IKEA, wie is er nou niet gek op? Betaalbaar design en super praktisch in gebruik. Of je nou klein of groot woont, er is voor ieder wel wat naar wens. Tegelijkertijd heeft ook bijna iedereen wel wat van IKEA in huis. Daardoor is het soms moeilijk om origineel te zijn met meubels van IKEA.

Gelukkig is het super makkelijk om van die standaard IKEA ladekast iets bijzonders te maken. Zo kreeg de Malm ladekast hier pas een nieuw kleurtje waardoor hij een totaal ander uiterlijk heeft gekregen. Ben je benieuwd wat je nog meer met een Malm ladekast kan doen? Ik deel graag de leukste IKEA hacks met jullie. Ook vertel ik je hoe je zelf je IKEA meubel kan verven, omdat ik hier eerder veel vragen over kreeg.

 7 IKEA hacks voor de Malm ladekast

loccostickers Ikea malm sticker
Fotocredits loccostickers IKEA MALM sticker via Etsy

Op Pinterest zijn heel veel foto’s te vinden van IKEA hacks. Zoek maar eens op IKEA hack of Malm hack en je krijgt meteen heel veel inspiratie te zien.

ikea malmkast geverfd quiet clearing

Zo verf je je IKEA ladekast of meubel

Veel mensen denken dat je IKEA meubels niet kan verven, omdat de beschermlaag bestaat uit houtfineer. Een professioneel schilder zal inderdaad zeggen dat je dit beter niet kan schilderen, omdat het sneller beschadigd. Maar ja, je bent uitgekeken op je IKEA meubel en wilt wat anders. Zonde dan toch om een nieuwe kast te kopen als een laag verf de oplossing is? Hou er rekening mee dat de verf sneller kan beschadigen en neem de volgende stappen, dan kan je echt wel je IKEA ladekast een nieuw kleurtje geven.

Stappen voor het schilderen van je IKEA meubel:

  • Schuur het IKEA meubel eerst goed op.
  • Maak de ladekast of meubel daarna goed schoon en vetvrij.
  • Verf het IKEA meubelstuk daarna goed met grondverf. Alle delen moeten goed in de grondverf staan. Zelf heb ik meerdere lagen grondverf aangebracht voor ik kleur aanbracht.
  • Daarna is het tijd voor de IKEA hack: verf het meubel in de gewenste kleur. Zorg ervoor dat de verf voldoende dekt. Zelf heb ik drie lagen aangebracht voor het gewenste resultaat. Het is even wat werk, maar dan heb je ook wat.
  • Laat de verf goed uitharden voor je het meubelstuk gaat gebruiken. Ook al staat er op de verpakking dat verf na een x aantal uur droog is, meestal heeft het wel een aantal weken nodig voor het goed is uitgehard. Daarom kan je het beste de eerste weken het meubelstuk niet gebruiken. Dit is mij trouwens nog nooit gelukt. Ik ben er veel te ongeduldig voor.
  • Eventueel kan je als laatste laag een laag vernis aanbrengen. Dit beschermt de verf tegen krassen en stoten, maar zorgt tegelijkertijd voor een laagje over de verf waardoor de kleur er net anders uitziet. Ik heb er bij de Malm ladekast voor gekozen dit niet aan te brengen.

Met deze stappen kan je zelf aan de slag met het verven van je IKEA meubel.

Liefs,

Ilse

 

Disclaimer: InteriorTwin.com maakt gebruik van affiliate links. Ik ontvang een kleine commissie als je iets besteld via één van deze links. Ik link alleen naar producten die ik vertrouw en waarvan ik denk dat jij ze ook interessant vind.

Wil jij de wekelijkse wooninspiratie ontvangen? Meld je dan nu aan!
* Je gegevens worden gebruikt voor het versturen van de wekelijkse wooninspiratie. Je kunt je ten aller tijde uitschrijven. Bekijk voor meer informatie ook de disclaimer en privacy statement