Jaaroverzicht 2018: dit gebeurde er bij InteriorTwin - InteriorTwin

Jaaroverzicht 2018: dit gebeurde er bij InteriorTwin

Zo aan het einde van het jaar is het een mooi moment om terug te blikken. Terug te kijken op wat er allemaal is gebeurd en de balans op te maken. Zowel in hoogtepunten, leermomenten en in mooie feiten en cijfers over de blog. Lezen jullie mee?

Mijn persoonlijke hoogtepunten

2018 was een spannend jaar. Mijn eerste jaar als fulltime ondernemer, hoe zou dat zijn? Eerder deelde ik al hoe het mij beviel om 2 jaar mijn eigen bedrijf te hebben. Gelukkig heeft het vooral goed uitgepakt. Zo werd ik bijvoorbeeld benaderd door Philips voor een langdurige samenwerking, werkte ik samen met bedrijven als Histor en Brabantia en diverse webshops en online bedrijven.

Mijn persoonlijke hoogtepunt is dat ik vier dagen lang interieuradvies heb gegeven op de VTwonen&designbeurs. Daarnaast startte ik dit jaar met het geven van workshops moodboard maken en stond ik een aantal dagen in verschillende bouwmarkten voor het geven van kleuradvies.

Allemaal ontzettend leuke dingen om te doen. Ik krijg hier ontzettend veel energie van en het bevestigd voor mij dat ik de goede keuze heb gemaakt om voor mijzelf te beginnen.

En mijn leermomenten..

Natuurlijk waren er ook minder leuke dingen. Ik heb het al eerder met jullie gedeeld, ik werk ontzettend veel uren in mijn bedrijf en zou dat graag minder willen. Daarom ben ik een gestart met een coachingstraject waarbij vanuit minimalisme wordt gekeken naar mijn bedrijf. Hoe kan ik met minder uren hetzelfde (of een beter) resultaat uit mijn bedrijf halen.

Best confronterend om te zien dat sommige werkzaamheden, die ik heel leuk vind om te doen, onder aan de streep niet zoveel opleveren. Iets waar ik nu dus hard over aan het nadenken ben. Wil ik hier nog wel mee doorgaan? Of stop ik met iets wat ik leuk vind om te doen en richt ik mijn aandacht op iets minder leuks, maar wat wel meer oplevert?

Iets waar ik in het begin van 2019 een beslissing over hoop te kunnen nemen. Geen zorgen, de blog InteriorTwin blijft gewoon bestaan! Wel gaan er wat dingen veranderen, maar hoe en wat, dat weet ik zelf ook nog niet precies.

Nog een leermoment is dat ik regelmatig benaderd word om dingen ‘gratis’ voor mensen te doen. Zowel in interieuradvies als in reclame maken voor bedrijven. Zelf zou ik dit nooit zo aan een ander durven vragen, dus hier kan ik mij nog wel eens over verbazen.

Gelukkig zien de meeste mensen en bedrijven in dat zowel het geven van interieuradvies als bloggen echt een vak is. Ik blijf mij komend jaar dus professionaliseren, zowel in vakkennis als in resultaat.

En dat dit loont bewijst het wel dat al meerdere klanten voor een tweede interieuradvies bij mij zijn teruggekomen en dat bedrijven als Philips en Blokker vaste opdrachtgevers van mij zijn.

Leuke feiten en cijfers

Zoals ik al beloofde is het dan nu tijd voor een aantal leuke feiten en cijfers.

Zo groeide mijn blog van 2.800 unieke bezoekers in januari naar 12.500 in november (december is nog niet bekend). Dat zijn bijna 6 keer zoveel bezoekers! Dit is de kant van bloggen die jullie als lezer niet zien, maar door veel tijd te besteden aan bijvoorbeeld promotie en de technische kant van mijn website is het aantal bezoekers ontzettend gegroeid. Zo haal ik inmiddels het grootste deel van mijn bezoekers binnen via Pinterest. In deze blog vertelde ik al eerder hoe ik zorg voor meer bezoekers vanuit Pinterest.

En nu we het toch over Pinterest hebben: van nog geen 100 volgers begin dit jaar zit ik nu op ruim 1.800 volgers. Niet alleen deel ik daar inspiratie vanuit mijn eigen huis, maar nog veel meer inspiratie van andere mooie huizen. Volgen jullie mij al op Pinterest?

Blogde ik begin dit jaar nog 2 keer per week, inmiddels is dit veranderd naar 4 keer per week. Zo kunnen jullie bijvoorbeeld elke dinsdag binnenkijken bij iemand die over zijn of haar favoriete item in huis verteld.

En dan de interieuradviezen. Alleen al op de VTWonen&designbeurs gaf ik al 35 adviezen. En aan de workshop Ontdek je eigen Woonstijl hebben al meer dan 40 mensen deelgenomen.

De top 5 best gelezen blogs van dit jaar:

Eerder deelde ik ook al de best gelezen blogs van het eerste half jaar van 2018.

Nu is het tijd om vooruit te gaan kijken naar het nieuwe jaar. Daarover komt begin volgend jaar een blog online, ik heb al een aantal leuke plannen namelijk!

Net als vorig jaar ga ik helemaal offline tussen 24 december en 1 januari. Geen nieuwe blogs, geen berichten op Facebook en geen nieuwe posts op Instagram. Even qualitytime met mijn man (en Jackie natuurlijk) en opladen voor het nieuwe jaar. Alvast hele fijne feestdagen allemaal en ik zie jullie hopelijk in 2019 weer terug!

Liefs,

Ilse

p.s. Benieuwd naar meer jaaroverzichten? Bekijk dan ook het jaaroverzicht van 2019.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Deel dit artikel of sla het op:

4 gedachten over “Jaaroverzicht 2018: dit gebeurde er bij InteriorTwin”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens:

Scroll naar boven