Zo richt je je thuiskantoor gezond en efficiënt in - InteriorTwin

Zo richt je je thuiskantoor gezond en efficiënt in

Het aantal thuiswerkers neemt nog steeds toe. En alhoewel je prima voor een keer aan de eettafel kan werken is een eigen werkplek wel zo handig. Bij het inrichten van je thuiskantoor is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden.  Ga goed voorbereid aan de slag met je eigen thuiskantoor met de volgende tips.

Tips voor een gezond en efficiënt thuiskantoor

  • De werkplek is natuurlijk het allerbelangrijkste als je vanuit huis werkt. Een ergonomische bureaustoel en een in hoogte verstelbaar bureau mogen eigenlijk niet ontbreken op een gezonde werkplek. In dit artikel van Vink Lisse kan je meer informatie vinden over ergonomie op de werkplek
  • Nog iets wat niet mag ontbreken op een gezonde werkplek: planten. Het is wetenschappelijk bewezen dat planten bijdragen aan een gezonde werkomgeving. Planten zijn niet alleen gezond, het staat ook nog eens gezellig.
  • Op een thuiskantoor moet de temperatuur goed geregeld kunnen worden. Een goed werkende verwarming mag daarom niet ontbreken en in de zomer is een ventilator of airco onmisbaar op het thuiskantoor.
  • Goede verlichting is natuurlijk pure noodzaak om efficiënt te kunnen werken. Denk daarbij niet alleen aan voldoende daglicht, maar ook aan lampen op je kantoor. Zo mag een bureaulamp bijvoorbeeld echt niet missen op de werkplek.
  • Om efficiënt vanuit huis te kunnen werken mogen de belangrijkste kantoorbenodigdheden niet ontbreken. Zo zijn voldoende opbergmappen, een handige organizer voor je inkomende documenten en de basisbenodigdheden zoals een perforator of nietmachine essentieel op de werkplek.
  • Tegenwoordig zijn er ook andere handige oplossingen te koop voor op de werkplek. Bijvoorbeeld tablethouders en notebookstandaards om je apparatuur een goede (ergonomische) plek te geven tijdens het werken.
  • Om gezond en efficiënt te kunnen werken is het belangrijk dat je regelmatig pauze neemt en beweegt. Waar je op kantoor regelmatig gestoord wordt door collega’s of naar het koffiezetapparaat of de printer moet lopen, kan je thuis uren achter elkaar doorwerken. Zelf heb ik een smartwatch die mij er regelmatig aan herinnert dat ik weer moet bewegen, maar je kan natuurlijk ook een timer zetten om je hieraan te herinneren.
  • Deze tip is niet voor iedereen. Maar ben jij visueel ingesteld en vind je een mooi interieur belangrijk? Besteed dan ook aandacht aan de inrichting en styling van je werkplek. Zelf werd ik altijd heel ongelukkig van een sfeerloze en saaie werkplek. Ik werk echt efficiënter op een mooie plek. En gelukkig mag je bij een thuiskantoor zelf besluiten hoe deze eruit komt te zien.

Werk jij vanuit huis? En heb jij aandacht besteedt aan een gezonde en efficiënte werkplek?

Liefs, Ilse

samenwerking bedrijven
tips gezond efficient thuiskantoor

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven