Tips voor het inrichten en stylen van de vensterbank | InteriorTwin

Tips voor het inrichten en stylen van de vensterbank

Ben jij nog op zoek naar tips voor het inrichten en stylen van de vensterbank? Dan heb ik DE tips voor jou hoe jij je vensterbank leuk kan decoreren, zonder dat het er saai en eentonig uitziet.

Of het nu om het inrichten van een smalle vensterbank gaat, of een grote vensterbank met hoge ramen, de basisprincipes voor het stylen van een vensterbank kan je in bijna alle gevallen toepassen.

Jij bent echt niet de enige die het lastig vind om leuke ideeën voor het decoreren van de vensterbank te bedenken.

Als interieurstylist krijg ik heel vaak de vraag hoe de vensterbank leuk kan worden ingericht. Voor mijn klanten maak ik een advies op maat. Maar met de tips in deze blog kom je zelf vast een heel eind.

En kom je er toch niet helemaal uit? Dan help ik je graag verder.

Tip 1: cluster de decoratie in de vensterbank

Vaak zie ik dat de decoratie verspreidt over de vensterbank wordt neergezet. En het liefst wordt er dan gekozen voor 2 of 3 keer dezelfde vaas, symmetrisch geplaatst op de vensterbank.

Terwijl het juist zo leuk is om de decoratie naast elkaar te zetten op de vensterbank. En dan niet dezelfde vazen, maar juist wat diversiteit in de woonaccessoires. Hiermee kom ik meteen bij mijn volgende tip.

Tip 2: wissel de decoratie af in hoogte, breedte en vorm

Om een leuk stilleven in de vensterbank te creëren is het het mooist om af te wisselen in de decoratie op de vensterbank. Kies voor verschillende hoogtes, breedtes of vormen.

Door in kleur en/of materiaal wel voor samenhang te kiezen ontstaat er op deze manier een mooi gestylde vensterbank. Zoals bij bijvoorbeeld deze vaasjes van Serax, verschillende hoogtes en kleuren, maar de vorm en het materiaal is hetzelfde.

serax anita bolvaas
fotocredits: Serax

Tip 3: durf voor groot te kiezen

Heb jij er weleens aan gedacht om in plaats van een aantal kleinere vazen één grote vaas te plaatsen?

Het liefst gevuld met grote takken, zoals bijvoorbeeld een bessentak (in de herfst) of een bloesemtak (in het voorjaar).

Moet je eens zien hoe tof dat staat!

Tip 4: kies voor oneven

Is het jou wel eens opgevallen dat een oneven aantal woonaccessoires leuker en minder stijf staat dan een even aantal?

Dus kies in plaats van twee vazen eens voor 3 (verschillende) vazen, bij elkaar geclusterd. Of gewoon één simpele vaas. Je zult zien hoe leuk dit staat!

menu echasse vaas smoke
Fotocredits: MENU

Tip 5: ideeën voor decoratie in de vensterbank

Naast vazen kan je natuurlijk ook voor heel andere woonaccessoires kiezen.

Een stapel tijdschriften, een mooi schapenvachtje, planten in terracotta potten, een tafellamp, een lantaarn: ideeën genoeg!

hkliving lantaarn bamboe
fotocredits: HKliving

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie? Zoek dan eens op Pinterest op vensterbank: inspiratie van mooi gestylde vensterbanken genoeg!

En er zijn ook dingen die je beter niet op de vensterbank kunt zetten. Zeker bij een raam op het zuiden met veel zon moet je voorzichtig zijn en goed nadenken wat het beste past.

Liefs, Ilse

Op zoek naar nog meer inspiratie? Bekijk dan ook:

tips voor het inrichten en stylen van de vensterbank. hoe richt ik de vensterbank in?
Originele foto Luke Porter

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Deel dit artikel of sla het op:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens:

Scroll naar boven