Histor kleur van het jaar: Quiet Clearing (trendkleur)
quiet clearing kleur van het jaar histor trendkleur 2019

Histor kleur van het jaar: Quiet Clearing

Een aantal weken geleden maakte Histor de trendkleur voor 2019 bekend: Quiet Clearing. Histor vroeg mij om aan de slag te gaan met de kleur van het jaar 2019.

Ik was meteen verliefd op deze kleur en wist direct in welke kamer ik deze kleur wilde toepassen. Lezen jullie mee?

Histor kleur van het jaar 2019: Quiet Clearing

De kleur van het jaar van Histor is een elegante diepgroene tint die zorgt voor levendigheid en karakter. Tegelijkertijd zorgt Quiet Clearing voor een aards en kalmerend effect. De kleur is veelzijdig: als basistint voor de muren creëert de diepgroene kleur intimiteit en elegantie in de ruimte.

Om je op weg te helpen deze kleur in huis toe te passen heeft Histor vier kleurtrends samengesteld: With it, With Class, Without en With Spirit.

Quiet Clearing trendkleur in huis

Ik zei het al aan het begin: ik was meteen verliefd op de trendkleur van Histor. In huis hebben wij nog 1 kamer zonder kleur die ik al langer wilde aanpakken. Quiet Clearing is de perfecte kleur voor deze ruimte.

Deze ruimte wordt door ons vooral gebruikt om te sporten en als opbergruimte, maar eigenlijk is het gewoon een rommelhok. De hoogste tijd om daar wat aan te doen!

In deze ruimte wilde ik graag een verfijnde stijl: tijdens het sporten niet teveel afleiding en een fijne plek om tot rust te komen. In de kamer staat namelijk ook een zithoek met deze poef waarin ik weleens ga zitten om lekker te lezen.

Uit het kleurenpalet With Class was mijn oog gevallen op de kleur Elusion, deze zou prachtig combineren met Quiet Clearing en zorgen voor de gewenste uitstraling in de ruimte.

Omdat ik op zoek was naar rust besloot ik alle accessoires in eerste instantie weg te halen. Ook koos ik voor een Ikea hack: de zwarte malm-kasten besloot ik mee te verven in de kleur Quiet Clearing.

Zelfs de deur verfde ik in deze kleur, omdat ik het contrast van een witte deur en muur met Quiet Clearing te onrustig vond. Door alles in dezelfde kleur te verven ontstaat er rust.

De muren eromheen verfde ik in de kleur Elusion. Hierdoor is het contrast veel minder groot dan als ik bijvoorbeeld voor witte muren had gekozen.

Het resultaat is nog veel mooier dan gehoopt! In eerste instantie wilde ik de styling rustig houden en koos ik alleen voor wat planten in terracotta potten.

Voor mij bleek dit alleen toch wat te rustig, dus ik besloot nog wat accessoires toe te voegen. De wandkastjes vulde ik met accessoires die ik al in huis had.

Wat vinden jullie van de trendkleur Quiet Clearing? Is hij niet mooi? Welke ruimte in huis zouden jullie met deze kleur willen verven?

Vergeet niet om je in te schrijven voor de wekelijkste inspiratiemail voor meer inspiratie en tips om van je huis een fijne plek te maken.

Liefs, Ilse

samenwerking bedrijven

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

44 gedachten over “Histor kleur van het jaar: Quiet Clearing”

  1. Extra winkans here i come! Je weet het nooit! Nog steeds bezig met onze woonkamer minder landelijk te maken. Daar hielden de vorige bewoners van! Zelf een tv kast gebouwd en daar mag wel een spannend kleurtje naast.

    1. Yvonne Buist

      Prachtige kleur! Wij hebben recent ons eerste huis gekocht. Mooie kleur voor in onze slaapkamer en hal ?

  2. Sabine van der Veen

    Hun is heel gaaf! Ik wil hem in de hal gebruiken als eyecatcher. En een kadt in dezelfde kleur schilderen vind ik echt gaaf! Fingers crossed

  3. Cattelijn Schampers

    Wat een stijlvolle warme kleur die het hele jaar meekan en zich aanpast Als een kameleon in je intérieur. Met Liefde voor kleur en ook aansluit in ons nieuwe huis met wie weet nog meer muren ga veranderen wanneer ik aan de slag mag met deze voor ons gezin meedoe. Zee naam doet eer aan om het af en toe de stilte te omarmen.??✌?

  4. Gaaaf!! Het is zo’n onwijs gave kleur!! Ik zou graag mijn keuken een make-over geven!! Dit lijkt me echt geweldig leuk!!????

  5. Wat leuk en gaaf dat je de malm katten hebt meegekleurd. Wij hebben nog een bruine malm staan en verder witte spullen, dus hij steekt gigantisch af bij de rest. Dit is wel een heel leuk idee! Als ik dan toch de muur in de slaapkamer doe (Facebook win actie) , kan de kast ook ?

