Gordijnen: tot op de grond of juist niet? | InteriorTwin
druiventuintje muurhanger

Gordijnen: tot op de grond of juist niet?

Gordijnen zorgen niet alleen voor warmte en sfeer in je interieur, maar hebben nog meer voordelen.

Ik vertel je er graag alles over en geef antwoord op de veel gestelde vraag: hang je een gordijn tot op de grond of juist niet?

Gordijnen als sfeermakers

Zoals ik al zei zorgen gordijnen voor warmte en sfeer in huis. Door de zachte stoffen en mooie plooien kan je van een kille en saaie ruimte makkelijk een gezellige kamer maken.

Voor mij persoonlijk zijn gordijnen echt onmisbaar in de slaapkamer. Omdat er zoveel keuze is in stof, kleur en uitstraling past het in elk interieur. Zo kan je bijvoorbeeld voor enkele of meerdere plooien kiezen afhankelijk van de woonstijl.

Ook de gordijnrails kan je afstemmen op de stijl van het interieur. In een stoerder interieur kan je bijvoorbeeld voor steigerbuizen als gordijnrails kiezen.

Vind je het lastig welke gordijnen bij jouw woonstijl passen? Op Pinterest vindt je volop inspiratie.

Verduisterende gordijnen

Een groot voordeel van gordijnen is dat je kan kiezen voor verduisterende gordijnen. Door te kiezen voor verduisterende gordijnen heb jij geen last meer van daglicht in de slaapkamer en slaap je lekker door.

In de slaapkamer kan dit heel fijn zijn en bovendien is het een stuk goedkoper dan rolluiken.

Gordijnen als isolatie

Wist jij dat gordijnen energiebesparend zijn? In de winter houdt het de kou van buiten namelijk tegen, terwijl het er in de zomer juist voor zorgt dat de warmte buiten blijft.

slaapkamer met lambrisering

Gordijnen als geluidsdemper

Gordijnen werken ook geluiddempend. Heb jij bijvoorbeeld een tegelvloer of laminaatvloer dan kan je de weerkaatsing van het geluid verminderen met gordijnen.

Zeker als je kiest voor overgordijnen of gordijnen met tweedubbele of driedubbele plooi. Door de hoeveelheid stof wordt het geluid gedempt en heb je dus minder last van de weerkaatsing van geluid.

De veelzijdigheid van gordijnen

Het mooie aan gordijnen is dat er volop keuze is. Ga jij voor overgordijnen, inbetweens, vouwgordijnen of duettes? Welke kleur kies je uit? En ga je voor een effen gordijn of kies je voor een motiefje of patroon? Welke stofsoort kies je uit? Polyester, katoen, linnen, polyacryl of viscose?

Zoals je ziet: mogelijkheden genoeg!

antracietkleurige bank en gordijnen, vloerkleed varamin, ikea vitrinekast fabrikor wit en histor nieuw

Gordijnen voor elk budget

Gordijnen zijn er in diverse prijsklasse te koop. Heb jij een beperkt budget? Kies dan voor kant en klaar gordijnen, dit scheelt direct in de portemonnee!

Gordijnen: tot op de grond of juist niet?

Ik zei het al aan het begin: één van de meest gestelde vragen is kies ik voor gordijnen tot op de grond of juist niet? Mijn antwoord als interieurstylist is daarbij altijd: tot op de grond!

Optisch gezien zou ik nooit adviseren om voor gordijnen tot aan de vensterbank te kiezen. Bij een wat klassiekere inrichting zou je zelfs ervoor kunnen kiezen om de gordijnen een paar centimeter langer dan de grond te maken, zodat de stof iets over de grond sleept.

Je zult zien wat voor mooi effect dit geeft! Bij een wat strakkere inrichting zou ik de gordijnen tot aan de grond laten lopen.

Het nadeel van gordijnen tot aan de grond is wel dat de gordijnstof vaak voor de verwarming valt en warmte tegenhoudt.

Als dit een te grote belemmering voor je is dan zou ik eerder adviseren om voor een ander soort raambekleding te kiezen dan om de gordijnen dan maar tot aan de vensterbank te laten hangen.

Je zou dan bijvoorbeeld voor vouwgordijnen of jaloezieën kunnen kiezen.

Liefs, Ilse

samenwerking bedrijven

Op zoek naar nog meer inspiratie? Bekijk dan ook:

voordelen en weetjes gordijnen-1

gordijnen tot op de grond of juist niet

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven