Wie mij op Instagram volgt heeft een tijdje geleden kunnen lezen dat ik de eettafel een update wilde geven, maar dat dat niet helemaal zonder slag of stoot ging. Vandaag kan ik jullie eindelijk het resultaat laten zien (eindelijk een zwarte ronde eettafel!) en vertel ik jullie het verhaal achter de update.

Een nieuw kleurtje voor de eettafel

Zoals jullie misschien wel weten was onze eettafel eerst wit. Ik kwam de eettafel ooit tegen op de koopjeshoek op Instagram en was meteen verliefd op de vorm van de eettafel. Door de vorige eigenaar was de eettafel al grijs geverfd en ik verfde hem daarna, meerdere keren, wit. Na een aantal jaren te zijn gebruikt was de tafel vlekkerig geworden. Ook was de verf wat korrelig en oneffen geworden. De ronde eettafel kon wel een update gebruiken, dat was duidelijk.

Omdat de tafel zo vaak geverfd was, wilde ik eerst de verf verwijderen. Ik was er al over uit dat de eettafel een nieuwe kleurtje zou krijgen. Het liefst wilde ik de tafel in oorspronkelijke staat herstellen of desnoods een beits geven. Ik begon dan ook enthousiast met schuren. Door de vele lagen verf was dit nogal een tijdrovende klus. Gelukkig kreeg ik de tip om een verfbrander te gebruiken. Dit ging inderdaad een stuk sneller.

Helaas had ik een deel van de tafel wel al geschuurd en hiermee de originele toplaag beschadigd. Wat ik ook probeerde, ik kreeg het blad niet meer in een egale tint. Ik ben vaak ongeduldig en begin zonder goede voorbereiding aan een klus. Soms win ik daar tijd mee, maar in dit geval was het minder handig.

Dan maar door naar optie 2: een zwarte ronde eettafel. Met dit idee liep ik al langer rond, maar ik was bang dat de woonkamer er erg donker door zou worden. Achteraf ben ik er erg blij mee. De woonkamer is er alleen maar sfeervoller op geworden en het past perfect bij de andere zwarte elementen in de woonkamer.

gele en grijze stoelen aan eettafel

ronde zwarte eettafel

Mix en match met stoelen

Nu de eettafel een zwarte kleur heeft gekregen vond ik de witte stoelen er niet zo mooi meer bij staan. Een tijdje geleden vertelde ik jullie al dat ik bewust voor verschillende stoelen aan de eettafel heb gekozen. Op deze manier kan ik makkelijk een paar stoelen verwisselen, zonder alles nieuw te hoeven kopen. De zwarte stoel naast de haard kreeg nu een plekje bij de eettafel en ook bestelde ik deze twee velvet grijze stoelen voor aan de eettafel. Veel leuker toch?

zwarte draadstoel bij zwarte eettafel

planten op eettafel

Sfeervol met planten

Om de nieuwe look helemaal af te maken kocht ik nog een aantal terracotta plantenpotten bij IKEA. Ik koos voor 1 grote pot en vulde deze met een Skeletplant. Ook kocht ik ook een Bromelia en een Peperomia voor de twee kleine potten.

zwarte eetkamer

planten in terracotta potten op zwarte eettafel

Een likje verf, twee nieuwe stoelen en een paar nieuwe planten en de eetkamer ziet er weer als nieuw uit. De zwarte eettafel is nu het middelpunt van de eetkamer. Wat vinden jullie van het resultaat?

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

Wil jij de wekelijkse wooninspiratie in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan!


* Je gegevens worden gebruikt voor het versturen van de wekelijkse wooninspiratie. Je kunt je ten aller tijde uitschrijven. Bekijk voor meer informatie ook de disclaimer en privacy statement

 

Disclaimer: InteriorTwin.com maakt gebruik van affiliate links. Ik ontvang een kleine commissie als je iets besteld via één van deze links. Ik link alleen naar producten die ik vertrouw en waarvan ik denk dat jij ze ook interessant vind.