Niet verhuizen, maar verbouwen: het resultaat bij Christa en Peter - InteriorTwin
gashaard modern stoer rood zwart interieur

Niet verhuizen, maar verbouwen: het resultaat bij Christa en Peter

Begin dit jaar benaderden Christa en Peter mij voor een interieuradvies. Na lang twijfelen hadden zij namelijk besloten om in plaats van te gaan verhuizen het huis grondig te gaan verbouwen. De locatie in Rheden beviel nog prima, maar het huis was wel aan een flinke renovatie toe.

Oude situatie

Het plan

Zelf waren ze er al over uit dat de muur tussen de keuken en woonkamer weggebroken zou worden. Ook was de nieuwe keuken al uitgekozen. Ik werd gevraagd om te adviseren over de beste plek voor een gashaard in de woonkamer. Tijdens de intake bleek dat dat niet het enige dilemma was. Met het doorbreken van de muur tussen de woonkamer en keuken ontstond er een hele andere ruimte. Wat zou de beste indeling hiervoor zijn, met behoud van hun huidige meubels? En welke vloer, deur, muurkleur en raambekleding zou er het beste bij het interieur staan?

Met deze vragen ben ik aan de gang gegaan en kort daarna heb ik een interieuradvies aan Christa en Peter gepresenteerd. Het uitgangspunt bij dit advies was de gashaard. Christa en Peter dachten er zelf over na om deze in de keuken te plaatsen, zodat de afvoer makkelijk naar buiten aangelegd kon worden. Tijdens het intakegesprek bleek dat Christa en Peter graag vanuit alle hoeken in de woonkamer de gashaard willen kunnen zien. Daarom heb ik geadviseerd de gashaard midden in de woonkamer te plaatsen. Christa vertelde mij achteraf dat ze heel blij zijn met de plek van de gashaard en nu vanuit elke hoek in de kamer er volop van kunnen genieten.

woonkamer met gashaard
zwart rood antraciet interieur
gashaard in midden woonkamer
betonvloer grijs in zwart rood interieur

Voor de vloer gaven Christa en Peter aan graag een betonlook vloer te willen. Op mijn advies is er gekozen voor een gemêleerde grijze betonlook vloer. Het voordeel van een gemêleerde vloer is dat je er minder snel vlekken op ziet. Met een hond en kat in huis is dit wel zo handig.

Als deur heb ik een houten schuifdeur geadviseerd. Het voordeel van een schuifdeur is dat deze deur niet midden in de kamer open gaat. En een houten deur is stukken goedkoper dan een stalen schuifdeur en net zo mooi.

grijze betonvloer in woonkamer - keuken
antraciet gashaard rode muur zwart witte stoelen

Voor de raambekleding heb ik een duogordijn geadviseerd. Dit zorgt voor voldoende privacy en past qua look mooi bij het interieur. Aan de tuinzijde hebben Christa en Peter voor pvc lamellen gekozen.

Om het geheel niet te kil en steriel te maken heb ik geadviseerd om de muur links van de gashaard in de kleur “Effect” van Histor te verven. Christa gaf aan het spannend te vinden de muur in deze kleur te verven, maar er achteraf heel blij mee te zijn.

Bij de indeling ben ik uitgegaan van de huidige meubels. Zo besloot ik de zithoek 180 graden te draaien, zodat dit extra mooi uitkomt bij de gashaard.

woonkamer met rode stoelen
gietvloer grijs in strak stoer interieur
schapenvachtje op betonvloer

Zoals je ziet is er met behoud van de meubels weer een eigentijdse en moderne uitstraling ontstaan. Christa en Peter kunnen zo weer jaren vooruit.

Meer informatie

Heb jij ook de knoop doorgehakt om niet te verhuizen? En wil je je woning gaan verbouwen? Ik adviseer je graag bij dit traject. Van materiaal- en kleurkeuze, indeling, verlichtingsplan tot kant-en-klare meubel en accessoireplan: ik maak graag een advies passend bij jouw wensen en budget. Mail of bel mij om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken of kijk op de pagina interieuradvies voor meer informatie.

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven