Zo hou je een digitale voorjaarsschoonmaak in huis - InteriorTwin
zo hou je een digitale schoonmaak in huis

Zo hou je een digitale voorjaarsschoonmaak in huis

Ben jij al gestart met de grote voorjaarsschoonmaak? En hou je daarbij ook een digitale schoonmaak? Vast niet, ik deed het in ieder geval nooit. Dit jaar wil ik er wel mee aan de slag.

Benieuwd hoe je zelf met een digitale voorjaarsschoonmaak aan de slag kunt gaan? Start eens met deze tips.

Gebruik jij nog al je apparaten?

Vroeger hadden wij naast de tv ook een radio en dvd-speler in huis. Maar met de komst van digitale tv beschik je over zoveel zenders, en niet te vergeten Netflix, waardoor deze apparatuur overbodig is geworden. Bij ons zijn deze apparaten dan ook allang de deur uit.

Heb jij deze apparaten nog wel in huis? Vraag jezelf dan eens af wanneer je deze voor het laatst gebruikt hebt. Misschien is het wel tijd om afscheid te nemen van een aantal van deze apparaten.

Hoeveel afstandsbedieningen heb jij?

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar tot voor kort hadden wij een la vol afstandsbedieningen. Van veel afstandsbedieningen wist ik niet eens bij welk apparaat het hoorde. Zonde, want dit neemt onnodige ruimte in beslag.

Met een universele afstandsbediening van KPN kan je zelfs meerdere apparaten op 1 afstandsbediening aansluiten, waardoor je nog minder afstandsbedieningen nodig hebt.

Sinds kort hebben wij The Frame van Samsung in huis waarbij zo’n soort afstandsbediening is meegeleverd. Wij hebben hierdoor veel afstandsbedieningen kunnen wegdoen.

Als je toch bezig bent met het opruimen van je afstandsbedieningen kan je meteen de afstandsbedieningen die je wel bewaard eens goed schoonmaken en de batterijen vervangen.

Een kast vol mobieltjes en opladers

Minimaal 1 keer in de twee jaar kopen wij een nieuwe mobiel. De oude mobiel, inclusief opladers en snoeren, bewaren wij vervolgens in een kast op zolder. Je kan je voorstellen dat deze voorraad inmiddels aardig groot is.

Tijd om hier eens afscheid van te gaan nemen en voor eens en altijd om te ruimen.

Onbeperkt opslagruimte op je computer

Tegenwoordig zijn de opslagmogelijkheden op je computer eindeloos. En zit de schijf dan toch een keer vol dan koop je gewoon wat opslagruimte in de cloud. Hartstikke makkelijk, want zo hoef je er nooit meer naar te kijken. Totdat je een keer een bestand nodig hebt en niet meer weet waar je het hebt opgeslagen.

En de bestandsnaam die je eraan hebt gegeven weet je ook niet meer. Daarom is het handig om minimaal 1 keer per jaar al je mappen op de computer te doorlopen. Klopt de indeling van de mappen nog? Staat alles op een logische plek? En moet je nog wel alles bewaren?

Met deze tips kan je aan de slag met je digitale schoonmaak. Heb jij al weleens een digitale schoonmaak gehouden? Vergeet naast een digitale schoonmaak niet de grote schoonmaak van het huis!

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

samenwerking bedrijven
digitale schoonmaak

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven