6 alternatieven voor een kerstboom in huis - InteriorTwin

6 alternatieven voor een kerstboom in huis

Ben jij op zoek naar een alternatief voor de kerstboom in huis? Een kerstboom staat hartstikke gezellig, maar is niet altijd even praktisch met huisdieren of kinderen in huis. Of misschien heb je gewoon geen zin in een kerstboom en wil je wat anders.

Gelukkig zijn er genoeg alternatieven voor een kerstboom waarmee je toch de kerstsfeer in huis haalt. Ik deel 6 ideeën met je.

Een kerstboom van staal

Hoe tof is deze kerstboom van staal? Helemaal hip en perfect voor een stoerder en industrieel interieur. En het leuke is dat je maar een paar kerstballen nodig hebt om deze metalen kerstboom te versieren.

stalen metalen kerstboom

Een kerstboom op doek

Ook helemaal hip is een kerstboom op doek. Deze mooie van HK Living kocht ik vorig jaar al, maar is nog steeds te koop. Extra leuk om wat lichtjes aan de achterkant te plakken, zodat hij nog meer op een echte kerstboom lijkt.

kerstboom op doek

Zelf een kerstboom op doek maken

Vind je een kerstboom op doek ook zo leuk, maar past het niet helemaal binnen je budget? Dan is het een goedkoop alternatief om er zelf één te maken. Eerder legde ik al uit hoe je zelf een kerstboom op doek kan maken.

kerstboom op doek zelf maken

Een kerstboom op hout van lichtjes

Deze kerstboom op hout van lichtjes is ook nog steeds super leuk. Het mooie is dat deze kerstboom op hout super makkelijk is om zelf te maken. Deze kerstboom maakte ik twee jaar geleden en krijgt elk jaar weer een ander plekje.

kerstboom op hout van licht

Nog op zoek naar een andere leuke DIY kerstboom? In 2019 maakte ik deze duurzame kerstboom van hout.

Een kerstboom van hout

Geen zin om zelf aan de slag te gaan? En wil je het simpel houden? Dan is een kerstboom van hout ook leuk. Huisdierproof en toch een beetje de kerstsfeer in huis!

houten kerstboom

Kerstbomen in een stolp of vitrinekastje

Hou je van subtiel? Dan is het ook leuk om wat kerstdecoratie in een stolp of vitrinekastje te plaatsen. Combineer het met leuke kerstballen, kerstbomen van verschillende materialen en andere leuke kerstdeco.

kerstdecoratie in stolp

Wil je toch een kerstboom in huis, ook al is dat niet handig met huisdieren en/of kinderen? Kies dan voor een tafelmodel kerstboompje zodat hij wel veilig staat. Deze mini kerstboom kochten wij vorig jaar en ook dit jaar wil ik nog op zoek naar een minivariant.

mini kerstboom

Wat voor kerstboom heb jij in huis?

Liefs,

Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Deel dit artikel of sla het op:

2 gedachten over “6 alternatieven voor een kerstboom in huis”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens:

Winkelwagen
Scroll naar boven

Meld je aan voor de wekelijkse inspiratiemail en ontvang het gratis e-book 'in 5 stappen naar een interieur dat bij je past'

Je kunt je altijd weer uitschrijven. Bekijk voor meer informatie de disclaimer en privacy statement.

Meld je aan voor de wekelijkse inspiratiemail en ontvang het gratis e-book 'in 5 stappen naar een interieur dat bij je past'

Je kunt je altijd weer uitschrijven. Bekijk voor meer informatie de disclaimer en privacy statement.

ronde haard woonkamer