5 goedkope manieren om posters op te hangen zonder lijst | InteriorTwin
juist en rijst histor

5 goedkope manieren om posters op te hangen zonder lijst

Ben jij ook zo gek op posters? Bij mij hangen ze overal in huis! Het liefst koop ik posters online, bijvoorbeeld op https://pixers.nl/posters. En alhoewel een posterwand echt wel mooi is, is het niet heel goedkoop om elke keer nieuwe lijsten bij je posters te moeten kopen.

Daarom heb ik 5 goedkope manieren voor jullie verzameld om posters op te hangen zonder lijst.

5 manieren voor het ophangen van posters zonder lijst

1. Gebruik kneedgum voor het ophangen van je posters

Kneedgum is de goedkoopste manier om posters op te hangen zonder lijst. Kneedgum koop je heel goedkoop bij bijvoorbeeld de Action of Hema en werkt ideaal op een gladde muur of op een houten deur. Hang een aantal van je favoriete posters bij elkaar en je hebt geen frame om je poster meer nodig.

Zelf heb ik een mooie collage van posters met kneedgum gemaakt op de deur van de voorraadkast achter de eettafel. De posters hangen er al drie jaar, kneedgum is dus een stevige manier voor het bevestigen van posters. Kneedgum kan je ook gebruiken voor je eigen gallery wall met polaroid foto’s.

schilderen deur zwart

2. Een kurkwand als lijst voor je posters

Heb jij een kurkwand in huis? Dit is natuurlijk de perfecte manier om een steeds wisselende collage van verschillende posters te maken. In plaats van een kurkwand kan je er ook voor kiezen een aantal prikborden naast elkaar op te hangen en daar je favoriete posters op te bevestigen.

Tegenwoordig zijn er allemaal leuke punaises te koop waarmee je je posters op een originele manier kan vastmaken. Naast posters is het ook leuk om je favoriete vakantiefoto’s op kurk op te hangen.

brabantia orla kiely

3. Maak je posters vast op een magneetbord

Een magneetbord is hartstikke hip en in vele verschillende vormen, afmetingen en kleuren te koop. Ook magneten zijn in allerlei kleuren en vormen te koop, waardoor je ook op een magneetbord weer een originele collage kan samenstellen.

Met een leuke magneet kan je bijvoorbeeld ook je favoriete poster of kaart op de koelkast bevestigen.

witte smeg koelkast zwarte keuken

4. Een draadrek als collage

Nog een leuke manier om je posters op een goedkope manier op te hangen: koop een draadrek bij de bouwmarkt en hang hem op aan de muur. Koop een aantal leuke posters, kaarten en knijpers en klaar is je originele collage!

draadrek studeerkamer

5. MDF voor je grootste posters

Heb jij een grote poster met een afwijkend formaat? Dan heb ik nog een tip voor je. Laat een mdf-plaat op maat van de poster zagen in de bouwmarkt. Dit is je ‘lijst’ voor de poster. Zelf heb ik dubbelzijdig plakband (voor foto’s) gebruikt om de poster te bevestigen, maar je kan hier ook gewoon lijm voor gebruiken.

Extra leuk is het om de andere kant van de mdf-plaat te beplakken met een andere poster zodat je regelmatig kan afwisselen. In plaats van een mooie poster kan je aan de andere zijde ook kiezen voor bijvoorbeeld een stoer behang. Dit is een project wat bij mij nog op de to-do lijst staat, ik heb er al iets leuks voor in huis gehaald!

tvmeubel stylen

Wil je toch liever gewoon een posterwand met lijsten? Struin dan bijvoorbeeld eens kringloopwinkels en marktplaats af op zoek naar originele lijsten. Of kijk bij budgetwinkels zoals de IKEA of Action voor betaalbare lijsten.

Twijfel jij nog over leuke plekken waar je je posters kunt ophangen? Bekijk dan deze leuke plekken voor posters en persoonlijke foto’s in huis.

Liefs,

Ilse

samenwerking bedrijven
posters ophangen zonder lijst

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

2 gedachten over “5 goedkope manieren om posters op te hangen zonder lijst”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven