Zijn jullie ook zo gek op de Urban Jungle trend? Ik ontdek nog steeds nieuwe planten, zoals de Skeletplant. Ik heb hem al een tijdje in huis en toen ik hem recent in een nieuwe pot zette bedacht ik mij dat ik niets wist van deze plant. Op zoek naar informatie zocht ik naar ‘plant met groene lijnen’. Zo kwam ik erachter dat de Alocasia Polly de naam Skeletplant heeft gekregen vanwege zijn bijzondere bladeren met nerven.  In dit artikel vertel ik jullie graag nog meer over de verzorging van de Skeletplant en geef ik jullie tips en informatie over deze bijzondere kamerplant.Skeletplant verzorgen

De Skeletplant staat het liefst op een lichte plek, maar niet in de volle zon. Deze plant is van oorsprong een tropische plant en houdt van een vochtige en warme ruimte. De plant moet steeds goed vochtig blijven en de grond mag niet uitdrogen. Ook kan je de bladeren af en toe benevelen met een plantenspuit. Maar pas op dat de plant niet met zijn voeten in het water blijft staan. Van mei tot oktober kan je 1 keer per maand plantenvoeding aan het water toevoegen.

Verdwijnen de bijzondere lijnen op jouw skeletplant? Dan krijgt jouw kamerplant waarschijnlijk onvoldoende licht, dankzij de zon ontstaan namelijk de aparte bladeren.

Als je goed voor de plant zorgt dan zouden er zelfs bloemen aan de plant kunnen groeien. Staat de Skeletplant in bloei dan groeien er rooskleurige bloemen aan. Dit is mij nog niet gelukt, dus ik ben benieuwd of het jullie wel lukt!

Aan de bladeren kunnen druppeltjes water blijven hangen. Als het water op het oppervlakte valt kunnen er vlekken ontstaan. Ook kan dit sap irritatie veroorzaken aan de huid en slijmvliezen, dus vermijd direct contact. Zorg er ook voor dat huisdieren niet in contact kunnen komen met deze druppels. Dit is namelijk giftig voor honden en katten.

Het stekken van de Skeletplant

Je zult zien dat er regelmatig nieuwe bladeren aan de plant groeien. Je kunt deze plant het beste stekken door een setje van meerdere blaadjes los te snijden. Dit kan je het beste in het voorjaar doen, zodat de plant voldoende tijd krijgt te groeien en nieuwe wortels te ontwikkelen. Voeg speciale stekgrond aan het stekje toe en zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt.

Je kunt de Skeletplant online kopen of bij diverse tuincentra.

Hebben jullie de Skeletplant al in huis?

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

Wil jij de wekelijkse wooninspiratie in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan!


* Je gegevens worden gebruikt voor het versturen van de wekelijkse wooninspiratie. Je kunt je ten aller tijde uitschrijven. Bekijk voor meer informatie ook de disclaimer en privacy statement

Disclaimer: InteriorTwin.com maakt gebruik van affiliate links. Ik ontvang een kleine commissie als je iets besteld via één van deze links. Ik link alleen naar producten die ik vertrouw en waarvan ik denk dat jij ze ook interessant vind.