  6. In de masterbedroom ? denk dat deze kleur een goede combi is met ons zwarte bed! De huidige kleur is te flets… misschien slaap ik dan eindelijk eens beter als het qua kleur allemaal klopt ??

  7. Ik zou deze kleur heel graag op onze slaapkamer willen! Heb hem nu sinds een week op 1 muur in de woonkamer en hij is zo gaaf!!

  8. Wat een leuke blog om te lezen. Geeft mij weer inspiratie.. zeker die kleuren combineren. Goed idee!! Zou graag mijn woonkamer willen verven in deze kleur.. bijna de sleutel van mijn nieuwe appartement en daar zal deze kleur geweldig staan?

  9. Tamara van Bakkum

    Zijn verhuist en alles is opgeknapt behalve onze slaapkAmer. Dezebkleur zou echt geweldig staan ??????

  10. Alice (Blend_atelier)

    Yes, wat een prachtige kleur: stoer én warm. De perfecte combi dus. Ik doe graag mee aan de actie om deze combi op onze slaapkamermuur toe te passen.

  11. Supertoffe kleur en heel mooi toegepast! Zou zeker een aanvulling zijn op de rest van ons interieur 😉 vol goudgele en diep blauwe tinten gecombineerd met zwart. Lekker gewaagd! Daar kan deze trendkleur natuurlijk niet bij ontbreken. Ik zou de kleur toepassen in de slaapkamer en ons kantoor aan huis.

  12. Oh zo mooi gedaan!Ik weet niet of ik als Belgische lezeres mee mag doen maar anders waag ik graag een kansje en dan neem ik de hal onderhanden want die kan wel een kleurtje gebruiken.

  13. Rianne van der Aa

    Prachtige kleur voor in de keuken (bij de nieuwe eethoek)! En als ik verf over heb een klein wandje in de woonkamer….fingers crossed!!

  14. Extra winkans….. Ik ben al een tijd opzoek naar de juiste kleur groen voor de muur achter ons, zilver geschilderde, bed in de slaapkamer…. Deze lijkt perfect!! Heel mooi!!

  15. Liesbeth Barto

    Oh wat een prachtige kleur om een saaie witte muur in onze woonkamer om te toveren tot een warm geheel

  16. Ik heb hem al even op het oog voor de slaapkamer, maar kom er maar niet aan toe. Als ik hen nu win is dat natuurlijk een mooie schop onder de kont om aan de slag te gaan!
    We gaan voor de intieme uitstraling van de kleur. Echt een lekker knus nest.

  17. Oh wauw Ilse, je hebt het klaar!! Ik was zo benieuwd! Wat is het prachtig geworden! Manlief was nog niet overtuigd..nog meer groene muren in huis mompelde hij ?. Maar nu hij jou foto’s heeft gezien, mag ik los ?.
    Zeker weten in de slaapkamer en ook plannen voor de hal. De combi met Elusion is ?

  18. Onze huidige slaapkamer is toe aan een nieuwe kleur op de muur en kleine make over…

    Deze kleur staat al op ons verlanglijstje!!! Wat zou het tof zijn om deze gewoon te winnen!

  19. Wat een mooie kleur groen ?.
    Wij gaan de slaapkamer van mijn dochter bij ons thuis opknappen, zodat als ze in de weekenden thuis komt vanuit haar studentenkamer, ze zich ook bij ons thuis weer lekker thuis voelt.
    En laat ze nou heel graag een groene muur willen ..?

  20. Wauw echt een hele gave kleur! Ik zou deze kleur gebruiken in mijn toekomstige hobbykamer in ons nieuwe huis. Ik krijg al gelijk ideeën wat voor posters ik erbij wil combineren ?

  21. Ik vind deze kleur groen echt heel mooi! Zou denk ik eindelijk eens wat rust en warmte brengen in onze slaapkamer?

  22. Wietske Sietsma

    Een prachtige kleur!! Ik zou heel graag mijn atelier die kleur geven. Hele mooie foto’s trouwens ?

  23. SUPER mooie kleur!ik zou hem heel erg graag in onze woonkamer gebruiken! Ik ben daar lekker bezig geweest met nieuwe planten, posters, krukjes en deze kleur zou het helemaal afmaken!
    Jou hoekje is ook mooi geworden zeg!

  24. Hoi Ilse, prachtige kleur en heel mooi ingericht! Je hebt er een fijn kamertje bij. Wat ik heel graag zou willen weten is hoe je die Ikea kast dekkend hebt geverfd… Malm bestaat uit houtfineer volgens de Ikea. Misschien een idee voor een volgende blog?

    1. Hoi Karin,

      Dankjewel! Dit onderwerp staat inderdaad nog op de planning om over te bloggen, want ik merk dat ik er meerdere vragen over krijg 🙂 In het kort: ik heb de kast twee keer in de grondverf gezet en daarna nog drie keer met lakverf geschilderd. Maar er komt nog wel wat meer bij kijken waar ik binnenkort wat uitgebreider op in zal gaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven