Een kapstok in de slaapkamer voor je sieraden en accessoires
grijs en hout slaapkamer

Een kapstok in de slaapkamer voor je sieraden en accessoires

Een tijdje geleden schreef gastblogger Jeannette over de zelfgemaakte haakjeskapstok boven haar eettafel. Zo’n soort kapstok staat al tijden op mijn verlanglijstje voor in de slaapkamer. Ik wilde namelijk graag een kapstok ter decoratie en om sieraden, sjaals en andere accessoires op te kunnen hangen. Door tijdgebrek en andere prioriteiten kwam het er alleen niet van om zo’n kapstok te maken.

Toen ik pas bij de IKEA was zag ik toevallig de KUBBIS hanger. Met deze kapstok bereik je hetzelfde resultaat als de zelfgemaakte haakjeskapstok, alleen dan makkelijker. Vandaag laat ik jullie zien hoe ik deze kapstok heb opgehangen in de slaapkamer en ik geef tips hoe je zelf een kapstok in de slaapkamer als decoratie kan toepassen.

makeuptafel slaapkamer
kapstok slaapkamer

Veranderingen in de slaapkamer

Ongeveer een jaar geleden tikte ik een tweedehands bureau en spiegel op de kop en maakte hiervan een makeuphoek in de slaapkamer. Qua decoratie was ik alleen niet helemaal tevreden. Een tijdje terug tikte ik al een mooie palm op de kop waardoor het er wat sfeervoller uitzag. Helaas moest ik de palm onlangs weggooien omdat er luis in gekomen was en zag het hoekje er weer een stuk saaier uit.

Ik besloot om de IKEA FABRIKOR aan de rechterkant van de makeuptafel te plaatsen i.p.v. aan de linkerkant. Door er een mooie hangplant op te zetten ziet het er meteen anders uit. De vitrinekast is gevuld met dierbare spullen van onze bruiloft en mijn overleden moeder. Ook staat er wat decoratie in en een handige doos waarin ik spullen kan opbergen.

Aan de andere kant van de muur hing ik dus twee keer de KUBBIS hanger op. Het lichtgrijs van de kapstok combineert mooi met het wit en donkergrijs in deze hoek. In dezelfde hoek plaatste ik het houten bankje van Boxworx wat eerst in de hal stond. Daarop kreeg de kokospalm van Plantsome en een zwart kussen van Woonexpress een plekje.

Het bananenstekje uit de woonkamer en een mooie palmboom waxinelichthouder van de Action kregen een plekje op het tafeltje. Met een paar simpele aanpassingen ziet dit hoekje er weer hartstikke leuk uit.

boxworks bank
waxinelichthouder palmboom goud
details slaapkamer

Kapstok als decoratie in de slaapkamer

Wil jij ook een kapstok of haakjes in de slaapkamer ophangen en gebruiken om te decoreren? Ik heb wat handige tips voor je:

  • Hang het niet te vol. Je hoeft echt niet aan elk haakje iets te hangen, het is juist leuk als er een paar haakjes niet gebruikt worden.
  • Groepeer. Maak groepjes bij elkaar van verschillende objecten. Zo ontstaat er rust en regelmatig.
  • Kies een kleurthema uit en pas dit consequent toe.
  • Varieer met vorm en materiaal.
  • Voeg een grappig detail toe als afwisseling. Zo vormt de metalen letter A hier een grappige onderbreking tussen alle sieraden en accessoires. Zoek je nog meer leuke ideeën voor het opbergen van sieraden dan zijn deze zelfgemaakte sieradenschaaltjes ook een leuk idee.
details kapstok slaapkamer

Succes met stylen!

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

Op zoek naar nog meer inspiratie? Bekijk dan ook:

kapstok slaapkamer decoreren

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven