Zo hou je inbrekers buiten de deur - 10 tips tegen inbrekers
zo hou je inbrekers buiten de deur - tips tegen inbrekers

Zo hou je inbrekers buiten de deur

Je moet er niet aan denken, een inbreker in huis. En alhoewel een inbraak in huis niet altijd te voorkomen is, kan je wel een aantal dingen zelf doen om inbrekers af te schrikken. Deze tips tegen inbrekers zou iedereen moeten toepassen. Sommige buurten zijn extra aantrekkelijk voor inbrekers. Bijvoorbeeld nieuwbouwwijken, buurten dicht bij een snelweg of afgelegen huizen.

Ook bij ons in de buurt wordt er helaas regelmatig ingebroken. Daarom zijn wij extra alert op veiligheidsmaatregelen in en rondom het huis. Met deze tips maak je het inbrekers een stuk lastiger en hou je ze hopelijk buiten de deur.

10 tips tegen inbrekers

 • Draai deuren altijd op slot. Vergeet daarbij ook de deur van de poort en schuur niet. Ook als je even naar boven loopt of naar de buren is het belangrijk dat je de deur op slot draait. Voor je het weet staat een inbreker binnen. Wij draaien onze deuren standaard op slot zodra we binnen komen, zo vergeet je minder snel de deur op slot te draaien.
 • Sluit ramen goed af als je weggaat. Ook via een raam staat een inbreker namelijk zo binnen. Zelfs als wij de hond gaan uitlaten draaien wij de ramen op de begane grond dicht. Het is een kleine moeite en wel zo veilig.
 • Laat altijd een lamp aan, ook als je niet thuis bent. Zo lijkt het namelijk toch of er iemand in huis is. Om het makkelijk te maken, zeker als je op vakantie gaat, zou je een tijdschakelaar aan de lamp kunnen koppelen.
 • Zorg voor goed zicht op je huis. Een mooie voortuin is leuk, maar als je door de bomen en struiken geen zicht meer op de woning hebt is het extra aantrekkelijk voor inbrekers om in te breken.
 • Leg geen sleutels onder een bloempot of stoeptegel. Zo maak je het inbrekers wel heel makkelijk om bij je binnen te komen.
 • Zorg ook voor goede verlichting rondom het huis. Een buitenlamp bij de voordeur, extra verlichting bij de achterdeur en schuur: dit schrikt inbrekers af. Je zou ook verlichting op de sensor kunnen aansluiten. Loopt er iemand langs dan springt de verlichting aan. Hier houden inbrekers helemaal niet van.
 • Leg kostbare dingen uit het zicht. Een laptop, mobiele telefoon of fototoestel: een inbreker hoeft echt niet te zien wat voor dure dingen je allemaal in huis hebt.
 • Ga je op vakantie? Waarschuw dan je buren. Delen in de buurtapp kan ook, maar dit zou ik persoonlijk alleen doen als ik iedereen in de app ken. Zelf hebben wij een grote buurtapp en zou ik het niet zo snel delen, net als dat ik niet op social media deel wanneer ik op vakantie ben. Maar als je buurt weet dat je op vakantie bent, dan kunnen ze je huis extra in de gaten houden. Net als dat ze de post bij de voordeur weg kunnen halen en de gordijnen af en toe open en dicht kunnen doen, zodat inbrekers niet door hebben dat je op vakantie bent.
 • Heb je een hond? Ook dit kan inbrekers afschrikken. Natuurlijk schrikt een waakhond af, maar ook een kleinere hond kan afschrikken. Onze boomer blaft altijd luid op het moment dat er iemand bij de deur staat, no way dat een inbreker ongehoord binnen kan komen.
 • Zijn deze tips tegen inbraak niet voldoende voor je? Je kunt natuurlijk ook camera beveiliging thuis ophangen, of een alarmsysteem. Kijk maar eens op Shop.Somfy.nl voor de verschillende mogelijkheden.

Heb jij je huis beveiligd? En wat zijn jouw ervaringen?

Liefs,

Ilse

10 tips tegen inbrekers - zo hou je inbrekers buiten de deur
samenwerking bedrijven

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

4 gedachten over “Zo hou je inbrekers buiten de deur”

 1. Geweldige tips! Het is inderdaad heel erg belangrijk om op al deze punten ,die u daarnet heeft genoemd, te letten. Vooral het zichtbaar laten van kostbare spullen! Die heb ik jammer persoonlijk meegemaakt.

 2. Dank je voor het delen van deze tips. Jammer genoeg heb ik dit blog te laat gevonden om mijn buren te tonen. Er was kortgeleden bij ze ingebroken. Met deze tips kunnen we beter opletten en de juiste maatregelen treffen. Ik vind al je blogs leerrijk en interessant. Ga zo door!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven