Van saaie zolderkamer naar grote slaapkamer | InteriorTwin

Van saaie zolderkamer naar grote slaapkamer

Wil jij van die saaie zolderkamer een mooie slaapkamer maken? Dan zijn er een aantal stappen waar je goed over na moet denken. In deze blog vertel ik er meer over.

Voldoende lichtinval

Op veel zolders is voldoende lichtinval nog wel een puntje. Vaak is er slechts een dakraam en kan je alleen in het midden van de ruimte staan. Een goedkope dakkapel biedt dan uitkomst: het verzekert je van voldoende lichtinval en je hebt opeens extra (sta)ruimte.

Indeling van de ruimte

Vanwege de beperkte hoogte op zolder is de indeling van de ruimte lastiger dan bij andere slaapkamers. In de meeste gevallen is het het handigst, en mooist, om het bed in het midden van de ruimte te zetten. Door voor lage kasten aan de zijkanten te kiezen kan je ook al je spullen kwijt.

Als tienermeisje sliep ik op zolder en kozen wij er juist bewust voor om de (hoge) kasten in het midden van de ruimte te zetten. Hierdoor creëerden wij een roomdivider op de grote zolderkamer. Het bureau kwam tegen de dakkapel aan te staan, zo kon ik lekker naar buiten kijken als ik met mijn huiswerk bezig was.

Kleur op de muur

Op de zolderkamer heb je in de meeste gevallen geen plafond en lopen de muren schuin naar elkaar toe. Hier moet je bij het uitkiezen van de kleuren op de muur dan ook rekening mee houden.

Door te kiezen voor donker kleuren wordt, mede door het ontbreken van een plafond, de ruimte bijvoorbeeld extra donker. Sowieso is het een flinke klus om de zolderkamer te schilderen. Door de hoge plafonds is het extra lastig om overal goed bij te kunnen.

Geen zin om zelf aan de slag te gaan met dit karwei? Dan kan je het beste schilders vergelijken en de klus uit besteden.

Vloer kiezen

Het soort vloer in de slaapkamer is ook belangrijk. Omdat de zolderkamer hoog is weerkaatst het geluid extra hard. Kies je voor laminaat dan heb je meer last van de weerkaatsing van het geluid dan bij vloerbedekking.

Ook klinkt laminaat door naar de lager gelegen verdiepingen. Toch liever laminaat? Kies dan voor een aantal vloerkleden om het geluid te dempen.

Door met deze stappen rekening te houden kan ook jij van die saaie zolderkamer een sfeervolle slaapkamer maken!

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

samenwerking bedrijven

Op zoek naar nog meer inspiratie? Bekijk dan ook:

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven