Inspiratie & tips voor een betonlook muur in huis
betonlook muur eetkamer anne_kohnke-1

Inspiratie & tips voor een betonlook muur in huis

Een betonlook muur is hartstikke trendy! Met een betonlook wand waan je je helemaal in Oosterse sferen. En of je nu kiest voor een betonlook wand in de woonkamer, slaapkamer, keuken of badkamer: het kan allemaal.

Vandaag geef ik je tips hoe je zelf een betonlook muur in huis maakt en laat ik je de tofste interieurs met betonlook muur zien! Naast een betonlook muur is het trouwens ook een leuk idee om een vintage verf look te creëeren met muurverf.

Zelf een betonlook muur maken

Het is helemaal niet moeilijk om zelf een betonlook muur te maken. Er zijn een aantal verschillende manieren hoe je dit kan doen. Ik leg het je uit:

  • Verf je muur met speciale verf: deze verf is bijvoorbeeld geschikt om een betonlook muur te creëren. Met deze verf krijg je op een makkelijke manier de betonlook in huis. Lees wel eerst goed de instructie hoe je deze verf moet aanbrengen, dit gaat namelijk anders dan bij gewone muurverf.
  • Gebruik betonstuc voor de betonlook muur in natte ruimtes zoals de badkamer. Dit is wel een klus voor de handige doe-het-zelver. Natuurlijk kan je dit ook laten doen door een professionele klusjesman. Deze betonstuc is ideaal te gebruiken over die lelijke oude tegels in de badkamer!
  • Kies voor betonlook behang: in vele soorten te verkrijgen. Zo kan je altijd iets gaafs creëeren in huis.

Inspiratie: betonlook muren

Op Instagram kwam ik een aantal inspirerende accounts met betonlook muur tegen. Dit zijn een aantal van mijn favorieten:

Betonlook muur bij Sanne van Enstijl

Blogger en stylist Sanne heeft meerdere betonlook muren in huis, I love it! Zowel de keuken, woonkamer als eetkamer zijn met betonlook verf in Oosterse sferen gemaakt.

Sowieso is het huis van Sanne een echte aanrader om te bekijken: kijk op Sanne’s instagramaccount of blog voor meer inspiratie.

betonlook muur enstijl
Fotocredits: @enstijl
betonlook muur enstijl inspiratie
Fotocredits: @enstijl

Betonlook muur in de eetkamer bij Rianne

Ook Rianne (@aarns_rianne) koos voor een betonlook muur in de eetkamer. Gecombineerd met een stoere eettafel en een grote plant is er een warme en gezellige sfeer ontstaan.

betonlook muur aarnsrianne
Fotocredits: @aarnsrianne

Een betonlook muur in de woonkamer bij Eugenie

Eugenie van @harmoni_eus maakte zelf een betonlook muur in de woonkamer. Gecombineerd met mooie accessoires aan de muur en op en naast de bank is dit een heerlijk plekje om te ontspannen.

betonlook muur woonkamer harmoni_eus
Fotocredits: @harmoni_eus

Betonlook muren bij Anne

Dat Anne (@anne_kohnke) gek is op betonlook muren is wel duidelijk! De coverfoto van deze blog is een foto van haar prachtige eetkamer, maar ook in de keuken en slaapkamer heeft ze betonlook verf op de muren gebruikt. Door dit mooi te combineren met sfeervolle meubels en accessoires heeft ze er een prachtig interieur van gemaakt.

betonlook muur slaapkamer anne_kohnke
Fotocredits: @anne_kohnke

Betonlook muur bij Kirsten

Ook Kirsten (@kirsterieur) heeft meerdere betonlook muren in huis. Zien jullie hoe tof de betonlook muur in de badkamer combineert met de houten wastafel? Aangevuld met zwarte details ziet de badkamer er super mooi uit!

badkamer betonlook kirsterieur
Fotocredits: @kirsterieur

Hebben jullie ook een betonlook muur in huis? Bij mij staat het zeker op de wishlist, nu nog kiezen in welke ruimte! Bekijk voor nog meer inspiratie ook deze tips voor het verven van tegels in betonlook.

Liefs,

Ilse

Op zoek naar nog meer inspiratie? Bekijk dan ook:

zelf een betonlook muur maken inspiratie en tips woonkamer, eetkamer, keuken, slaapkamer, badkamer
Fotocredits: @aarnsrianne

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven