoering, alleen net wat stoerder met z’n zwarte onderstel van Ikea.

Ook in deze ruimte zijn de accessoires weer in dezelfde kleur doorgevoerd voor een mooi geheel.

zitbank en logeerbed in 1

Serre

Last but not least: de serre. Vanaf deze plek heeft Kimmy een schitterend uitzicht over het water van Rotterdam. Daarom is er bewust voor gekozen de palletbank extra hoog te maken, zodat Kimmy van dit mooie uitzicht kan genieten. Bijkomend voordeel is dat ze nu fijn haar voeten op de vensterbank kan laten rusten. De serre was op het moment van fotograferen nog niet helemaal af. Een mooi lichtslinger en wat accessoires moesten nog worden toegevoegd, maar ook in kleur en materiaal heeft Kimmy de spullen in deze ruimte weer laten matchen met de rest van het appartement.

zitje van pallets en grijze loungekussens in serre

Wat vinden jullie van het resultaat? Is het niet mooi? En kom jij er zelf ook net niet helemaal uit met de inrichting van je interieur? Bekijk dan de pagina interieuradvies voor meer informatie of mail mij met je interieurvraag.

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

Op zoek naar nog meer inspiratie? Bekijk dan ook dit:

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven