De voordelen van een thuiswerkplek op zolder - InteriorTwin

De voordelen van een thuiswerkplek op zolder

Als je mij al wat langer volgt dan weet je dat ik een thuiswerkplek op zolder heb. Wat mij betreft is de zolder de ideale plek om thuis te werken.

In dit artikel leg ik je graag de voordelen uit van een werkplek op zolder.

Voordelen van een thuiswerkplek op zolder

Als je regelmatig thuis moet werken dan is het wel zo fijn om een eigen plek te hebben. Een plek waar je ongestoord kan werken en je volledig kan concentreren op je taken. Ik heb er bewust voor gekozen om op zolder te werken. Dit zijn een aantal van mijn afwegingen geweest:

  • Als je thuis werkt wil je natuurlijk zo min mogelijk gestoord worden door je andere huisgenoten. Het is daarom fijn om een werkplek te creëren die zo veel mogelijk afgezonderd is van de rest van je familieleden. Zij zullen zich wel 2 keer bedenken voor ze je wat komen vragen!
  • De zolder is vaak een plek waar je volop daglicht hebt, bijvoorbeeld via een dakkapel. Daardoor is het een heerlijke plek om te werken.
  • Je kunt het beste werken in een ruimte zonder afleidingen. Heb jij een thuiswerkplek in de woonkamer of slaapkamer? Grote kans dat je steeds afgeleid wordt door van alles en nog wat. Een was die nog opgeruimd moet worden, de vloer die nog gestofzuigd moet worden, het bed moet nog opgemaakt worden, noem maar op. Daarom is het belangrijk echt een eigen plek te maken waar je ongestoord kan werken.
  • Ben jij een georganiseerde werker of is het chaos bij jou? Bij mij is het meestal 1 grote chaos. En ik heb geen zin om al mijn spullen elke keer op te ruimen. Op zolder trek ik makkelijk de deur aan het einde van de werkdag achter mij dicht en niemand die het nog ziet. Dat is natuurlijk anders als ik aan de eettafel of aan een klein bureau in de slaapkamer zou werken, dan zou ik het elke dag moeten opruimen.

Wil jij ook een thuiswerkplek op zolder maken? Dan zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden. De temperatuur en ventilatie op zolder zijn niet altijd even goed geregeld, waardoor er een ongezonde lucht en in het ergste geval schimmels kunnen ontstaan.

Het is belangrijk om op tijd wat aan vochtbestrijding te doen. Ook wordt de zolder regelmatig als opslagruimte gebruikt. Je wilt natuurlijk niet tussen allemaal dozen moeten werken.

Zorg daarom voor voldoende opbergruimte, bijvoorbeeld kasten op maat, om alle spullen in op te bergen zodat je ongestoord kan werken.

Daarnaast moet je werkplek wel praktisch zijn in gebruik: denk aan een goed bureau, een comfortabele stoel maar ook aan bijvoorbeeld goede verlichting.

Bekijk maar eens deze handige inrichtingstips voor je thuiswerkplek.

In sommige gevallen kan de werkgever deze voor je beschikbaar stellen. Werk je net als ik als zzp-er? Dan kan je deze meubels natuurlijk in je boekhouding opnemen.

Overigens is er wel het e.e.a. aan mijn werkplek veranderd omdat mijn man inmiddels ook thuis werkt, maar een werkplek is net als de rest van het huis natuurlijk een dynamische plek.

Vind je het lastig om een fijne en inspirerende werkplek te creëren? Of weet je niet hoe je goede verlichting op kantoor regelt? Als interieurstylist help ik je daar graag bij, bijvoorbeeld door het opstellen van een meubelplan voor jouw kantoor.

Liefs,

Ilse

samenwerking bedrijven

Fotocredits coverfoto: Carl Heyerdahl

Op zoek naar nog meer inspiratie? Bekijk dan ook:

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven