Inspiratie en ideeën voor een grijze bank in de woonkamer - InteriorTwin
inspiratie en ideeen grijze bank woonkamer

Inspiratie en ideeën voor een grijze bank in de woonkamer

Al jaren hebben wij een grijze bank van de Trendhopper in onze woonkamer. In ons vorige huis nog met Early Dew op de muur, daarna wit, okergeel, en van donkergroen is het nu veranderd naar iets lichtere groen als muurkleur.

En het maakt niet uit wat voor kleur er op de muur zit, de grijze bank staat er altijd mooi bij. Ook in accessoires kan je het zo stylen als je wilt. Bijna alles staat mooi bij een grijze bank.

Dat is ook het fijne aan een grijze bank. Misschien is het een veilige kleur, maar als je graag veranderd in huis is dat wel zo fijn. En met de muurkleur, het vloerkleed, de salontafel en kussens kan je genoeg variëren om er je eigen stijl van te maken.

Ben je nog op zoek naar inspiratie en ideeën voor een grijze bank in de woonkamer? In dit artikel zit vast wel een stijl die jou ook aanspreekt.

Een grijze bank in een romantisch Scandinavisch interieur

grijze bank scandinavisch roze muurkleur @lieks_home
Fotocredits: @lieks_home

Angelique (@lieks_home) heeft een lichtgrijze bank met losse hocker.

Dit combineerde ze met een mooi zwart-wit vloerkleed, Scandinavische tafeltjes en hanglamp, een licht roze muurkleur en kussens in pasteltinten. Ook de planten ontbreken natuurlijk niet in de woonkamer bij Angelique.

Minimalistisch stoer interieur met grijze plofbank

grijze bank stoer industrieel @thirzavdb
Fotocredits: @thirzavdb

Thirza (@thirzavdb) heeft een heerlijke lichtgrijze plofbank in de woonkamer staan. De inrichting is verder minimalistisch, waardoor de bank heel goed uitkomt.

Een stoere legerkist als salontafel, een aantal stoere kussens en een groen plaid maken het helemaal af.

Een grijze bank op pootjes

grijze bank op pootjes @huisgeluk
Fotocredits: @huisgeluk

Jenny (@huisgeluk) koos voor een grijze bank op pootjes. Dit oogt lekker fris en luchtig, waardoor de bank minder ruimte lijkt in te nemen.

Een aantal mooie posters op de muur, een koeienhuid vloerkleed en een aantal accessoires in de Scandinavische stijl passen perfect bij deze grijze bank bij Jenny thuis.

Een grijze bank in een eclectisch interieur

grijze bank poster collage @interiorthngs
Fotocredits: @interiorthngs

Kim (@interiorthngs) koos voor een grote hoekbank van de Karwei. Deze combineerde ze met een aantal accessoires in het zwart, wit en in aardetinten. Kijk eens hoe mooi deze grijze bank staat in dit eclectische interieur!

En hebben jullie al gezien hoe leuk de lege lijsten an de muur staan? Een slimme budgetoplossing om toch iets leuks aan de muur op te hangen.

Een grijze bank in een Scandinavische interieur

grijze bank romantisch scandinavisch @stijlinge
Fotocredits: @stijlinge

Inge (@stijlinge) koos voor een grijze bank in de woonkamer gecombineerd met Scandinavisch design en een rustig kleurenpalet.

Accenten in het wit en roze aangevuld met wat hout zijn de perfecte combinatie in deze woonkamer bij Inge thuis.

Een grijze bank in een boho interieur

grijze bank bohemian scandinavisch @thuisbijsabrina
Fotocredits: @thuisbijsabrina

Sabrina (@thuisbijsabrina) combineerde een donkergrijze bank met bohemien accessoires. Een mooi vloerkleed, een Marokaans spiegeltje en een aantal zilveren dienbladen matchen perfect bij de grijze bank.

Een grijze bank met groene muur

grijze bank groene muur @ilsevanelleswijk

Zoals ik in het begin al vertelde heeft de muur in onze woonkamer al heel wat verschillende tinten gehad. Het fijne is dat de lichtgrijze bank overal mooi bij staat.

Gecombineerd met een aantal stoere accessoires heb ik voor nu gekozen voor een stoere en warme sfeer. Meer foto’s van de woonkamer kan je terugvinden op mijn instagramaccount @ilsevanelleswijk.

Shop in de stijl van Ilse

Wat voor kleur bank heb jij in de woonkamer? Heb jij toevallig een IKEA bank en ben je op zoek naar een nieuwe bankhoes? Bekijk dan dit overzicht met mooie bankhoezen voor je IKEA bank.

Liefs, Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

4 gedachten over “Inspiratie en ideeën voor een grijze bank in de woonkamer”

  1. Beste Ilse, Wat een mooie kleuren combinatie heb je er van gemaakt in je woonkamer! Wij hebben ook net een grijze bank maar vind het erg lastig op de een of andere manier.. had hem lichter grijs verwacht maar schijnt haast een beetje grijs- blauwig op.. heb je misschien tips voor mij hoe ik het wat warmer en gezelliger zou kunnen maken? Groetjes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven