Het opbergen van schoenen: tips en ideeën - InteriorTwin
opbergen van schoenen

Het opbergen van schoenen: tips en ideeën

Word jij ook helemaal gek van al die schoenen in de hal? Je hoeft de gang maar in te lopen en je struikelt al over een stel sneakers bij de deur. Gelukkig zijn er een aantal slimme oplossingen voor het opbergen van je schoenen.

Deze opbergmogelijkheden heb ik voor je verzameld in deze blogpost.

Tips voor het opbergen van schoenen in de hal

Er zijn heel wat handige kasten en planken te koop voor het opruimen van schoenen in de hal. Gelukkig maar, want de meeste huizen in Nederland hebben maar een kleine en smalle gang. Ik ben fan van IKEA voor het opbergen van schoenen. Zij hebben diverse oplossingen die goedkoop en handig in gebruik zijn.

Zelf hebben wij ook een kleine gang. Wij hebben er bewust voor gekozen om de meeste schoenen in de slaapkamer op te bergen en niet in de gang. Hier kom ik straks nog op terug. De schoenen die we wel in de gang bewaren staan in een handige vakkenkast van Ikea. Deze vakkenkast is multifunctioneel en kan ook als bankje gebruikt worden. Slim gebruik maken van de ruimte is belangrijk in een smalle gang. Met deze tips kan jij ook je schoenen mooi opbergen:

  • Kies voor een lage opbergkast die ook als bankje gebruikt kan worden.
  • Liever de hoogte in? Kies dan juist voor een smalle kast of smalle planken om je schoenen op te bergen. Benut de hoogte optimaal als je veel schoenen moet opbergen. Bij voorkeur kies je voor een kast die afgesloten kan worden. Dit zorgt voor rust. Niet onbelangrijk in een kleine ruimte waar al veel gebeurd.
  • Heb jij een gekke hoek in de gang waar de schoenen precies tussenpassen? Denk dan ook eens aan maatwerk, een schoenenkast op maat kan een perfecte oplossing zijn in dit geval.
spiegel in hal

Schoenen opbergen in de slaapkamer

Zoals ik al aangaf bewaren wij de meeste schoenen in de slaapkamer. Zelf hebben wij in onze inloopkast aan één zijde planken geïnstalleerd waar we onze schoenen op kwijt kunnen. Heb jij nog een wand over in de slaapkamer? Gebruik deze dan om al je schoenen op te plaatsen.

Schoenen bewaren onder het bed kan natuurlijk ook. Er zijn handige bakken te koop waarin je je schoenen kan opbergen. Zeker als je kleiner woont is dit een ideale oplossing. Toen wij nog in een klein appartement woonden was elke centimeter onder het bed gevuld met opbergdozen. Kies bij voorkeur voor een doos met een doorzichtige hoes, zodat je kan zien welke schoenen er in de bak zit.

schoenenkast in inloopkast

Bewaar je je schoenen in dozen onder het bed of in de kledingkast? Fotografeer dan je schoen en plak de foto voorop de doos. Zo zie je in één oogopslag welke schoenen er in welke doos zitten.

Met deze tips wordt het hopelijk een stuk makkelijker om de schoenen netjes op te bergen.

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

Tips en ideeen voor het opbergen van schoenen

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Deel dit artikel of sla het op:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens:

Scroll naar boven