Een aantal weken geleden maakte Histor de trendkleur voor 2019 bekend: Quiet Clearing. Histor vroeg mij om aan de slag te gaan met de kleur van het jaar 2019.

Ik was meteen verliefd op deze kleur en wist direct in welke kamer ik deze kleur wilde toepassen. Lezen jullie mee?

Histor kleur van het jaar 2019: Quiet Clearing

De kleur van het jaar van Histor is een elegante diepgroene tint die zorgt voor levendigheid en karakter. Tegelijkertijd zorgt Quiet Clearing voor een aards en kalmerend effect. De kleur is veelzijdig: als basistint voor de muren creëert de diepgroene kleur intimiteit en elegantie in de ruimte.

Om je op weg te helpen deze kleur in huis toe te passen heeft Histor vier kleurtrends samengesteld: With it, With Class, Without en With Spirit. Met de energieke kleurtrend With it laat je elke ruimte sprankelen. Het palet bestaat uit optimistische en urban kleuren, die zelfs een beetje rebels aandoen. Het kleurenpalet With Class is chic en verfijnd: klassiek met een twist. Gebruik het kleurenpalet om een luxueus interieur te creëren met een vleugje glamour. Bij de trend Without staat less is more centraal. De natuur en minimalisme voeren de boventoon door gebruik te maken van naturel en wittinten. De trend With Spirit is perfect voor iedereen die op zoek is naar een sterkere verbinding met de natuur en een vleugje mystieke glamour. Warme paarse en lichte blushtinten vormen de belangrijkste kleuren in dit palet.

Quiet Clearing trendkleur in huis

Ik zei het al aan het begin: ik was meteen verliefd op de trendkleur van Histor. In huis hebben wij nog 1 kamer zonder kleur die ik al langer wilde aanpakken. Quiet Clearing is de perfecte kleur voor deze ruimte. Deze ruimte wordt door ons vooral gebruikt om te sporten en als opbergruimte, maar eigenlijk is het gewoon een rommelhok. De hoogste tijd om daar wat aan te doen!

In deze ruimte wilde ik graag een verfijnde stijl: tijdens het sporten niet teveel afleiding en een fijne plek om tot rust te komen. In de kamer staat namelijk ook een zithoek met deze poef waarin ik weleens ga zitten om lekker te lezen. Uit het kleurenpalet With Class was mijn oog gevallen op de kleur Elusion, deze zou prachtig combineren met Quiet Clearing en zorgen voor de gewenste uitstraling in de ruimte.

Omdat ik op zoek was naar rust besloot ik alle accessoires in eerste instantie weg te halen. Ook koos ik voor een Ikea hack: de zwarte malm-kasten besloot ik mee te verven in de kleur Quiet Clearing. Zelfs de deur verfde ik in deze kleur, omdat ik het contrast van een witte deur en muur met Quiet Clearing te onrustig vond. Door alles in dezelfde kleur te verven ontstaat er rust. De muren eromheen verfde ik in de kleur Elusion. Hierdoor is het contrast veel minder groot dan als ik bijvoorbeeld voor witte muren had gekozen.

Het resultaat is nog veel mooier dan gehoopt! In eerste instantie wilde ik de styling rustig houden en koos ik alleen voor wat planten in terracotta potten. Voor mij bleek dit alleen toch wat te rustig, dus ik besloot nog wat accessoires toe te voegen. De wandkastjes vulde ik met accessoires die ik al in huis had.

Wat vinden jullie van de trendkleur Quiet Clearing? Is hij niet mooi? Welke ruimte in huis zouden jullie met deze kleur willen verven? Je kunt de verfkleur Quiet Clearing van Histor kopen in de bouwmarkt door hem te laten mengen.

Vergeet niet om je in te schrijven voor de wekelijkste inspiratiemail voor meer inspiratie en tips om van je huis een fijne plek te maken.

Liefs,

Ilse

samenwerking bedrijven

 

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos, Wehkamp of Plantje.nl.

- Shop Ilse's favorieten -