Ben jij al gestart met de grote voorjaarsschoonmaak? En hou je daarbij ook een digitale schoonmaak? Vast niet, ik deed het in ieder geval nooit. Dit jaar wil ik er wel mee aan de slag. Benieuwd hoe je zelf met een digitale voorjaarsschoonmaak aan de slag kunt gaan? Start eens met deze tips.

Gebruik jij nog al je apparaten?

Vroeger hadden wij naast de tv ook een radio en dvd-speler in huis. Maar met de komst van digitale tv beschik je over zoveel zenders, en niet te vergeten Netflix, waardoor deze apparatuur overbodig is geworden. Bij ons zijn deze apparaten dan ook allang de deur uit. Heb jij deze apparaten nog wel in huis? Vraag jezelf dan eens af wanneer je deze voor het laatst gebruikt hebt. Misschien is het wel tijd om afscheid te nemen van een aantal van deze apparaten.

Hoeveel afstandsbedieningen heb jij?

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar tot voor kort hadden wij een la vol afstandsbedieningen. Van veel afstandsbedieningen wist ik niet eens bij welk apparaat het hoorde. Zonde, want dit neemt onnodige ruimte in beslag. Met een universele afstandsbediening van KPN kan je zelfs meerdere apparaten op 1 afstandsbediening aansluiten, waardoor je nog minder afstandsbedieningen nodig hebt. Sinds kort hebben wij The Frame van Samsung in huis waarbij zo’n soort afstandsbediening is meegeleverd. Wij hebben hierdoor veel afstandsbedieningen kunnen wegdoen. Als je toch bezig bent met het opruimen van je afstandsbedieningen kan je meteen de afstandsbedieningen die je wel bewaard eens goed schoonmaken en de batterijen vervangen.

Een kast vol mobieltjes en opladers

Minimaal 1 keer in de twee jaar kopen wij een nieuwe mobiel. De oude mobiel, inclusief opladers en snoeren, bewaren wij vervolgens in een kast op zolder. Je kan je voorstellen dat deze voorraad inmiddels aardig groot is. Tijd om hier eens afscheid van te gaan nemen en voor eens en altijd om te ruimen.

Onbeperkt opslagruimte op je computer

Tegenwoordig zijn de opslagmogelijkheden op je computer eindeloos. En zit de schijf dan toch een keer vol dan koop je gewoon wat opslagruimte in de cloud. Hartstikke makkelijk, want zo hoef je er nooit meer naar te kijken. Totdat je een keer een bestand nodig hebt en niet meer weet waar je het hebt opgeslagen. En de bestandsnaam die je eraan hebt gegeven weet je ook niet meer. Daarom is het handig om minimaal 1 keer per jaar al je mappen op de computer te doorlopen. Klopt de indeling van de mappen nog? Staat alles op een logische plek? En moet je nog wel alles bewaren?

Met deze tips kan je aan de slag met je digitale schoonmaak. Heb jij al weleens een digitale schoonmaak gehouden?

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

samenwerking bedrijven

digitale schoonmaak

Wil jij de wekelijkse wooninspiratie in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan!


* Je gegevens worden gebruikt voor het versturen van de wekelijkse wooninspiratie. Je kunt je ten aller tijde uitschrijven. Bekijk voor meer informatie ook de disclaimer en privacy statement

Disclaimer: InteriorTwin.com maakt gebruik van affiliate links. Ik ontvang een kleine commissie als je iets besteld via één van deze links. Ik link alleen naar producten die ik vertrouw en waarvan ik denk dat jij ze ook interessant vind.