Het favoriete item in huis van: Ingeborg - InteriorTwin
fris scandinavisch interieur

Het favoriete item in huis van: Ingeborg

Als ik bij mensen thuis kom ben ik altijd ontzettend nieuwsgierig naar het verhaal achter de meubels en accessoires in huis. Elk huis en elk interieur heeft zijn eigen verhaal. Bij mensen thuis kan ik er natuurlijk niet altijd naar vragen, maar hier op de blog gelukkig wel!

Elke dinsdag verteld er iemand op InteriorTwin over zijn of haar favoriete item in huis. Een erfstuk, souvenir van een bijzondere reis, een item waar iemand heel lang voor heeft moeten sparen of gewoon een meubelstuk of accessoire waar je heel blij van wordt of trots op bent. Deze week deelt Ingeborg haar favoriete item in huis.

Ingeborg, vertel eens wat over jezelf

Hai, ik ben Ingeborg, 34 jaar, samenwonend met vriend Arjan en onze dochter Jeske van bijna 1,5 jaar in Losser (dorp dichtbij Enschede). Ook hebben we poes Beer die ons gezelschap houdt! Wij hebben een paar jaar geleden een slecht onderhouden jaren ’70 woning gekocht en dit bijna helemaal zelfstandig opgeknapt, uiteraard met heel veel hulp van familie, vrienden en kennissen.

Zo tof wie je allemaal komt helpen, super periode was dat. We hebben echt alles aangepakt (lees: vervangen of verwijderd), van dak tot alle bedrading, alle kozijnen, de schrootjes en elk oud tegeltje (we hadden de roze, groene, bruine en gele varianten ;)). Nu hebben we een fris huis en zijn we inmiddels buiten beland. Daar hebben we een schuur gebouwd en vorig zomer het straatwerk gelegd.

Dit jaar is het tijd voor de schutting en tuin! 🙂 Aangezien we veel zelf doen, nooit voor de makkelijke weg gaan (we bedenken altijd wel iets wat net even anders moet dan standaard) en een kleine hebben lopen gaan we niet meer zo hard, maar we genieten nog altijd van onze projectjes!

Wat is jouw favoriete item in huis?

De kachelplaat! We wisten al vrij snel dat we een eiken vloer wilden in de woonkamer én een hangkachel. Uiteraard moet de vloer onder de kachel beschermd worden tegen het as en daar heb ik deze kachelplaat voor gemaakt.

Ik wilde heel graag van die gezellige patroontegeltjes, maar had moeite om ze naar mijn smaak te vinden. Elders in Twente heb ik een speciaal kringloopadresje, een kennis die inboedels opkoopt en verkoopt, en daar vond ik achter in de schuur volledig weggestopt achter allerlei opgestapelde meubels een oud Duits tafelblad met de perfecte tegeltjes.

Meteen was ik verliefd! 🙂 Thuis heb ik heel voorzichtig de tegeltjes van het tafelblad gebikt en ze opnieuw gebruikt voor onze kachelplaat. Echt mijn kleur, die zachte groen / grijs tint.

Het matcht ook nog perfect met de muur erachter en is super functioneel en sfeervol. Leuk feitje is ook dat Jeske de plaat, als de kachel niet aan is, als een soort speelplateau gebruikt, zo schattig!

haardhout bij kachel
tegelvloer detail
industrieel zwarte kachel
zwarte kachel rotan lampen

Hoe zou jij je woonstijl omschrijven?

Mijn woonstijl is een mix van industrieel en scandinavisch waarin oude spulletjes een belangrijke rol spelen. Ik houd van meubeltjes / spullen met een verhaal en achtergrond. Uiteraard kan ik ook zwichten voor een mooi nieuw object hoor. Eigenlijk is het gewoon eclectisch denk ik dan?

Dankjewel voor het delen van jouw favoriete item in huis Ingeborg! Wil je meer zien van Ingeborg? Je kan Ingeborg volgen op Instagram.

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven