Alle kleurliefhebbers opgelet: ik ben gevraagd het boek ‘Love Colour – wooninspiratie voor kleur in je interieur’ te reviewen!

Ben jij klaar voor de nodige kleur inspiratie? Lees dan nu de review.

Review ‘Love Colour – wooninspiratie voor kleur in je interieur’

Ik ben gek op interieurboeken. Heerlijk vind ik het om plaatjes te kijken en pagina na pagina binnen te kijken in de mooiste interieurs. Omdat ik zoveel uur per dag online bezig ben kan ik er echt van genieten om offline door een interieurboek of tijdschrift te bladeren.

lezen love colour boek

Het boek Love Colour is geschreven door Anna Starmer en is een boek vol kleurinspiratie van over heel de wereld.

Dit boek is net even anders dan de meeste interieurboeken die ik gewend ben. Waar ik een boek meestal op de plaatjes beoordeel, heeft dit boek inhoudelijk juist ontzettend veel te bieden. Dit boek is daarom heel interessant voor iedereen die gek is op kleur en er graag meer over wil leren. Ook als jij je verder wilt verdiepen in het gebruik van kleur in een interieur, misschien wil je wel gaan werken als interieurstylist, dan is dit boek een must!

Dat wil niet zeggen dat de plaatjes niet mooi zijn om te zien. Ik raak enorm geïnspireerd van de kleurrijke foto’s en krijg ontzettend veel zin om aan de slag te gaan met verf. Gelukkig heb ik net een kamer groen geverfd waardoor ik deze impuls voorlopig even kan bedwingen.

Maar dit boek biedt ook enorm veel diepgang over de impact van kleur in een interieur. Zelfs als je werkzaam bent in de interieurbranche kan je nog veel leren van dit boek. Zelf heb ik vorig jaar een driedaagse cursus als kleuradviseur gevolgd en ook voor mij staat er nog heel veel nieuwe informatie in dit boek.

Love Colour begint met een duidelijke inleiding waarin uitgelegd wordt hoe je zelf op zoek kan naar inspiratie voor je interieur en wat voor effect kleur heeft, niet alleen op de emotie en gevoel, maar ook wat het doet met een ruimte en hoe je verschillende kleuren naast elkaar kan toepassen.

Daarna is per kleur uitgelegd wat de verschillende kleurtonen voor invloed hebben en hoe je deze kleuren kan toepassen in een interieur. Ook zijn er handige kleurstalen bijgeleverd die je kan gebruiken om mee naar de winkel te gaan. Maar als je al werkzaam bent als interieuradviseur is het natuurlijk slimmer om je kleurwaaier te gebruiken zodat je direct de goede kleurcode hebt. Deze codes ontbreken namelijk wel op de kleurwaaier.

boek love colour winactie

Eerlijk is eerlijk, alleen om de foto’s zou ik het boek niet kopen omdat ik denk dat er dan mooiere boeken zijn. Maar juist de inhoud van het boek, de uitleg over kleur en de impact op een interieur, is zo waardevol dat dit boek echt een aanrader is. Ik heb nog niet de tijd gehad om het boek helemaal rustig door te lezen, maar dat ga ik zeker nog een keer doen.


Liefs,

Ilse

samenwerking bedrijven

 

Disclaimer: InteriorTwin.com maakt gebruik van affiliate links. Ik ontvang een kleine commissie als je iets besteld via één van deze links. Ik link alleen naar producten die ik vertrouw en waarvan ik denk dat jij ze ook interessant vind.

Wil jij de wekelijkse wooninspiratie ontvangen? Meld je dan nu aan!
* Je gegevens worden gebruikt voor het versturen van de wekelijkse wooninspiratie. Je kunt je ten aller tijde uitschrijven. Bekijk voor meer informatie ook de disclaimer en privacy statement