Mardou is interieurblogger op sevencouches.nl. Grote kans dat je haar prachtige interieur al weleens op Instagram of Pinterest voorbij hebt zien komen. Mardou is dol op lowbudget en tweedehands. In deze blog deelt ze haar tips hoe je met een klein budget de babykamer veranderd naar een peuterkamer.

Elke ouder krijgt ermee te maken: het moment dat je nieuwbakken peuter over de rand van het ledikant klimt, zich opgesloten voelt en weigert te slapen of simpelweg niet meer in het ledikant pást. Het wordt tijd voor een groot bed en dito kamer. Voor deze interieurfanaat een prima excuus om de babykamer om te toveren tot (lowbudget) peuterdomein.

Houten speelgoed, een zelfgemaakte lamp en vloerkleed in de vorm van een wolk: de fijnste ruimte die ik ooit heb ingericht was de babykamer van mijn dochter. Ik begon al met ideeën verzamelen toen mijn buik nog amper zichtbaar was. Uiteindelijk heeft de kamer drie keer een touch-up gehad – en toen was dochterlief nog niet eens geboren. Een kinderkamer inrichten is leuk maar ook moeilijk. Vond ik.

witte babykamerschommelpaard babykamerikeaplankjes babykamer

Toen wij een nieuw huis kochten, in januari vorig jaar, begon het alweer te kriebelen. Niet voor de slaapkamer, de zolder of de woonkamer – nee – voor de kamer van mijn dreumes. Destijds stapte ik flink uit mijn comfortzone en verfde ik de wanden roze in combinatie met flamingobehang. Met de aankoop van een peuterbed, afgelopen november, werd de pot latex (weer) tevoorschijn gehaald. Ik wilde met weinig budget een nieuwe sfeer creëren. Zo ging ik te werk:

  1. Kies voor een thema

En ga samen met je peuter op pad. Of neem kleur- en behangstaaltjes mee om thuis te laten zien. Zo heb ik mijn dochter het behang laten uitkiezen, ze is dol op hartjes. Een thema kan handig zijn als je het lastig vind om een eenheid te creëren. Ik koos voor een vintage look en heb mijn aankopen daarop afgestemd.

vintage klepbankjeroze eenhoornpeuterkamer vintage

  1. Verf of behang

Om de kamer een hele nieuwe look te geven begin je bij de basis. In mijn geval betekende dat een frisse laag latex over de bestaande roze wanden. Bij Kwantum scoorde ik een crèmekleurig behang met gouden hartjes. Ik koos ervoor om één wand te behangen. Dan creëer je niet alleen een eyecatcher, maar ben je ook vriendelijk voor je portemonnee.

  1. Kringloopspullen en Marktplaats

In de kringloop en op tweedehandssites kun je de mooiste items scoren voor een prikkie. Vies? Wel nee! Meubels geef je waar nodig een nieuw likje verf, goed afnemen met een sopje is vaak al voldoende. Voor de peuterkamer kocht ik een verweerde klepbank (voor verkleedspullen), een kindervariant pauwstoel, een oud schoolstoeltje en verschillende rieten opbergmanden. Ook leuk: je komt vaak met unieke spullen thuis die je niet in elke kinderkamer vindt. 

pauwstoel kinderkamer

roze muur peuterkamer

  1. Van slapen naar spelen

Oké, in de peuterkamer moet ook geslapen worden, maar de ruimte zal ook vaker gebruikt worden om te spelen. Ik maakte een bureau annex speeltafel waar ruimte is voor boeken en knuffels, maar waar ook geknutseld kan worden. En dat hoeft weinig te kosten, een mooie plank en vier dragers volstaan al. Doe je de commode uit de kamer? Dan komt er vaak flink wat ruimte voor terug. Maak of koop een speeltent! Mijn peuter speelt er maar al te graag in.

  1. Bedhemel of klamboe?

De overstap van een ledikant naar een eenpersoonsbed is hartstikke groot, daarom bestaan er peuterbedden of meegroeibedden. Ik kocht de ombouw via Marktplaats (met weer die heerlijke vintage-look!) en investeerde in een nieuw matras. Dat leverde me een besparing op van ruim vijftig euro. Een gevoel van geborgenheid creëer je heel makkelijk met een bedhemel of eenpersoonsklamboe (van katoen). Die kun je later ook weer gebruiken als speeltent. Handig!

Heb jij nog tips voor een lowbudget make-over? Deel ze in de comments! Bekijk ook deze musthaves voor in de kinderkamer voor meer inspiratie.

 

Disclaimer: InteriorTwin.com maakt gebruik van affiliate links. Ik ontvang een kleine commissie als je iets besteld via één van deze links. Ik link alleen naar producten die ik vertrouw en waarvan ik denk dat jij ze ook interessant vind.

Wil jij de wekelijkse wooninspiratie ontvangen? Meld je dan nu aan!
* Je gegevens worden gebruikt voor het versturen van de wekelijkse wooninspiratie. Je kunt je ten aller tijde uitschrijven. Bekijk voor meer informatie ook de disclaimer en privacy statement