Zijn jullie ook zo benieuwd naar de woontrends van 2019? De blog van vorig jaar over de interieur trends van 2018 werd heel goed gelezen, dus jullie zijn vast ook heel nieuwsgierig naar de nieuwste woontrends van volgend jaar. Elk jaar zijn er weer andere trends op het gebied van wonen en interieur en ook 2019 heeft weer heel wat moois in petto. Ik vertel jullie graag over de nieuwste trends en om het helemaal makkelijk te maken heb ik meteen een aantal shoptips passend bij elke trend voor jullie verzameld.

Op de trendlezing van Graham & Brown kreeg ik alles te horen over de trends van 2019. Er zijn 5 trends die we volgend jaar gaan zien: transformatie, Lagom (Zweeds voor precies genoeg), hybrid, levenscyclus en Kabuki (Japanse vorm van theater). Ik leg deze trends graag aan jullie uit.

Trend 1: Transformatie

In de trend Transformatie staan oude tradities en culturen centraal, maar dan getransformeerd naar nu. Dit zien we terug in de interieurtrends door veel tribal patronen in bijvoorbeeld kussens en vloerkleden. Ook is er steeds meer aandacht voor vakmanschap en ethnische invloeden in de producten. Zo zien we steeds meer handgemaakte producten. Ook is er meer aandacht voor details en zien we meer luxe materialen. Bijvoorbeeld geweven kussens of behang met texturen. Kleuren als dieprood en mosterd passen bij deze trend. Maar ook de koelere blauwtinten, grijs en zwart matchen goed bij deze trend.

hose doctor ananda kussenhoes

House Doctor Ananda kussenhoes – € 44,99204355_8072_vtwonen

Nordal Oriental vloerkleed 60 x 90 cm – € 42,99

10393 INDIGO GREY ROOMSET-1

Behang Indigo Grey Graham & Brown – € 65 per rol

Trend 2: Lagom

Bij deze stijl gaan we terug naar de basis. Op zoek naar balans in kleur, materiaal en spullen. In meubels en accessoires zien we deze trend terug in rustige kleurpaletten zoals wit en pasteltinten. In vorm is het vooral lief en zacht. Denk hierbij aan ronde hoeken, veel zachte stoffen zoals fluffy kussens gecombineerd met harde materiaal vol texturen zoals schelpendecoratie of rotan meubels.

128941_2_xx_2_1__27_

HKliving icelandic plaid lamswol wit – € 59,95

Lene bjerre sheanne woondecoratie hanger schelpen – € 199,00

106441 CONCRETE JUNGLE - HERO-1

Behang Concrete Jungle Graham & Brown – € 65 per rol

Trend 3: hybrid

Hybrid staat, in het Engels, voor het samenvoegen van twee werelden. In deze trend zien we de botanische trend terug, maar dan in een nieuw, modern jasje: vaak surrealistisch met gekke elementen. Een hert met een gewei vol bloemen, zwarte achtergronden vol met gekleurde bloemen, botanische afbeeldingen in donkergroene / vergrijsde en zwarte tinten of juist in onnatuurlijke tinten zoals intense paarse of rode kleuren.

190090_pic210943

HK living poster Jungle – € 65,00

227331_FLEUR_nightblue_cushion_PF_LR_Copy_

Essenza Fleur Sierkussen – € 34,95

105658 YASUNI SKY ROOMSET-1

Yasuni Sky behang Graham & Brown – € 65 per rol

Trend 4: Levenscyclus

In de trend Levenscyclus wordt er opnieuw gekeken hoe we de dingen doen en of we dit op een andere manier kunnen doen. Denk aan ‘oude’ kunst in een nieuw jasje (bijvoorbeeld een ‘oud’ schilderij waar een selfiestick opstaat), maar ook aan het hergebruik van afval in kunst, kleding en meubels. Ook krijgt kleur in deze trend een belangrijke functie, elke kleur staat symbool voor een bepaald gevoel en hier worden ruimtes doelbewust op ingericht. Harde, heldere kleuren passen bij deze trend.

231594_5000712_Tivoli_Mirage_Mirror_Caramel_01_Copy_

Tivoli spiegel by Normann Copenhagen – € 175

230633_wave_rider_Storytiles_LR

Storytiles siertegel – € 27,50

104741 PRISM YELLOW DIGITAL ROLL SHOT

Prism Yellow behang Graham & Brown – € 65 per rol

Trend 5: Kabuki

Kabuki is een oude vorm van Japans theater met veel drama, rijk versierde kostuums en geschminkte gezichten. Deze trend zien we terug in het interieur met rijk versierde patronen met veel oog voor details: Japanse symbolen zoals vogels, bloesemtakken, origami, kraanvogels en keramiek zoals bijvoorbeeld Delfts blauw. Kenmerkend is dat de patronen bijna over de top zijn, er gebeurd veel zowel in vorm als in kleur.

230450_67337_Rhubarb_front

Kimono kussen Eiffinger – € 33,50

225403_vtwonen54.004.002FS_Kopie_

Fabienne Chapot Sardine servies – € 10,95

Wat is jouw favoriete trend?

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

* Deze blogpost bevat affiliate links

Wil jij de wekelijkse wooninspiratie in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan!


* Je gegevens worden gebruikt voor het versturen van de wekelijkse wooninspiratie. Je kunt je ten aller tijde uitschrijven. Bekijk voor meer informatie ook de disclaimer en privacy statement

 

Disclaimer: InteriorTwin.com maakt gebruik van affiliate en gesponsorde links. Ik ontvang een kleine commissie als je iets besteld via één van deze links. Ik link alleen naar producten die ik vertrouw en waarvan ik denk dat jij ze ook interessant vind.