Doen: geef je plafond of kozijn eens een ander kleurtje | InteriorTwin
rhondak-native-florida-folk-artist-83553-unsplash-1

Doen: geef je plafond of kozijn eens een ander kleurtje

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten ben ik gek op kleur. Van groen in de woonkamer en studeerkamer tot terracotta in de badkamer, kleur is hier in huis niet te missen. Ik heb zelfs een tijdje een okergele muur in de woonkamer gehad!

Maar iets wat ik nog niet aangedurfd heb is het verven van het plafond of kozijn, terwijl dat juist zo tof kan zijn! Zou jij het durven? Vandaag wat ideeën voor als jij het wel aandurft!

Plafond verven

Het kan super stoer zijn om je plafond te verven. Bij een hoog plafond kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om het in een donkere kleur te verven, zodat de ruimte kleiner en knusser oogt. Of misschien heb je wel mooie ornamenten aan het plafond die je wilt benadrukken. Kies dan voor een subtiel kleurtje en laat de overige muren wit, zodat de aandacht naar het plafond wordt getrokken.

Je kan er ook voor kiezen om de bovenste rand van de muren mee te verven in dezelfde kleur. De tips die ik eerder heb gegeven over het verven van een lambrisering kan je ook hier toepassen, zodat het makkelijk is om rechte lijnen te verven. Vind je het een hoop gedoe om het plafond te verven? Het plafond spuiten i.p.v. verven kan natuurlijk ook!

maros-fecik-95423-unsplash-1
Fotocredits: Maros Fecik

Kozijnen verven

Een ander leuk idee is om de kozijnen in een opvallend kleurtje te verven. Natuurlijk kan je voor de veelgekozen kleuren wit, zwart of antraciet gaan. Maar is het niet veel origineler als je voor een opvallend kleurtje kiest?

Groen, geel, blauw of rood: alles kan en mag! Juist als de muren in de ruimte wit zijn geeft dit een extra gaaf effect. Ga je toevallig net nieuwe kozijnen kopen? Laat de kozijnen dan meteen in de door jouw gewenste kleur spuiten, dan hoef je zelf niet meer aan de slag.

Fotocredits: Paul Carmona
Fotocredits: Paul Carmona

Heb jij een geverfd plafond of kozijn in huis? Voor welke kleur heb jij gekozen?

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

samenwerking bedrijven

Op zoek naar nog meer inspiratie? Bekijk dan ook:

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven