Het favoriete item in huis van: Marieke - InteriorTwin
whisperingbold

Het favoriete item in huis van: Marieke

Als ik bij mensen thuis kom ben ik altijd ontzettend nieuwsgierig naar het verhaal achter de meubels en accessoires in huis. Elk huis en elk interieur heeft zijn eigen verhaal. Bij mensen thuis kan ik er natuurlijk niet altijd naar vragen, maar hier op de blog gelukkig wel!

Elke dinsdag verteld er iemand op InteriorTwin over zijn of haar favoriete item in huis. Een erfstuk, souvenir van een bijzondere reis, een item waar iemand heel lang voor heeft moeten sparen of gewoon een meubelstuk of accessoire waar je heel blij van wordt of trots op bent. Deze week deelt Marieke haar favoriete item in huis.

Marieke, vertel eens wat over jezelf

Ik ben Marieke en een self-confessed interieur junkie. Wij zijn een paar jaar geleden van Australië naar Nederland verhuisd nadat ik bijna 20 jaar was weggeweest. Ik heb mijn baan in de farmaceutische industrie in Sydney opgezegd en werk nu free-lance van huis als internationaal project management consultant in medisch onderzoek naar herseninfarcten. Ondertussen koop en renoveer ik graag huizen, waaronder ons eigen huis waar we nu sinds een paar maanden wonen. Ik heb een interior design diploma van het Interior Design Institute (IDI).

Wat is jouw favoriete item in huis?

Mijn favoriete item in huis is toch wel de blauwe bank in de woonkeuken. Het is een echte blikvanger tegen de bakstenen muur en hij zit ook nog eens enorm comfortabel. Super zacht en lekker groot!

bank in woonkeuken
blauwe velvet bank voor bakstenen muur sfeervol

Staat de bank altijd op dezelfde plek?

Ja! Wij wonen pas een half jaartje in ons huis en ik heb de bank altijd voor ogen gezien op deze plek. Je zit heerlijk prive, in de lichte ruimte van het huis, midden in de actie (woonkeuken) en ook heerlijk in het middag zonnetje. In de avond staat hij te shinen in het spotlight dat van de bakstenen muur reflecteert.

blauwe velvet bank voor bakstenen muur
blauwe velvet bank

Hoe zou jij je woonstijl omschrijven?

Mijn woonstijl beschrijven vind ik zo lastig! Ik volg geen trends en doe waar ik me fijn bij voel. Wel vind ik het belangrijk dat je een plan hebt, een beeld van een gevoel wat je in je huis wilt creëren en je daar aan houdt. Dat je niet zomaar alles bij elkaar haalt wat leuk is, want dan wordt het een circustent. Als ik dan toch mezelf een labeltje moet geven dan zou het zijn: industrial chic vintage. Ik houd van items met een verhaal.

Dankjewel Marieke voor het delen van jouw favoriete item in huis! Wil je meer zien van Marieke? Volg haar dan op Instagram @whisperingbold. Je kunt Marieke ook volgen op Facebook. En wil je zelf ook je favoriete item in huis delen? Vul dan dit formulier in en mail je foto’s naar ilse@interiortwin.com.

Bekijk voor meer inspiratie ook het favoriete hoekje van Judith, Laura en Jenneke.

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

2 gedachten over “Het favoriete item in huis van: Marieke”

  1. carlashuisje_kleinmaarfijn

    Super leuke blog ! Geen verrassing dat Marieke de blauwe bank noemt als favo hij is ook gewéldig en op z’n plek daar ! Love haar manier van stylen en noem het zelf altijd wonen met je hart !

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven