4 tips voor het uitzoeken van een nieuwe bank - InteriorTwin

4 tips voor het uitzoeken van een nieuwe bank

Een nieuwe bank uitzoeken is iets wat je, als het goed is, niet elk jaar doet. En als je het doet, dan wil je het goed doen. Een nieuwe bank heeft een grote impact op je interieur. Hoe vaak ik wel niet mensen heb gesproken die een te grote bank hebben gekocht.

Zonde, want om deze dan alsnog in je interieur te laten passen is niet zo makkelijk. Op zo’n moment word ik vaak ingeschakeld om interieuradvies te geven.

En hoe graag ik ook help, het is beter om je voor het kopen van een bank goed voor te bereiden zodat mijn hulp niet nodig is. Met deze tips ga jij goed voorbereid op pad bij het uitzoeken van een nieuwe bank.

Tip 1: goed opmeten

Het eerste wat je moet doen is je afvragen welke bank past in de woonkamer. Afvragen is eigelijk niet het goede woord, want meten is weten. Dus pak je meetlat erbij en meet het op.

Het is het makkelijkst als je de bank tegen de muur wilt plaatsen. Dan hoef je er eigenlijk alleen rekening mee te houden dat de bank in de lengte moet passen.

Lastiger wordt het als je de bank, net als bij ons, in het midden van de ruimte wilt zetten. Dan moet je er rekening mee houden dat er voldoende ruimte is om omheen te lopen.

Tip 2: hoe gebruik je de bank?

Bij het uitzoeken van de bank is het belangrijk om er rekening mee te houden hoe je de bank wilt gebruiken.

Met hoeveel mensen wil je op de bank kunnen zitten? En zit je altijd rechtop op de bank? Of wil je ook op de bank kunnen hangen en languit kunnen liggen?

Voor de één zal een tweezitbank voldoende zijn, terwijl een ander een grote hoekbank nodig heeft. Mits deze past in de ruimte natuurlijk.

Tip 3: kleur en stijl bank kiezen

Banken zijn in alle kleuren en variaties te koop. Als je zonder plan naar de winkel gaat raak je waarschijnlijk overweldigd door het aanbod.

Daarom is het goed om van tevoren na te denken over wat voor soort model bank je wilt. Naar wat voor kleur bank ben je op zoek? En wil je een strak model op pootjes, een klassiek model of een lekkere plofbank?

Door dit van te voren te bedenken kan je veel gerichter op zoek naar een nieuwe bank. Heb je nog geen idee wat je wilt? Oriënteer je dan eerst eens op Pinterest, daar vind je volop inspiratie.

Tip 4: probeer het uit

Natuurlijk kan je een bank direct vanaf internet kopen. Maar het is beter om voor je een bank koopt te proefzitten. Wat voor de één een fijne bank is om in te zitten, kan voor de ander helemaal niet lekker zitten.

Zelf oriënteer ik mij het liefst eerst online op banken, zodat ik alvast een idee heb van wat voor soort bank ik wil. Ik heb een aantal favoriete sites voor het uitzoeken van een bank. Neem bijvoorbeeld een kijkje tussen deze banken.

Als ik een mooie bank gezien heb ga ik in de winkel proefzitten. Bevalt dit? Dan vraag ik een stofstaal mee naar huis. Het is namelijk belangrijk om de stof ook thuis te kunnen bekijken. In de winkel, vaak met tl-licht, kan de kleur er heel anders uitzien dan bij je thuis.

Klopt de maat van de bank? Past de kleur en stijl bij je interieur? En zit de bank lekker? Dan ben jij klaar om je nieuwe bank aan te schaffen!

Liefs,

Ilse

samenwerking bedrijven
uitzoeken nieuwe bank

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven